Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ресторани, кафани, кафе барови....

Дискусија во 'Слободно време' започната од SexyPrincess, 10 февруари 2011.

1. Novecento

Novecento Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    2.433
    Поента на место.
    Многу повеќе поплаки прочитав за тој дрес-код, а вака во глобала забораваме на вратари кои не пуштаат у рандом локал.
    Пред се, пристапот е промашен. Постојат места кои исклучиво меѓу елитата прострујуваат низ муабет и кои си имаат одбрана клиентела. Тоа е начин на кој се работи ако сакаш да имаш потрошувачи на повисока нога. А не јавно да поставуваш рестрикции меѓу полови, старост, итн. Задоволен клиент секогаш ќе го рашири муабетот кај својот пријател. Па сеа замисли кога истиот се движи во повисоките кругови.

На PaLaVa, realGirl и elimkd им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.156
    Допаѓања:
    112.885
    received_10155207268630042.jpeg

На Vegegirl, biGirl, Brojka и 8 други им се допаѓа ова.
  3. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    1.094
    Дрес код е сосема нормална работа. Секако искинатите фармерки дојдоа до степен повеќе издрпан партал и дупки отколку материјал на нив. Да, неписмена е објавата и не, нема да го посетам од причина што не одам на фенси места нити ми е па погледот толку посебен. Не знам зашто луѓе се најдоа толку лично засегнати, не дека некој нож им стави дека морало да се оди. Ако сакаат да исфилтрираат клиентела тоа си е нивно право и разбирливо е. Само Скопје е премногу паланка за вакви нешта.

На CameliaMiller, Novecento, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    Колку што разбирам од фамозниов дрес код кој е сосема нормален и обичен забрането е само тренерки и скинати шорцеви од кои доагаат до степен и газовите да им се гледаат на некои девојки, не гледам од ова што толку елитно гледате? Не пишале да се доаѓа строго у бренд облечени туку НОРМАЛНО, а искинат шорц се знае дека е за на плажа, тренерките за по дома... Што се увредивте толку? Не гледам ништо што укажува на тоа дека исклучиво елита треба да влага или нешто навредливо... Браво и за возрасната граница, треба да се има некој ред за ова... А док за идентификација пишува за вработените дека треба да носат, а според закон и секој полнолетен граѓанин на државата треба да си носи лична карта секогаш и секаде, казнуваат за тоа...

На CameliaMiller, Dadusicka, SuperGirl24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    25.032
    Дечки, јас бев во Лофт облечена најкежуал што може, со фармерки, кроп-топ и конверс... ама баш забележав дека неколку девојчиња ги вратија со изговор дека се е резервирано, а не беше, но добро.
    Значи, не е до толку строго, само треба да изгледате како да сте вложиле колку толку труд во изгледот и океј сте.
    Погледот горе е супер, преубав, ентериерот исто, јас замерки немам од аспект на тоа што као имаат дрес код и дебилниот правилник, туку... прво немаше целосно мени, ниту за јадење, ниту за пиење, значи нарачавме напамет, другар ми потпросечното кафе го чекаше подолго од 20-30 минути, келнерите беа изгубени и збунети...и да, јас не бев до wc, другар ми беше и рече дека не е завршено и било несредено...
    На кратко, се добива впечаток дека имаат некаква замисла, ама не се скроз спремни да ја реализираат.

Би отишла повторно само поради погледот горе, навистина е пријатно, посебно на зајдисонце, ама све друго - мех, ништо посебно.

На Someonespecial, CameliaMiller, Dadusicka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Бела куќа во Битола, многу ми се допаѓа. Едно од најомилените места и кога имам така гости од странство само таму ги носам :lol:

7. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Препорачувам Скара Бар во Скопје кај Сити мол, одлично место со преубава храна и услуга. Убава музика и амбиент, и се тоа за солидни цени дури и поевтино од другите слични места во околината.
    Имаат страна со мени и цени па може да си видите од дома.

На bokace, biGirl и Mr. Right им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Дечки наскоро се отвора АЛКА комплекс. Ќе имаат и базен со солена вода како што објавија на страната. Вака од слики убаво местенце е. Се наоѓа во Сопиште. Се надевам дека овие ќе се поштедат од испади и ќе можат сите луѓе да го посетат местово. :)

18739984_1919505324996492_1559576423255842157_n.jpg
    18765675_1920017874945237_4606702463324819994_n.jpg
    18765829_1919505328329825_780968811709233829_n.jpg
    18813188_1919505361663155_6939383815635528166_n.jpg

Им треба и персонал за работа. Ако некој бара работа, дали вие или некого што го познавате кажете им. :)

Во тек е отварањето на Алка Комплекс Скопје, доколку сакате да бидете дел од нашиот тим, вашата кратка биографија испратете ја на следнава електронска адреса: alka.complexak@gmail.com. Имаме потреба од следниве работни позиции: Кувар/ки (позиции 6),
    Келнери/ки (18),
    Шанкер/ки(8),
    Хостеси (4),
    Чувар,
    Девојки за во игротека (6),
    Спасувач/ка за базен (2),
    Салатер/ка (6),
    Хигиеничарки (3),
    Менаџер/ка (1)
    Познавање на странски јазик (Англиски) ке се смета за предност.

На Quuen, Someonespecial и Dadusicka им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Ова многу убаво изгледа. Кога се отвара

10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Бил некој во Twins kitchen & wine?
    Гледам имаат интересна храна па ме интересираат како се со цени?

11. Blue.Sky

Blue.Sky Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    941
    Допаѓања:
    11.403
    Дали сте биле во Центар Бар? На местото на стариот Мекдоналдс се отвори неодамна, па би сакала да прашам како се со цени бидејќи интериерот многу ми се допаѓа.

12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Mr. Right се отвори ли АЛКА комплексот?

13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Немaaт уште oбјaвенo зa oтвoрaњетo. Немa некoи нoвoсти oд 22 јуни.

На Dadusicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    5.451
    Индивидуална работа се цените, затоа јас викам за цени и вкусови не се дискутира :D
    Сум била пред година дена и според мене се солени цените... Не ги памтам, ама знам дека солено менито беше.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Знам дека е индивидуално, но кога ќе го извадиме просекот на цените по сите кафани и ресторани, можеме да процениме кој е скап кој евтин, нели :)

16. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    212
    Имам едно прашање во кој кафич/бар/ресторан е ова ? Благодарам.

Прикачени фајлови:

17. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.419
    Мислaм декa е вo Мекиците oд стрaжa.

На pravnicka_2604 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jessicamakedonka

jessicamakedonka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    Здраво на сите
    Сакам некој да ми предлолжи некое убаво место во скопје за состанок (не деловен) да биде убав пријатна атмосфера и не многу скап.На ум ми паѓа Баба Цана,некој да каже искуство дали е добар,скап или...?

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Јас почесто одев таму додека не ги покачија цените и не го сменија менито. Според мене не соодвествуваат цените со услугата која ја добиваш, ама тоа е индивидуално :) можеби некому му е одлично местото.

20. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Во Куманово? Супер е се и храната и цените,јас кога би имала прилика повторно би отишла.