Да во тестото ситно сецкан. Еве го рецептот се мешаш со блендер правев јас и додаваш бананата пасирана. Печи ги на тивко и послаби нема да ти бидат живи
Верче за ваква брзинска рецепта уште вечерва ќе ги правам, ќе ги биде ли за доручек? Штета што немам спанаќ, ама со сирење може да пробам некоја да свртам. Фала ти! Чекајте слики
Мора да ги биде јас сега за вечера овие со спанаќ ги правев многу се убави ама за нив е друг рецептот не е истиот. Моментално јадам. Чекаме слики!
На здравје нека ви е, пиши го и тој со сирење кога ќе стигнеш, едни ќе бидат кои ќе видиме Бананата ми е без везе да стои до утре, ама ќе пробам
Доручек е за големи и мали. Многу е лесно и брзо се прави. 400 гр брашно, 1 пециво, 200 мл.јогурт, 1 лажиче сол, 1-2 јајца и 150 гр. рендано сирење. Се замесува тесто и се развлекува кора ( дебелина околу 1 см ) се сечат пирошки во форма на правоаголник ( јас исеков помали во оваа форма за неа да и се поинтересни) . Се пржат во загреано масло околу 1-2 мин. Можеш сама да искомбинираш да додадеш плус мелени семки од сончоглет, тиква, лен или да ставиш урда, место сирење. Поздрав
Мамички од овошните кашички што ги спремам дома кајсијата и праската(на пареа) малата несака да ги јаде кисели се, а свежи и јас ги пробувам овошките де благи зрели. Праската ја мешам со банана и така ка јаде. Предлог со што да ја комбинирам кајсијата? Фала ви
Фала ти, баш ке пробам. Имаме 5+ педијатарот ни ксжа да започнеме со овошје мислам дека за ориз е мала...
Педијатарот ми посочи да и ги дадам обарени на пареа, па така и ги спремам, а од кога се даваат свежи?
Не знам, моето е 6+ и свежи му ги давам. Еден педијатар ми рече за почеток варена или печена јаболка ама заради столицата друг ми рече само свежа да му давам и продолжив се свежо. Ако знае некој нека каже.
Здраво, бебето ми е 4+ и од вчера пробсв да му дадам кашичка хип од морков ја јсде, е сега ме интерисира како треба да и давам на колку часа по колку, вчера јс изеде половината кашича околу 8 лажички полни на еден оброк, прво дете ми е и не ми е јасно ако може да ми објасните. Благодаррсм многу☺️