Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ресторани, кафани, кафе барови....

Дискусија во 'Слободно време' започната од SexyPrincess, 10 февруари 2011.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.345
    Во Тетово ако сакате поефтино да поминете , а добро да се најадете ( буквално да пукнете од јадење ) , топла препорака - Скара на кило - Христијан .. Лоциран е во комплекс Базар не многу далеку од влезот во Тетово ( кога влегувате од страната на Палма Мол ) . Местото не е нешто уау , дури и како биртија делува , и малку е тешко да се најде паркинг , но , храната е одлична и со доста пристапни цени ( на пример 1 ќебап е 7 денари , лепиња на скара 10 денари ) , па според мене оние маани со паркингот и естетиката на самото место се ништо во споредба со цените и квалитетот на храната .

Исто така , доколку сакате да купите бурек или пецива во Тетово , Житен Клас го има најубавиот бурек ( има и избор како бурек со зденка , пица бурек итн . ) . Лоцирани се во Тетовчанка , во близина на Жито маркетот .

Сендвичара Тајо . Сендвичот со јајце е единствен таков во градов , а и преубав е ( според мене секако ) .

Доколку сакате да платите малку повеќе , а да добиете вкусна храна и повеќе избор на храна , Фратели е добар избор . Љубезни келнери , обилна порција , голем избор на храна и пијалаци .

Е сега , замерка е што во градов општо , ретко каде не се пуши во затворен простор . Компензација е направена со тоа што , во Фратели на пример , има вентилационен систем кој го вклучуваат доколку со вас има пушачи . Во Скара на кило - Христијан пак , не постои вентилационен систем ( барем така беше кога бев последен пат таму , пред неколку месеци ) , а во сендвичарата Тајо , има поставено маси и столици надвор , така што може да седнете и на отворено доколку имате пушач со вас .

Единствено место каде не се пуши внатре е Житен Клас ( а има опција да јадете внатре или надвор ) .

2. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
    Дали некој бил во Хелтиш? Нонстоп фини коментари, ама Лептокарија ми е detour ептен, треба ли да се оди специјално за доручек или др оброк, или повеќе е за десерт?

3. Nairobi88

Nairobi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    307
    Женски предложете ресторанче со двор каде не е многу жешко, попладне да седнеме некаде а децата да се растрчаат. Во околината на Скопје

4. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Ресторан Квин, во Љубанци се наоѓа. 10 км од центар. Погледни фотографии на гугл.

На Nairobi88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.375
    Препорака за ресторанче на некое повисоко местенце , да не е низ центаров на скопје, може и да е околината на скопје -куманово или велес...

6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.848
    Вила весница можеби?
    Мене ми беше порано баш местенце за бегање од ск..додека не избегав целосно од ск:rofl:

7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    7.396
    Препорака за ресторани во Центар со жива музика и преку недела?

8. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.105
    Здраво ме интересира слушнав дека по отворениве ресторани било дозволено до 30 души невакцинирани имало маси одвоено дали некој има слушнато или знае за вакво нешто?

9. ayton

ayton Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    444
    Ne
    samo vakcinirani mozat da sedat

10. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.105
    Благодарам

11. Black and white

Black and white Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    44
    Енџелс кафе во Штип. Дечките се префини.
    А не примат разголени девојки и момчиња.

12. Escape83

Escape83 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    152
    Како тоа разголени не примаат?
    Во мини сукњи?

13. Black and white

Се зачлени на:
    8 август 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    44
    Па може да се каже. Бев сведок кога еден човек некаде околу 26 години, не е важно сега одприлика кажувам, дојде да се напие нешто во кафулето. Обезбедувањето застана пред него, едни батки така развиени и му рекоа дека вака неможе да влезе во кафулето. Беше облечен во шорцеви и маица со преку рамки, спортист бил потврдија и другите што го знаат, ама не го примија. Си трчал човекот.
    Сепак е едно од најдобрите кафулиња во Македонија и прво во Истокот на Македонија. Така е познато не му правам маркетинг. Од присутните ќе видиш само елита од Скопје, деца на Штипски и други газди и богаташи, коктели на сите страни, журки, се е подредено многу е убаво. Јас видов а и други кажуваат исто. Инаку немам многу пати одено таму. Сепак се доста љубезни за услуга. И миленици не се дозволени.

На Escape83 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Се ќе биде. А, шо има врска ако е во шорц и маичка?
    Елитата да не ќе падне во несвест случајно?

На Waverly Raven, MeowMeow, QweenSM и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.442
    Ти во елитните си или примаат и плебс обичен?

На Waverly Raven, MeowMeow и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.441
    |(

Кој што сака ќе си носи, ќе се мислам јас што ќе носам за да влезам во кафуле.
    Туку ај нека, тие понеразголените нека одат таму, убава реклама, добро е :D
    Шорц и маичка беееее :rofl:

17. Black and white

Се зачлени на:
    8 август 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    44
    И мене не ми се допадна тоа со облеката, сега можеби е друго. И јас сум за шорц и маица.

18. Black and white

Се зачлени на:
    8 август 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    44
    Јас сум во оние што се задоволни со сопствените достигнувања во животот. Не сум од оние што молат татко и мајка чак и баба или дедо за 100че за на кафе со друштвото.
    Што ќе кажеш ти за себе?

19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.442
    Зависи шо ќе ме прашаш.
    Мене ми делуваш од прочитаното како некој кој се импресионира од деца на локални моќници и од луге со пари, и после задишано им раскажува на другите што видел.
    Инаку, браво што сам си заработуваш 100че за кафе. Се надевам и коктелче паѓа..

20. Black and white

Се зачлени на:
    8 август 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    44
    Денес не ми беше денот за смеење (сообраќајот цел ден хаос плус и дожд додека возев ми дојде преку глава) ама ти ме насмеа хахаха озбилно. Тоес ова и не е баш комедија веќе траги-комедија.
    Топло ти препорачувам прочитај пак што сум пишал.
    Значи јас немам импресии од деца на богаташи зашто и самиот не се чувствувам како дете па да се споредувам со нив, кој што пиел или јадел денес. Парите не ме возбудуваат туку ги гледам како потреба. Веројатно тоа тебе те возбудуваат. Последната реченица ќе кажам дека е само многу иронична и ова е не зрело размислување за твои години. Инаку не зборувам колку заработувам, ниту на форум ниту во животот надвор. Едноставно ми е срам да се фалам, бидејки во светот има и луѓе што едвај крај со крај врзуваат, не е пристојно да се фалиш кога околу тебе има послаби луѓе, ако така се прави тие ќе се чувствуваат отфрлено и несакано. Фалбата е рѓава!

П. С ништо не те прашувам, одприлика претпоставувам каков карактер се крие позади твојот профил.
    Толку имам да кажам.
    Поздрав и секое добро.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.