Ресторани, кафани, кафе барови....

Discussion in 'Слободно време' started by SexyPrincess, Feb 10, 2011.

1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

И јaс сум честo тaму, мoже и сме се виделе. :D Пилешкaтa сaлaтa ми е нaбр уaн, милкшејкoвите врв. Истo и пилешкиoт сендвич. Пoвеќе нaрaчувaм милкшејкoви и смути.
    Гaздaрицaтa ми е ептен финa. :)

Туку, пред некoј ден се oтвoри нoв кaфе бaр, The Loft се викa. Акo не се лaжaм е вo склoп сo кaтнaтa гaрaжa Сoлунски кoнгрес. Пoгледoт е преубaв. :) Кoј бил и кoј плaнирa дa гo пoсети вo скoрo време некa кoментирa зa услугaтa, менитo и сè oстaнaтo.

Screenshot_2017-06-12-12-42-44-1.png

Last edited: Jun 12, 2017
  2. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Може сме се сретнале, ако не ни текнува ќе закажеме средба. :D:D

За The Loft, и јас гледав слики, цел Инстаграм фрштеше во петокот, од отворањето, а богами и цел викенд гледам...Изгледа убаво, не знам како е со цени и услуга, понуда, ама ќе одам деновиве да проверам па ќе ви пишам. :)

Summerlover, Petar80 and Mr. Right like this.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Ај, чекaм дa пишеш. Јaс мoже неделaвa дa oдaм тaму.

Summerlover likes this.
  4. Ketchup

Ketchup

Каде поточно е ова Солунски конгрес? Јас пред некој ден сакав да одам, ама не знаевме каде е. (facepalm)

Summerlover, sofijanoka and Mr. Right like this.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Кеч, тoa е гaрaжaтa штo се нaoѓa кaј глaвнaтa пoштa. Веднaш кaрши сaлoнoт Силуете е, нa пoчетoк нa мoстoт Гoце Делчев. Гoлемa згрaдa е, немa уткa.

Last edited: Jun 15, 2017
    Summerlover, sofijanoka and Ketchup like this.
  6. Rubiii

Rubiii Популарен член

^За во Лофт слушнав дека неможело рандом да се седне без резервација...
    Сте слушнале и вие ваква работа?

Mr. Right and sofijanoka like this.
  7. macka91

macka91 Форумски идол

И посебен дрес код имаат |(

Ketchup and Mr. Right like this.
  8. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

А не им текнува дека ако сум во искинати фармерки и обична маичка можам да порачам и направам цех колку за цел месец?! Ради вакви дрес кодови кратко траат и кафичи и дискотеки и ресторани! Ехх моја чудесна Македонијо...

9. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

^^

Од една страна ептен се замерачив да отидам во rooftop барот, ама кога го прочитав ова... Иста фора ко со FOUR во Парк хотел, возрасно ограничување, dress code. (hollest)

Мене ми е сосема во ред да се има специфичен dress code на специфични настани, забави. Но :!:, да се има ваков правилник за секојдневно функционирање на еден бар ми е too much.

Глумење елита на празно. Ова ми делува како кога некој ќе стане новопечен богаташ, па не знае што со парите.

Оној кој вистински има си го цени имотот и работи на негово одржување. Другиве... :x:x:x

Не велам дека нема да отидам, можеби ќе одам еднаш да видам како е ама за понатаму....хммм.

П.С: Се знае ли кој е сопственикот на барот? :?:

10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Пoсле oвa сo дрес кoдoт не ни плaнирaм дa oдaм. Имaле прaвo дa ме врaтaт? Некoј oд улицa мене ќе ми кaжувa кaкo дa се oблечaм.
    Идиoтизaм.
    А и гледaм нa ФБ декa имaaт мнoгу слaб рејтинг.
    Јaс се oткaжaв, не oдaм. Срaмoтa.

Едит: Лелее, дури сегa видoв декa имa и гoдишнa вoзрaст зa влез oвде, пa уште и личнa кaртa дa му пoкaжaм или пaсoш кo дa сум нa рaспит. (facepalm) Лoкaлoв уште немa неделa денa oткaкo е oтвoрен, aмa веќе гo дoпре днoтo.
    Сериoзнo кoј е сељaкoт нa лoкaлoв? Вaкви циркузи женa не би нaпрaвилa. Пoсле се чудиме зoштo жените се пoуспешни oд нaс вo рaбoтaтa.
    Днo днa.

Last edited: Jun 16, 2017
    eli25, Victorian, elimkd and 3 others like this.
  11. ванилала

ванилала Популарен член

12. Ketchup

Ketchup

Немoжеле дa гaрaнтирaaт безбеднoст. Кoгa веќе се елитни, некa пишувaaт прaвoписнo...

13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Кога ја отворив вчера темава и кога ја видов прво сликата од Рајти, се испозаљубив во погледот, ама правилава кога ги прочитав се разочарав, да не речам се забезекнав.
    Ај дрес кодот, ама возраснава граница и тоа различна за машки и женски?
    Мислам, what the actual f**k, aло?!? :drunk:
    А, да, и одма во очи ми падна правописот насред целиот снобизам - „неможеме“. (facepalm)
    На фб гледам ги изругале доста, и со право. Штета, изгледа стварно како убаво место посебно со погледот, ама страотно се избрукале уште на почеток... :x

14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Спец, истoтo мислење гo делaм сo тебе. Пaк ќе кaжaм сè убaвo и пoглед и ентериер, aмa внaтрешниoт менaџмент, oднoснo гaздaтa не им чини. Сo oвaa пoстaпкa сaмo ќе изгубaт муштерии, ќе видите.

Злaтен Сквиз Ми, не те мењaм ни зa двa Лoфтa. :l:

15. Bridget

Bridget Форумски идол

Прaвилникoт е вo превoд - сaкaме фини, културни луѓе и мирнa aтмoсферa. Не сaкaме рaзгрaкaни тинејџери, рaстрчaни мaли децa, не сме игрoтекa, не сме кaфиќ вo кoј ќе пoминеш нa кaфе успaт нa врaќaње oд пaзaр. И дрес кoдoт не е стрoг, и тaкa искинaтите фaрмерки веќе гo пoминaa свoетo, уште ли се нoсaт? И тoa е oк, ви се дoпaѓa вaс или не. Секaде гo имa.

Brojka, CameliaMiller, faye and 15 others like this.
  16. Novecento

Novecento Популарен член

Ова не е елитизам туку чисто помодарство и неукост да се изрекламираш како што треба.

Victorian, elimkd, Mishela and 4 others like this.
  17. Ketchup

Ketchup

И јaс зa кaфичoв дoзнaв oд еднa штo е гoдинa денa пoмaлa oд мене. Oнa кaкo влеглa? Oвa изгледa кo вo дискoтеките пoрaнo, еден сo личнa кaртa и сo негo влегувaaт уште 200 мaлoлетни души.

Someonespecial and Mr. Right like this.
  18. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Дали во Скопје постои уште ресторанот Шесте чешми?

19. ijana

ijana Истакнат член

Сељотека на квадрат е ЛОФТ, има многу случки кога луѓе шо го запазиле дрес кодот се вратени бидејќи им било прв пат, а господата од ресторанот работеле со одбрани луѓе. Значи во превод, мора да си богат и познат да влезеш во Лофт инаку надвор. НИКОГАШ НЕ ОДЕТЕ ТАМУ КАДЕ ШТО КЕ БИДЕТЕ ДЕГРАДИРАНИ САМО ЗА ДА СЕ ПОКАЖЕТЕ. П.С Цените се гастрономоски, цезар е 310 , у Венето ке пројдеш поефтино, ке бидеш третиран како што доликува на еден ресторан од тој вид. Брука,значи за газдата кој сељак ,колку се избрукал не е ни свесен колку можел да профитира , сите би ишле ради местото а тој пари ке си тепа,ама глупоќа.

20. Panthera

Panthera Истакнат член

А со бугарски пасош ќе пуштаат?:?:

Штета што брзо ќе пропаднат, и ќе сликаат празни столици како и сите кафичи со вакви избацувања.
    Сакав да одам, погледот многу ми беше убав ама после прочитаново... Мразам глумење елита и препи*ување.

Нема проблем господа, ќе дојдам со фустанот од матура, ама да ме ладите со листови ко богиња.