Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рецензии, критики - delivery и online нарачки

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Acronia, 18 јануари 2022.

1. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Dominos Pizza - Скопје.

Препорака за тие што сакаат да качат некое килце:)

Portofino - Скопје

Едни од поубавите пици, али не доставуваат до сите населби.

2. Caramell

Caramell Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    378
    Центар Бар и Бравос дефинитивно.

3. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Само Ајрон ми напиша детална рецензија, сосе оцени и критики, другите ќе ве тепам зошто сте кратки. ]:)

Иначе Ајрон, буквално со се` се согласувам, ама овој дел за кој те цитирав ме умре од смеење. Да си жив и здрав брат уште илјада години. :rofl:

Патем, ептен се согласувам за Џакомо.
    Што видовте убаво во нивните пици бе другари?
    Пред една година кога им нарачав ми донесоа пица капричиоза со ТОН варена шунка.
    Буквално ко да им била за фрлање па сега удри!
    Исто и пицата со кашкавал и кулен подобро да не напишам на што им мириса и колку е лош колбасот што го ставаат.
    За мене поим за добри пици и пастрмајлии се Морино.
    Во следна прилика ќе напишам зошто.

На Ajronmen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    665
    Бидејки често порачувам, посебно на работа ќе споделам неколку рецензии

Бравос-Најчесто јадеме од тука, и целото мени им е превкусно, единствена работа што не ми се допаѓа е пилешкото во бел сос стаават ориз и помфрит пола пола, треба да им нагласиш што сакаш. Доставата им е океј со оглед на тоа дека натачуваме по 5-6 порции најмалку нема стигнато за повеке од 1h. 9/10
    Пицерија Little Farina- не е нешто многу позато место, ама пастата што ја имаат е врв, превкусна храна, брзи со достава. Може да го прошират малку менито 9/10
    Breaking bread-Порано често порачував од тука бидејки немало утка со бургерите, но последните неколку пати (пред 2-3 месеци), бургерите што стигнаа немаа допирна точна со тоа што беа на почетокот. Достава ништо посебно, просечна 50 мин. 7/10 (на стара слава)
    Морино-Одлични им се пиците, заразлика од други пицерии што имам порачувано од тука па може и да им се најубаво, тестото им е превкусно. Мала замерка за времето на достава, 2 пати порачував, за една фамилијарна чекав скоро 1h.
    7/10
    Поко(доручек.мк)- Се јавивме во петок попладне кажаа дека имале само пица мајстор на работа и освен пици немале друго да се нарача, ние сакавме салати и кажаа океј, да прашам да видам дали ќе може да се направи, по 10 мин се јави можело, супер порачавме, кажа за 30-40 мин, стигнаа за 1h и 30мин, 3 салати. Може биле во гужва се дешава. Втор пат нарачавме поголема нарачка околку 7-8 порции, чекавме нешто повеќе од 1h, кога се јавивме да прашаме до кај енарачката рекоа не била пуштена, се извинија за грешка и почнале да ја прават, стигна за некој 40-50мин, една порција фалеше. 4/10
    Моја куќа- Имам некое мислење за нив дека кујната ич не ми е чиста, еднаш јадев од таму и храната мирисаше како на отстојано, залоено. Лошо. 2/10

На Acronia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    14.096
    1. Тетекс-хамбургрите мене ми се превкусно од 100 пати јадено само еднаш ми се има погодено помфритот да не е океј. Инаку веќе немаат деливери, си нарачуваш на моб ама треба да одиш да си го земеш сам јадењето.
    2. Гет - пиците ми се онака, палаичниките супер, бургер, сендвичи просечно, пилешки прсти, помфрит супер. Достава на време, ок просечно спакувано
    3. Ројал- веќе не, зошто многу често стига бајати, стоено се гледа и месото не можеш да го изџвакаш
    4. Костарика-брза достава, океј храна, коректни

6. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Рецензија за Морино.

Со оваа пицерија имам многу позитивни искуства.
    Од истата нарачувам речиси две години во континуитет и може слободно да кажам дека до сега никогаш не ме разочарале во однос на квалитетот и вкусот на услугата.
    Текстурата на тестото од надвор на пиците и пастрмајлиите е толку прекрасно крцкава, додека од внатре мека како памук.
    Состојките кои што ги ставаат одозгора секогаш се вкусни и свежи и никогаш до сега не се случило да штедат на истите.
    Воедно, не се случило месен или млечен производ од палетата да им замириса непријатно што лично сум го забележала кај пиците на Џакомо и Доминос на пример, (кои според мене се пандан за неквалитетна брза храна, но за тоа во некоја друга прилика).

Да не заборавам да напоменам дека голем бонус кај Морино е што секој пат кога имам нарачувано свинска пастрмајлија со кашкавал, (која ми е омилена од кај нив), месото било навистина свежо и вкусно, додека пак кашкавалот фино распореден и растопен низ средината.

Сепак, не е се` rainbows and sunshines, постои една мала замерка.
    А таа се состои во нивното користење на премногу basic состојки.
    Слабо експериментираат со вкусовите на пиците, и тоа е голема штета бидејќи имаат супер рецепт за тесто, кое би било и повеќе од одлично да е за две нијанси посоленко.

Оцена на квалитет/вкус 8.5/10

Оцена на испорака 10 (скогаш навремени и жешки)!

Во прилог ќе се обидам да оставам фотографија од телефон од последната нарачка - пица капричиоза со сланина.
    ПИЦА(1).jpg

Последна измена: 22 јануари 2022
    На Ladyinblackkk и Glowy им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.051
    Допаѓања:
    225.353
    Задњо нарачував преку кликнијади и тоа со приоритет, стигна за 28 мин, со оглед на тоа и дека заака накај Арачиново типот а не само адреса, туку и мапа им оставив на нарачката. Ај нема везе оброкот сеуште беше топол.

Костарика ме разочара зашто се утепав од вртење, нит кренаа нит се прејавија, а толку вртат реклами како тие се брзи и со бесплатна достава. Сам себе го убил работава.

На hermosa и Acronia им се допаѓа ова.
  8. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Чекај, кочи Лилика.
    Сакаш да кажеш дека постои опција да нарачаш со 'приоритет'?
    Зошто чудаците од кликни јади ги чекам по еден до еден ипол час за една нарачка.
    Иако, нарачките секогаш ми се телефонски.

А, околу Костарика, нив ги чекав рамно 2 часа и 15 минути за макарони и парче торта.
    Океј беше јадењето, ама мислам дека заради чекањето ми се одмили нарачката.
    Позитивно е што оброкот беше сеуште млак.

Ќе напишам рецензија за Костарика ако не заборавам, со слика од мобилен во прилог.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.051
    Допаѓања:
    225.353
    има опција, да. се доплаќа ПЛУС 170 или 180 ден.
    Фактички јас платив 300 и нешто денари за да ми стигне за пола саат. Што не, не е ок. Друг пат не би, ама сплет на околности морав тогаш.

10. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Ау човече.
    Не, немој никад више дефинитивно. Колку се безобразни, +180 денари бе. :doh:
    У Велес да не им се наоѓа центарот.

11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.051
    Допаѓања:
    225.353
    тоа е зашто прво кај тебе идат. се друго ќе сачека.
    дефинитивно кликни јади се за на раб поволни. се собирате колеги нарачувате саат вр порано и то је то. и само тогаш.

12. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Знам дека не ги бива, јасно ми е.
    Ама мислам дека нема друг пофунцкионален сервис кој соработува со FH Burger на пример, или пак со Центар Бар кои немаат свои дечки за достава.
    Тоа е проблемот.

13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.051
    Допаѓања:
    225.353
    За ФХ е најзаебано.
    Ние коа нарачуваме идат двајца колеги по нарачката јер нема ни каде да се паркираш да подигнеш нарачка, па еден седи у кола..

14. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    6.614
    Usta Donerci - телешкиот донер им е превкусен, умерено сос, не е празен, доволно месо убаво печено, не претеруваат со зеленчук внатре, а чипсот во средина е јаготката на шлагот. Многу добро и го пакуваат. Друго немам пробано од кај нив, скоро и донеров го пробав. Оценка 10/10
    Испорака е со Кликни јади, нив ги имам научено дека често доцнат па секогаш тоа во предвид го земам, ама прогледувам низ прсти дека со велосипед доставуваат. Ако земаш директно од таму се брзи за 5-10 минути максимум се готови.
    Акронија се извинувам што немам слика

15. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    29
    Fat Kitchen Bistro, денеска јадев чизбургер таму, катастрофа.
    Чизбургер и помфрит 320 ден, внатре се беше старо и лепчето бајаги изгорено одоздола.
    За тие при треба многу многу подобро

16. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    29
    Нека пише некој некоја рецензија, чисто да се разигра темата и парите да ги дАваме само за квалитетни работи

17. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.338
    Дали ова важи само на ниво на Ск и блиската околина , или општо за било кој град ? Јасно ми е дека станува збор за храна со испорака , но не ми е јасно дали само за Скопје ?

18. ^BadGirl007^

^BadGirl007^ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    500
    Секаде, има и од други градови тука.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.262
    Допаѓања:
    12.236
    Денеска прв пат нарачав од Корпа. Избрав ресторан со бесплатна достава над 500 ден., гледам имаат речиси секоја недела промотивно бесплатна достава од определени ресторани. Инаку доставата во просек им е околу 110 ден(мислам зависи од далечината) шо не е малку искрено, особено ако нарачуваш за двајца пример. Инаку доставата беше релативно брза, а и времето на припрема беше ок.

На апликацијава, цените им се за мин. 10 денари поскапи отколку во самите ресторани шо ај се трпи некако.

Апликацијава вака океј функционира, еднино сметам дека треба да има достава и после 23, но тоа од нив и не зависи, туку од работата на рестораните. Освен пекара и пласет, после 23 тешко нешто да најдиш за јадење. :|

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    14.096
    Па не се вечера толку касно:D