Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ресторани, кафани, кафе барови....

Дискусија во 'Слободно време' започната од SexyPrincess, 10 февруари 2011.

1. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Горки гледам пак го отвориле, сега на улица Македонија. Ама некако лоша пресметка со просторот направиле, едвај 3-4 маси дали им собира внатре, што ли ќе прават во зима. Искрено, кога видов дека го затвориле, некако не ме погоди многу. Да, многу вечери сум поминувала таму, ама 90% од тие вечери едвај сме наоѓале маси и тоа е само затоа што сум одела со 2-3 луѓе.

Многу често не одбивале со изговор "Немаме слободна маса" а гледаш пола маси празни. Точно дека имаше знак за резервирано ама исто така е точно и дека кога се јавив да резервирам ми се изнасмеаа и ми кажаа дека не прават резервации како и дека не сместиле на маса која наводно била резервирана и знакот многу лесно го тргнале од истата. Услуга 0, единствено на едно девојче се сеќавам, ептен беше услужлива и мила.
    Криво ми е за помфритот но не е толку тешко да го направиш и сам дома. Стави вегета, шарена сол, буковец и ете ти - горе-доле помфрит ко од Горки.

На Anna-Banana, Karamela12, candy.cane и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.115
    Допаѓања:
    4.563
    Помфритот го расипаа. Не е тоа што беше во Горки на Максим Горки.

На Arja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Последно кога јадев помфрит од таму се утепав од повраќање од шо беше тежок и зачинет и некако ептен мрсно и никакво.
    А, сигурна сум дека од тоа ми беше пошо немав нишо друго посебно тој ден јадено.
    Не ми текна да стапнам више таму, плус чекавме саат ипол едни компири да донесат.

А пред 3 години памтам колку убава храна имаа, ептен го сакав местото.
    После не беа веќе тоа тоа.

И за услуга се чекаше цел саат. Имаа потенцијал ама некако откако почнаа многу луѓе да им идат како да прекинаа да се замараат.

4. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Тогаш ич да не го мислам веќе :rofl:. Го имам чекано и јас тој помфрит долго време, еднаш памтам додека да ни го донесат веќе време ни беше да си одиме (да фатиме последни автобуси во 11 де :rofl:) и го вративме. Едно нешто позитивно во целата ситуација беше еден пар до нас и тие чекаа помфрит па кога ние го откажавме они беа следни на листата за чекање. Ептен се израдуваа :rofl:. А многу убави спомени имам и од Горки и до Менада. Мислам дека откако почнаа да им одат многу луѓе, некако многу арогантни станаа па и цени покачија. Само заборавија дека не се единствен кафич во Скопје изгледа. Мал милион такви местенца се низ градов, удобни, убава атмосфера, нормални цени, па и пријателски-настроен персонал - да видиш да не веруваш!

На candy.cane, Мачкетина, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.115
    Допаѓања:
    4.563
    За да биде некој кафич/ресторан (не знам како какви се рачунаат Горки) окарактеризиран како добар, треба многу работи да се погодат, но на прво место според мене е храната/пијалоците.
    Исто како и за Седмица со плескавицата, така и за Горки, ако расипеш квалитет на храната (во случајов помфритот), ќе го расипеш и угледот и името на локалот. Тоа е непишано правило.

Секако дека и другите работи се важни, како услугата, амбиентот, атмосферата и тн. но мислам дека секој локал што нуди храна, мора квалитетот да му е на прво место.

Не знам дали има некаква поврзаност на релација Менада-Горки, бидејќи на сличен начин ги послужуваа и скоро истото мени им беше (лепчето со топен кашкавал и домати и помфритот со убав зачин од кари и мајонез), но ако има, премногу се расипаа, за жал.

За жал и многу други ќе излезат незадоволни како мене и тебе.

6. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Сосема си во право. Само во мојот случај би рекла дека услугата многу повеќе им го наруши угледот во мои очи во однос на квалитетот и останатите фактори. Патем ако не грешам мислам дека беше истиот газда на Менада и на Горки. Не сум сигурна но имаше многу сличности меѓу локалите за да биде поинаков случај. Со тоа што Менада прва пропадна а можеби имаше и подобра услуга од Горки.

На Мачкетина и Компир Манџа им се допаѓа ова.
  7. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.115
    Допаѓања:
    4.563
    Тоа е тоа, си патиме во државава од некостантност. Бејкинг бред, Седмица, Вили, Горки и уште мнигу други на кои во моментов не ми текнува, почнаа одлично и со квалитет и со услуга.

8. Lolita5

Lolita5 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    386
    Предложете ресторан во Скопје со пристојни цени и убава храна? :rock:

9. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Јас би ти го предложила Бравос, има доста пристапни цени (има мени на нивната страна) а вршат и достава. Но, треба да напоменам дека не е класичен ресторан, односно дека иако е убаво среден, не е наменет за некоја романтична вечера, прослава, и слично. Многу пати сум гледала буквално луѓе по тренерки да јадат таму. Храната во секој случај им е превкусна.

Ми се допаѓа и Енрико, иако е поскап во однос на Бравос. Исто така имаат мени на нивната страна, можеш да си разгледаш. Ми се допаѓа како е среден и мислам дека е сосема океј и за поелегантни вечери.

Ако си расположена за кинеска храна можеш да го посетиш Star Ocean. Имаат мени онлајн, скоро секогаш е празен, а има пристапни цени, барем според мене кога станува збор за кинеска храна. Се што сум пробала досега ми е превкусно и баш сега се прашувам зошто не сум го посетила во скоро време. Последен пат беше во зимата и тоа дефинитивно треба да се смени :lol:.

Не посетувам многу ресторани, обично се работи за кафич или lounge бар, така што освен овие три не ми текнува некој друг во моментов. Можеби Дистрикт на плоштад но знам дека важи за еден од поскапите во градот а и самата го немам посетено.

На candy.cane и Lolita5 им се допаѓа ова.
  10. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.115
    Допаѓања:
    4.563
    Со пристојни цени и убава храна ресторан во центарот на Скопје не наоѓаш.
    Од тие што се понастрана ресторани, добар е Ревија, Гет, пицеријата Гиго, Тимбра, Дојрана, Дукат, Ореов Лад, Томчр Софка.

А акп се одлучиш и за помодерно, поубаво и малку поскапо од ова стандардново, тогаш можеш во Дистрикт, Сушико, Фиш, Four, Костарика, Соул Кичен бар, Енрико, Амигос (според мене најдобар), Аванти, Дежа Ву, Џино...

Сите овие наброени се според мое лично искуство.

На Lolita5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    1.447
    Да не знае некој како се движат цените за коктели во бкв?

12. Pepi17

Pepi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    138
    Може ли да ми препорачате некој добар ресторан со кинеска храна во Скопје??

13. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Добри кафичи/барови во центар,карпош?

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Во Карпош: Баду во Влае, Марвел кај Машински, БКВ кај Веро 2, Форца у Тафталиџе, Мартини/Ревија/Џовани во Лептокарија
    Во Центар: Излет кај Грчка Амбасада, Стар кај Католичка, Каса Бар во Дебар Маало, Папилон позади ОУ Коле Неделковски, Џус Бар, Локал 45, Боката на Плоштад Македонија карши Мериот, Кофи Фектори, Харт Бар, Шортбас

15. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Star Ocean :)

16. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Peking Garden

17. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.231
    Допаѓања:
    1.639
    Предлог место во Скопје за вечера, ресторан или lounge bar? Но, да не мора свечена облека сакам по спортски да се чувствувам пријатно, сега не во тренерки, ама по casual?
    Нешто во Дебар маало има такво или кај било, Аеродром Дежа Ву?

18. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    Daily, Equilibrium, Maџо, има исто едно ново карши Соборна од страната на Дебар маало не ми текнува како се вика ама убаво личи, Пелистер... :)

19. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.115
    Допаѓања:
    4.563
    Во Аеродром било каде. Таму сите искачаат по тренерки по кафичите и рестораните.

На Sanniii, Снегулк@23, Amelia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Во Дебар маало дефинитивно најдобри места ми се Скопски мерак и Антика имаат превкусни мезиња, Амигос е интересно место, Де Гама во Аеродром има убава храна, Brooklyn во Сити мол има убава паста. Зависи што сакаш.

На Amelia и Slatkish255 им се допаѓа ова.