Баш ми требаа рецепти за кашички. Фала за идеите. Гледам има многу. Јас сепак до 1 година без млеко, шеќер и сол никако, и се разбира тестенини. Тестените имаат глутен. Само оризот и пчеката се без глутен. Но видов вредните мајки ставиле и такви рецепти. Така да има избор. А да цитруси,киви, јагоди, и бобичасто овошје не, а мед до 3 години не. Ореви, бадеми, лешници исто над 1 година дури и подоцна.
Кус кус не се вари се кисне во зовеиена вода. Ама прво измиј го дека е за дете. Одлична комбинација е. Често ја правам за нас.
јас да прашам за бунгурот, од колку месеци се дава, мислам дека е глутенски, и како се приготвува? јас просо и киноа комбинирам со овошје, јаболка, круша, слива... ги варам и ги блендирам со овошјето за појадок, некои ги комбинираат и со зеленчук . ЈАс еден ден во овошната каша ставам ориз во прав, друг палента, трет просо, четврт киноа, петти амарант, еден ден давам само овошје и повторувам.
3 крушки и 1 јаболко се варат. Потоа се ставаат во блендер со малку од водичката во која се вареле. Во ѓезве се вари една мала лажичка пченкарен гриз со малку од водата во која се вареле крушките и јаболкото. И тоа се додава во блендерот. И зависи колкаво е бебето...може да се додаде и 1 плазма бисквит (го дробам со рака во блендерот). И сето се микса...Моето бебе многу ја сака.
Pozdrav mamicki ...mojata kerkicka ima polni 7 meseci..a pocnav so kasicki od 4ipol. Koga napravi 5 i nesto meseci pocnav da i davam brokula,morkov i karfiol seto izblendirano i najveke ja saka taa kasicka. I davam i frutolino i spanjak so oriz. E imame problem so ovosnite nikakva nesaka isto kompir nesaka da jade. Me interesira dali moze da i mesam ovosje i zelencuk. Primer kompir i jabolko ili karfiol i jabolko ili krusa...ve molam za sovet.
јас му имам дадено јаболко и морков, ориз и банана, ориз и круша, тиквица и јаболко, и син ми несака компир па му давам благ компир(батат) него го сака,ние за некој ден ќе полниме седум
Комбинација која ми беше чудна но ја пробав и одлична се покажа: морков, карфиол, дуња и морков. Наутро банана, јаболко, крушка и вишни. Ептен ја сака таа комбинација.
Преска за прв пат дадов на ќерка ми, која за недела дена ќе полни 5 месеци, да лизне јаболче, јадевме сите дома јаболка и бидејќи цицаше, ја држев да ждригне и јадам јаболка, таа очиња ококорила и само ме гледа во устата, па после во брат и, па во мајка ми и доближив до устичката и зјае ли зјае и пошмучка малку ама ништо кој знае што де, нема ни откинато од јаболчето, само така, па уште малку ќе почнеме со пробување вкусови
Мами, неκој ρецепт за јадење, намаз, додатоκ... што и да е со младо домашно κозјо сиρење. Саκам да воведам! 10м е бебе за неκолκу дена!