Денес го испратив мојот Тефал мултикукер во вечните ловишта. Не прашувајте што се деси, моја грешка беше.. Сега мора нов да се земе ама се само не Делимано..
Здраво, на поклон добив Делимано мултикукер 6л. Незнам да го користам. Дајте некој прецизен рецепт за ориз со пилешко, грашок со свинско и некои сл.манџи. За почеток најдов едно видео како се уклучува и сл, ама пак не ми е се јасно. Поздрав до сите готвачи овде.
Здраво на сите, баш сакав да видам за искуства со мултикукериве, користи некој редовно? Го добив сеа за свадбава на поклон, па да видам како иде...
Najdobro nesto kaj kukero mi e sto ne moram da stojam dodeka gotvi ,zavrsi i sl.Sam si brka rabota , i go koristam da najcesto za varivo ,mada i za se vredi.
За вариво знам дека е супер, него ми искачаат на инста нешто торти и буреци во мултикукер, па мислев некој што го користи редовно да каже искуство.
I z atorti i bureci e tip ,imam peceno vo nego super e se i vkusno ,pred se kolac ili proja i sl.Ijas zboruvam za redovno koristenje.
Само да споделам дека го сефтосав мултикукерот со рецептов: https://www.taste.com.au/recipes/instant-pot-chicken-mushroom-risotto-recipe/0jri458k и излезе феноменално! Само менував малку во рецептот, наместо тој ориз што го пишува ставив регуларен наш кочански, и за печурки ставив обични шампињонки, а следен пат и со сушен вргаш ќе пробам.