Јас правам со 250мл вода, 1 квасец, 1лажиче сол, шеќер и печиво, масло и 300гр брашно. По можност одма вади го лебот кога е готов од пекачот и покри го со пацета.
Da spodelam uspesen recept za bezglutenski leb. Po sledniot redosled gi stavas sostojkite: 1 g.l. Maslo, 300 ml topla voda, 1 m.l. Sol, 1 m.l. Seker 300 gr brasno Mix schar b( jas go prosejuvam prethodno) i 1 m.l. Suv kvasec Na medium ili dark megutoa pak ke ostane belo lepceto i na 1.5 lb. Dosega sekoj pat izleguva ispesno.
Eve recept za integralno lepce sekogas uspeva 350ml voda, 2 ipol golemi lazici zejtin,1 mala lazica sol i seker,brasno 700grama jas go koristam Graham od kam mozes i bilo koe integralno i na kraj pravam malo dupce vo brasnoto i stavam 1 kesicka suv kvasec . Jas go imam pekacot na Coral kaj mene e 4.voema brzi okolu 2h e programata. Sekogas mi uspeva i e prevkusno lepceto
Ајвар во пекач https://moirecepti.mk/post/ајвар-во-пекач Ова е рецептот Јас за проба направив само со пиперки 3кг а ми излезе една тегла. Вкусен е за мој влус.
Скроз изумив дека имам пекач за леб. Сега одново ќе ми требаат рецепти. Она со хељда се сеќавам дека неколку пати го пробував и не успевав да го погодам. Ова со Грахам брашно не му ставаш друго брашно? И на која програма го печеш?
Утре ќе правам тост леб, го најдов овој рецепт: 460гр. бело брашно, 240мл. топла вода, 60мл. млеко, 25гр. шеќер, 60гр. маргарин Кристал на собна температура (или путер ако ви се наоѓа, ако не ви се наоѓа ништо од ова со масло), 1,5 лажичка сол, 1 сув квасец. Прашањето ми е сте ставале Панко во рецепт за пекач? Јас никогаш не сум користела Панко.
Ne samo Graham brasno jas go imam na coral na 4 brza programa1h i 40 min mislam deka traese programata na taa go pravam