Zdravo na site, dali nekoj skoro pravel svadba vo Vodenica restoranot, da spodeli iskustva i cena za meni
За цени не прашувај. Има и друфи поефтини и подобри ресторани. Не знам зошто толку сакате луксузен ресторан. Шери во Волково е добар, во Сарај има еден после црквата, не ми текнува на името. Во Визбегово на Качанички пат има неколку добри ресторани.
Здраво на сите, сакам да прашам дали некој има искуство со организирање на мала свадба до 80 луѓе, да сподели ресторани или вили, а бидејќи не сакаме класична свадба опција ни е и изнајмување на простор, кетеринг и слично. Па доколку имате препорака за простор за изнајмување, кетеринг би ви била благодарна, бидејќи тотално никој во моја околина нема искуство со свадби хахах и за цени отприлика како се движат би било супер А прочитав негде погоре дека се доплаќало за порции доколку немаш одредена бројка на гости, а тоа не ни е опција
Да големите ресторани бараат да доплатиш пример до 200 гости , и јас го имав тој проблем за мала свадба, мој совет е да си земете простор некаде како некои вили низ Скопје што се
Јас имав мала свадба. Веселбата беше во Континентал. Сега не знам како е. Свадбата беше во 2011. Читам лоши коментари за хотелот. За во поголем ресторан ќе бараат да имаш минимум гости колку пола седишта. На пример.... Ако ресторанот има простор за 400 гости, ти ќе треба да имаш минимум 200. Нас така ни кажуваа во рестораните кај што прашувавме. Можеш да прашаш во некоја кафана. На нас тоа ни беше последна опција доколку не најдевме ресторан. Други ресторани.... Маракана, Томче софка, Ден и ноќ... На други не ми текнува. Скоро во сите ресторани порциите се со иста цена. Од 30 евра па нагоре. Тоа е сумата само за јадење.
Дали некој знае како им се движат цените на везилка и на аликас? и плус други предлози ресторани за свадба со убав поглед на градот во скопје?
Love by Alikas organiziraat svadbi so pomal broj na luge. Jas koga se javiv rekoa najmnogu 120 gosti moze zatoa sto e pomalo mestoto, taka sto za 80 luge mislam deka bi ti bilo super Jas poveke luge imam na spisok pa zatoa ne se odluciv za niv, ama mi deluva deka e okay mestoto
Od 40eur nagore se cenite, i samo svedska masa ima. Drugarka bese na svadba tamu i mi kaza snemalo hrana eden moment, i nikoj ne dosol da dopolni hrana i gostite gladni bile ... Ne znam sega dali na site svadbi e vaka, ama ona koga bila taka se pogodilo
Машала. Па многу е тоа бе. 40€ за шведска маса и да ти снема јадење. Иначе повеќето од рестораните се поскапени со цените за свадба. Порциите сега се по 40-50€. Знам по тоа што едни мои роднини правеа во Шери во Орман и платија толку за порција. Во помалите градови како Гевгелија, Штип, Ресен и тн. може да е поефтино, ама патот до таму ако го израчунаш, нема да ти се исплати.
Здраво дали некој бил на свадба во АТК, Вила Ина и Вила Веранда да сподели искуство? и дали се добри местата за свадба од 250 до 300 луѓе? или ако знаете некое слично такво место каде што би можело да се направи свадба повеќе во стил на забава не класична?
Јас сум била во атк и вила Ина. Во атк е шведска маса, што мене за гости ми е прелошо, редици да чекаш за да си ставиш во тањир јадење.. мислам не е хотел па ајде ќе идеме на доручек работава. Иначе местото е преубаво. Вила Ина носат јадење од страна, камен беше храната и коа ми кажаа дека е 40 евра порцијава.. а салама имаше за главно јадење. А местото исто е преубаво. Ама и двете се отворени и ризик за да заврне.
Не знам, не може да ти сменат дата. Не правев јас таму свадба. Преубаво е надвор да, ама не ризикувам такви работи па си правев на затворено.
А како атмосфера? АТК ми личи како мало да не е тесен просторот? иначе со храната тоа е…концепт како коктел забава,а вила Ина скапо е за ладна храна
Атмосферата ја прават луѓето. Ваму беше преубаво. Сега подиумов не е нешто огромен ама фино беше. Види на инста имаат видеа гледам од свадби.
Ќе видам, фала ти…а некои места на затворено како препорака? Јас само во Рагуза 360 сум била на последните 3-4 свадби