Сакам да прашам дали има некоја правено свадба во Мисс Стон во Струмица, како се движи цената на порциите и што се имат да понудат?
Здраво девојки, Дали некоја од вас правела свадба во МКЦ? Коментари, цени? Исто ме интересира за Ден и Ноќ? Капацитет, комоција, изглед? Може и предлог за свадба со околу 200 гости? Без класични ресторани, сали, хали. И на затворено.
Мене затворен ресторан ептен ми се допаѓа ресторан Бела,патот накај Марков манастир а и не се скапи со цени. Кога планирате свадба? Ако планирате летово или есенва подобро да побрзаш со фаќање термини,преку ноќ ги снемува
Да знам за Бела никој не се пожалил. Меѓутоа свадбава ќе биде до 200 гости и знам праат проблем за мал број на гости. Не конкретно Бела ама такви ресторани со поголем капацитет. Иначе, здравје свадба планираме за Октомври.
Пред 3 недели прашував во ресторан Парк за слободен термин август или септември, ми вика најбрзо што може е 28ми октомври... така да моја препорака, што побрзо да реагирате Со среќа
@TeddyGrey ако планирате 200 гости, во Мкц нема да ве собере. Делот за седење е за помалку од 100 гости, а во долниот дел каде што е подиумот ставаат коњопои за младите и има по некое сепаре за седнување. Ние сакавме во Мкц но отпадна поради лошата храна. Менито не ни се допадна, ептен оскудно, а најниската цена беше околу 1700 ден. Во Ден и Ноќ има место таман за 200 во горниот дел, има летна тераса за излегување (ако е лето), храната просечна, цените нормални, но шанкот на сред подиум квари дојам, гостите како поделени.
Е ваков одговор ми требаше. Никогаш не сум влегла во Ден и ноќ, деновиве ќе го посетам чисто да го видам. Ми го кажаа и други тој шанк.
Тој шанк убива според мене се. Се растегнуваш да играш околу него... Првиот танц или го гледаш или не... А инаку храна и услуга солидно.
Не знам до кога работат,ама знам дека во април почнуваат со работа отворените ресторани,со греалки секако дека е касно,затоа закажавме во август
15, 17 евра за јадење и 4 евра за пиење плус 1 евро за декорација и осветлување. Имаше и поскапо. Јас правев свадба во Парк и е дефинитивно еден од најубавите и најуслужните ресторани .
И мене ми треба таква, и ние сме 100тина души. Јас планирам да одам до Томче-Софка некој ден, ме интересира просторот за играње, ко што ми текнува прилично тесен беше. Но, и покрај тоа можно е таму да правам. Ритуал ми дадоа сала за 100 души ама само петоци им биле слободни. Ние планираме во септември, но не ми одговара некако петок. Останува уште Имес да видам што ќе ми кажат, ако не правец, Томче-Софка и ич не се замарам више. И онака не е помпезна свадба, без камермани, адети, и такви ствари. Не ми е ни битно многу кој ресторан ќе биде. Ако треба ќе го жртвувам и просторот за играње, бидејќи има многу побитни работи во животот од замарање за една свадба.
Најскапата порција сега мислам дека е 950 (нема што нема), пијачката најскапото мени е околу 300. Ако го најдам флаерот викендов, и ако сакаш, ќе ти го сликам.