Ресторани за свадба

Discussion in 'Свадба' started by Sun.shine, Apr 21, 2011.

1. didisi

didisi Популарен член

2. angrypepper

angrypepper Истакнат член

3. Rubiii

Rubiii Популарен член

????

4. Ariety

Ariety Активен член

Девојки, барам ресторан за свадба од околу 80/90 луѓе. Можам да дадам до 15е од гостин. Сакам некое убаво место да не е со застарен амбиент и спора услуга. Има преголем избор ама препорака си е препорака.

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Бисера, Томче Софка, Маракана. Сум била на свадби во овие ресторани. Тие се за помали свадби.

Ariety likes this.
  6. Rubiii

Rubiii Популарен член

Сеуште никој не се распрашал за цените во Ла Тана летното?

7. VasilkaKuzman

VasilkaKuzman Истакнат член

Здраво друштво! Мислење за ИМЕС од скоро време? И некоја препорака за ресторанче до 200.
    ви благодарам :*

8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

IMG_2516.JPG

9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Здраво,

Дали има некој искуство со свадба во ресторан Матка или во Ореов Лад?
    Исто така, дали знае некој дали може да се венчаш во манастир?

Фала многу!

10. corapce

corapce Истакнат член

Да можеш да се венчаш во манастир, само треба да го исконтактираш игуменот на манастрот - главниот монах. Најдобро на лице место да си отидеш.

11. Peachbunny

Peachbunny Нов член

Здраво, бараме ресторан за свадба до максимум 150 гости и музика што може да свират и странска музика и македонско народно. Би биле многу од помош вашите предлози :) Поздрав

12. La.loca

La.loca Популарен член

За музика препорачувам Челик бенд од Куманово, присуствував на свадба и првото беше народно, после вториот дел сплет и забавни песни страснки што се популарни.
    Поздрав.:)

Peachbunny likes this.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Дајте предлози за летна градина? До 200 луѓе. Цени Везилка, Вила Веранда ако знаете?

14. Amelia

Amelia Популарен член

Не знаев дека свират странски супер тогаш, јас кога бев супер им беше народниот дел, забавниот исто одличен, имаше српско и мак само забавно, ама сигурно скоро почнале странско. Ги имам препорачано прават одлична атмосфера

15. Rubiii

Rubiii Популарен член

Везилка имам чуено дека е од 18е порција па нагоре... За др не знам, може @Petra777 да ти помогне околу цени, она мислам е активна членка која спрема свадба периодов.
    Летни градини имаш во Ла Тана, Градина, Везилка, Вила Ина, Веранда, Мулино Сопиште, Ореов Лад, Гламур ама тој го затвориле како што разбрав, Парк кој е затворен тип не е класична градина или шатор, и толку јас знам....

eli25 likes this.
  16. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Цени за Градина знае некоја?

17. schmookie

schmookie Активен член

Везилка мени за јадење 15/17/20/25 + за пиење 2/4/6. Во сабота во Везилка минимум 280 гости треба да има. Веранда мислам дека беа од 17+2/4, јави се ќе ти кажат дечкото е многу фин се ќе ти објасни, немаа минимум кога прашував, ама помало е местото секако.

Сончева куќа мислам дека собира толку исто така.

eli25 likes this.
  18. Rubiii

Rubiii Популарен член

@Petra777 ако знаеш како да се движат цените во рестораните погоре набројани пиши ни.

Petra777 likes this.
  19. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Што мислите дали е во ред рестораните за свадба да наплаќаат за не дојдените гости? Пред некое време мои блиски правеа свадба, пријавиле некоја бројка на гости, од таа бројка 20 лица не дошле, им наплатиле 50% тоа е околу 10000 ден за ништо. Мислам дали е законски вака да наплаќаат?
    Ајде ќе кажам се договарале, поптишале некаков си договор за услуга, ставиле број на гости во договоорот итн. Веројатно правно гледано - така се договориле, но прашањето ми е дали смеат воопшто да наплаќаат услуга која не ја испорачале? практично домаќините не добиле нкаква храна за тие пари, дури не добиле ни спакувана храна. По мене требале да си ги земат продуктите, свежо месо и зеленчук и дома да си готват ... без везе е скроз...
    Е сега ресторанот не сака да е во загуба, разбирам, ама па ресторан е, има фрижидери, замрзнувачи и тн. Тие секако се во ќар, секако платената храна ќе ја продадат некому, зготвена по реална вистинска цена, нема да ја фрлат, нема да им пропадне 100%
    Сето ова со наплаќање за услуга која не е извршена ми е дискутабилно, прво дали е реално ова да се става во договр за свадба со ресторанот?
    И друго, па кој домаќин на свадба може 100% да знае колку гости ќе дојдат? секогаш на луѓето им испаѓаат непланирани работи, не сите се одговрни да кажат дека нема да дојдат итн... и домаќините се ставени во ситуација да одговараат во име на гостите... многу е глупо ова.
    Би требало да има друго решение...
    Ако си викнал 300 а не дојдат 20 е една работа, а ако не дојдат 150 е друга работа....
    Шо знам... мислам дека треба да има иницијатива ова да се смени.... или ќе си ќутиме и ќе си плаќаме...
    По мене не треба да се наплаќа за недојдени гости...

20. Snow white

Snow white Популарен член

Ее ама така прават кај нас на пример 1 порција фазла имаше од платените пошто пред свадбата плативме колку шо си требаше и замисли 1 порција на 160 порции ние ја побараа да ја платиме страмота пак да одиш вбанка да уплаќаш пак да се малтретираш да се враќаш со уплатницата во ресторанот без веза и крајно неубаво 1 порција ни тие побогати ни ние посиромаси ама то е то.. А реално да ти кажам искрено треба да си се најавуваат гостите дали ќе идат или не па некои и чекаат последен момент за да им откажат невкусно ннеубаво нас на денот на свадбата ни кажаа 4ца дека нема да идат среќа што некои и деца си носеа па порциите ни дојдоа кнап