Иако темава не е активна сакам да прашам дали некоја правела ајвар во пекач? Имам на мојот пекач рецепт но за со суров пипер а јас сакам да пробам со печен пипер. Па ми е страв да не го зезнам. Па ако правела некоја нека сподели искуство. Да се редактирам најдов нешто на нет па ако некого го интередира повелете http://moirecepti.mk/post/ајвар-во-пекач/ А кога ќе го направам ќе споделам искуство.
Здраво феминки Си зедов пекач од Лидл, кефој сум едвај чекам да напраам леб Гледам мојот има и за правење јогурт, ќе ми пишеш мила рецепт, ако знаес нормално? Иначе уште не сум го отвприла, не знам дали има книга, ама и да има сигурно се е на грчки напишано
Мојот нема за јогурт, ама како меси кифли... Цел комшилук го мрднав, комшикиве се во кома. Најважни се тренингот и мерата, мораш почесто да правиш и ти да си најдеш потаман да ти биде. Јас ставам се за кифли во машината и ја уклучувам да меси и да го стаса тестото, после само обликувам. На нет ќе пишеш bread machine recipes, чуда има. Со здравје да го служиш.
Фала ти мила, ептен сум возбудена хахах сега барам да превефам од грчки ими германски, ништо нема на англиски
Majka mi ima na severin. Osven integralen leb nis dr neame probano. Nemozjn3 programote da gi uprajme i dozite haha. Aj nekoj so jma2na Severin da mi kaze nekoj interesen recept
Јас два пати правев џем од капини. Све правев по упатството од самиот пекач. Се ставаше само свежо овошје и шеќер. Ми излезе многу поводлесто за џем. Сепак беше многу вкусно па го изедовме.
Девојчиња вчера го зедов пекачот на Gorenje, највеќе заради безглутенскиот леб но во рецептите немаше таков. Секаков имаа напишано само безглутенски не. Видов нешто на интернет ама не ми се погоди како за прв леб. Може ли некоја со испробан рецепт и само да напоменам дека миксот на Schar безглутенското брашно го зедов. Фала ви
Мхм, ќе пробам после така. Вчера демек оти од youtube гледаме со мм и полесно ни се виде па го утнавме на крај
И дај кажете дали ставате некои ароми безглутенски секако дур печете во пекач оти стварно неубаво мириса брашното уфф