Го погодив лебчето, прекрасно излегува, до квасецот од шо бил стар не се надигнуваше тестото. Си сака до грамче прецизност. На Schar mix B го зедов и преубаво излегува.
Мајка ми купи од делимано апарат за леб и го пробавме. ме бендиса ептен,направивме прво благ леб како милиброд, со јатки, суво овошје и чоколадо по рецепт од брошурата.Ке си купам и јас здравје.
И јас си добив пекач за леб, само не знам што е ова засилувач, кај вас на рецептите го има? И како да го најдам по маркетиве?
Купив пекач за леб од делимано и имам неколку рецепти каде што ми е гаранцијата и упатството за употреба. Но на колешка мпја и дадоја брошура со мн видови на рецепти. Знаете ли дали на сите ја даваат брошурата?
Како сте задоволни од пекачот за леб на Делимано? Се мислам да го купам, па ве молам феминки да споделите искуства?
Здраво на сите, не најдов соодветна тема па си реков да прашам во делот каде се споделуваат рецепти за леб. Имам пекач за леб и сакам во него да направам мармалад. Ме интересира наместо џем-фикс што може друго да ставам како замена за тоа? Дали има некој правено?
Јас од правење мармелад фрлив еден. Ми се расипаа деловите каде вртат перките (или што и да се) од што претече меѓу нив течност од сливите. Сега новиот стриктно само за леб.
Не направив бидејќи никој не запознав некој што има правено за да сподели искуство, иако има рецепт за како се прави. Направив во тенџере класично како што се прави Некако не сум мн по експериментиве Само леб правам во пекачот.
Jas go imam na severin. Mesi, kisni, peci. Ama samo toj eden leb znam da go napraam. Drugi pojma nemam, nekoi slusam pravele mili brod, furnarinki, testo za piza. Jas do tolku ne umeam haha. Eve kojznae i koj ima na severin neka mi kaze recept i programi.
Друштво, сакам да купам еден пекач за леб, кој вреди на пазарот денес? да биде околу 100 евра цена.. Ако имате искуство или информации, која марка и од каде да се купи би бил благодарен, фала однапред.
Здраво. Може ли некој да ми каже лепчето од пекачите тврдо ли ви е? Јас сега се учам, секој совет ми е потребен На медиум го укл. Не е темен а сепак некако тврд доста ми е(го виткам после во крпи, па во ќеса откако ќе се излади) . И рецепти кој што има и сака ако може нека пише. Имам Горење пекач
jas go imam na severin. Lebot e prekrasen i mek. Mene crn mi e poubav. A go praveme i bel ako nemame vo momentot crno brasno. Den ipol go jademe i e okej. Posle e suv I ne se jade se roni cel. Ne e kako od matket so adetivi i da stoe po cela nedela.
Здраво, дали ти или некој што ја има пдф верзијата ќе сака да ми прати линк од каде да ја симнам? Не можам да ја најдам
Здраво девојки, купив апарат за леб Russel Hobbs, главно за безглутенски леб. Вчера го пробав за прв пат и лебот ми излезе како недоволно печен, како влажен беше внатре. Инаку убаво порасна, само бел остана ама тоа е претпоставувам поради тоа што нема опција за безглутенската програма да се одбере боја на кора како што има за другите. Многу бев прецизна со мерките и редоследот, единствено што ми текнува од она што прочитав како грешка дека квасецот кога го истурав последен ми се разлеа надоле и можеби дојде во допир со вода веднаш. Дали тоа би можело да е причината? или е нешто друго? Ако има некој испробан безглутенски рецепт за леб ве молам споделете. Инаку го користев брашното на Шар. Ви благодарам.