Зависи што. Компир морково чуда на 3та програма за 5 мин се готови. За грав мануал сетингс околу 5-60мин висок притисок, грашок има една беанс незнам која бројка е точно, за отворен капак е 5ка програма, за месо да развари да се распаѓа се првата и втората. Е сеа глеам членки пржеле и тиганици и слично во него јас за такви работи не сум го користелла сеуште
Дечки лонецот го мијам со меката страна на сунѓерот и со фрош сјај и плакнам со топла вода. Кога се исуши приметив дека ми изгледа вака. Пак го измив и истото... Има шанси да е каменец или се има оштетено? Мултикукер на Тефал е иначе.
Сакам да ги прашам искусните со мултикукер како правите малку да ви се згуснат манџите? Се како вода ми излегуваат мене , не знам дали правилна програма користам или пак многу вида ставам?
Кој тип на “кукер” е за брзо готвење? Имам крчко, сакам да можам манџи и оризи и грав и чуда да правам брзински пошто немам време, само не можам да видам по карактеристики кој е тој тип…
https://www.neptun.mk/categories/MULTIFUNKCIONALNI_GOTVACI/PHILIPS-HD-2151-40 Некој да го има готвачов?
Јас го имам го добив на поклон. На почеток мислев дека е бескорисен, ама сега некои јадења само таму ги правам. Пример сутлијаш се прави за 15 минути без мешање и слично. грав се вари за 40 минути, месо да се распаѓа се вари за 20 минути. Манџите се исто многу вкусни некако зашто сите вкусови остануваат внатре а побрзо се прават отколку во обично тенџере. Не сум пробала кисело млеко во него да правам. ама знам и тоа дека може да се прави (има посебна програма). Не пржам или печам во него само за варени работи го користам. Едина маана му е што тенџерето ми е замирисано на манџи па сутлијашот некако ми мира чудно, ама тоа само јас го приметувам детето и маж ми не. Се мислам да купам уште едно тенџере па да го чувам само за „благи“ работи.
Dali nekoja go ima Delimano 15 in1 pro nov go zedov do sega ne sum rabotela so kuker,za da se stigne do programa przenje se odi so meni nekolku pati 05 pr ili so +,- kopcinjata ?
Imam kuker na Delimano 15 in 1 ,go grebnav sadot so noz ,ne mnogu ...care nekoe ? Ne se ni zname ama jas si znam,...
Дали некој го има, како го користите? На кој програм готвите, печете, пржите..? Мене не ми се направи ништо убаво, а се по програм правам.
Дали некој го има тефал мултикукерот и како го чистите капакот? Го добивме на поклон, ама личи комплициран за чистење. Не ли ви се умирисува после неколку готвења дека пластичен? Се мислам дали да го сменам за крчко, како што гледам капакот е одвоен за разлика од мултикукер опциите.
Јас го имам. Буквално се расклопува цел капак и се чисти. Само треба да внимаваш како да го вратиш. https://www.youtube.com/shorts/Azf7MtKydsI