здраво не сум човек што планинари ни полека полека тоа ме привлекува сакав да планинарам до планинарски дом караџица па сакав да прашам дали имаат своја услуга на храна или си носиме од дома?
Порано домот нон стоп беше отворен и внатре имаше кујна за да си направиш но намирниците си ги носиш од дома. Сега почнаа некоја шема со кафичот што е таму да служат нешто храна, но претежно за викенд е отворен, и тоа е прашање. Би ти советувала да си земеш и од дома храна нешто. И да најдеш бројче да се јавиш дали ќе е отворен домот кога планираш да одиш. А ако не си човек што планинари, може ќе ти биде малку помачно, не е баш блиску
Кое е ова место? Чисто ме интересира го гледам огледалово често на сториња па некој ако знае да ми каже?
Јас одам со возило 4x4, не планинарам пешки Но ко што ми кажувале планинарите со кои сум се начекала горе, најубаво од хотелот Принц да тргнеш. Ако одиш по патот имаш околу 3 саата на снегов, за козјите патеки не знам, но знам дека се означени, е сега наместа може да имаш и повеќе од метро снег. Инаку превоз со автобус имаш до Количани после комбе/џип за до хотелот Принц, а има и што превезуваат од Драчево до домот горе. Кој и да сака да оди натаму мора добро да се организира, зошто после преслап поголемиот дел нема мрежа а и слабо цивилизација нагоре
Викендов одам прв пат во привилиџ . Досега од диска одев само во станица па ако може да ми кажете типс како да се дојде до по првите редови и како оди со резервации таму
Duplo Specialty Coffee исто во Аеродром, во новите згради позади Тобако 2. Дупло Specialty Coffee Shop (@duplo.specialtycoffee)
Си резервираш на телефонот на Инста.Ако сакаш пред бина прашај ги дали има.А моеш и со пијачката да отидеш напред ако нема место за конопој.Не е како Станица.