Хмм, брза а вкусна?!? Онаа со хопла и бисквити е ем брза ем вкусна,за да не е толку едноставна можеш да додадеш нешто плус како банани и еурокрем на пример,или јас понекогаш ги брцкам бисквитите во овошен чај наместо во млеко или во растворено капучино за да има подруг вкус,на друга брза не ми текнува. Редактирам Прошетав низ моите фото рецепти и еве најдов уште две лесни и брзи торти и двете се со бисквити
Има некој рецепт за торта од лимон како се прави? Вака треба да изледа, веројатно знаете за што ви зборувам..?
Девојки ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ Брат ми пред еден месец ја скрши раката и му ветив дека кога ке го извади гипсот,ке му направам ХАВАНА торта ( незнам кај ја видел). Е сега ми треба рецептот, дека го извади гипсот пред три дена, а јас три дена го мотам. Срам да ми е знам. Била слична како песок торта ( која највеке ја обожава), но повкусна. Еве пред 2 мин ми ја спомна и морав да пишам.
Okcenzi, еве јас што најдов. Се надевам дека така се прави тортава. Со среќа. http://moirecepti.mk/post/%D1%85%D0%B0% ... %82%D0%B0/
Ладен ролат 500 грама мелени бисквити едно паковање ресани ореви шербет(300 гр шекер,150мл вода) 70 гр маргарин 1-2лажици какао еурокрем Се месат заедно сите наведени состојки и тестото го делиме на два дела, при што правиме два ролати. Најпрво се става најлонска хартија во калапот, потоа дел од смесата ја премачкуваме со еурокремот и ставаме од оревите кои сме ги исецкале претходно, и со тоа е готов едниот ролат. Со другиот ја правиме истата постапка само што тука ставаме ресани на средината. Потоа ги ставаме во фридижер да се стегнат и може да се декорира по желба.
Фала душо, но оваа торта на брат ми не се пече, а може и да не се вика Хавана, кој знае што пробал човекот. И јас ја барав на нет, но не ја најдов, па за тоа пишав тука. А сега ке прашувам по комшии па ако ја најдам ке ви го пастирам рецептот. Оваа не се пече ама нез дали е тааа http://www.coolinarika.com/recept/violetina-havana/
Ја направив со праски уште пред една недела и за 2-3 дена ја мафнаа сите Лесна торта, баш како за периодов сега. Јас и’ ставив плус шлаг одозгора да не биде сува.
Фала мила. Обавезно ке ја направам оваа http://www.coolinarika.com/recept/704374/. Вчера ја нправив ПЕСОК тортата и мн беше вкусна.
ФАНТАЗИЈА ТОРТА Состојки: *ПОДЛОГА: 300гр.мелени бисквити 200мл чоколадно млеко 1 ванилен шекер *БЕЛ КРЕМ: 300мл павлака за шлаг 3 лажици шекер 100гр.бело чоколадо 0,5 пакетче желатин *ТЕМЕН КРЕМ: 300мл.павлака за шлаг 100гр.црно чоколадо за готвење 3 лажици шеќер 0,5 пакетче желатин ПОДГОТОВКА: Од мелените бисквиди, ванилниот шеќер и чоколадното млеко направете кора. На пареа се топи белата чоколада. Се матат павлаката и шеќерот во што се додава стопената чоколада и желатинот.Матиме со миксер, па го додаваме филот врз кората. Треба да отстои малце во фрижидер додека се стегне. На пареа се топи црното чоколадо. Се матат павлаката и шеќерот па ја додаваме и стопената црна чоколада ижелатинот. Матиме со миксер, па го додаваме црниот фил врз белиот. Тортата да отстои 1 час во фрижидер и потоа ако имате желба може да се декорира. Пријатен апетит.
Цигански колач се вика и превкусна е, а е мн едноставна и брза. Јас ја обожавам за неполни 2 саати дома ја јадеме 2ца Потребни состојки 3 jajца 12 супени лажици шеќер 12 супени лажици млеко 12 супени лажици зејтин 8 -||- лажици брашно 6 -||- лажици гриз 4 -||- какао 1 прашок за печиво 1 ванилин шеќер Мармалад со вкус по желба и во зависнот од потребите 1 или 2 кесички Шлаг пена по желба околу 100 мл млеко за парење на тортата и малце млеко за матење на шлагот Подготовка Јајцата се матат со шеќерот дур не се добие густа хомогена смеса. Потоа се додаваат наеднаш, 12те лажици млеко и зејтин, брашното, гризот, какаотот, прашокот за печиво и ванилиниот шеќер и се меша со дрвена лажица за да се соедини но не многу да не изгуби густината. Во правоаголно тавче се става малце зејтинче се мачка и се посипува со брашно. Смесата се истура и на загреана рерна се става да се пече на 180- 200 степени. Откако ќе се испече, се остава убаво да се олади, се загрева малце млеко и се пари тортата. Одозгора се мачка мармалад. се мати шлагот и на крај се мачка шлагот. Се сече на коцки и веднаш може да се јаде. Нешто преубаво е. Пробајте
Сте ја правеле ли тортата Милка -од чоколадата? Сакам да направам за роденденот на саканиот и сакам да ставам лепенка за торта со омилениот цртан имало во Тинек 103 ден. биле... Па сакав тортата да е вкусна
Штотуку ја направив тортава, многу е брза и евтина и се гледа дека ќе биде превкусна. Ја препорачувам и јас.
Торта од чоколадо и костени Потребни состојки: 6 јајца 80 г шеќер 2 лажици какао 60 г пченично брашно (тип 40) 5 лажици млеко За кремот: 150 г пире од костени 300 мл слатка павлака 300 мл млеко 1 крем за колачи од чоколадо 100 г чоколадо Начин на подготовка: Жолчките и шеќерот заедно ставете ги во сад и со електричен миксер изматете ги додека не добиете кремаста смеса. Додајте го какаото помешано со брашно и добро измешајте. Белките изматете ги во цврст шлаг и нежно додавајте ги во смесата. На дното на калап за торта со дијаметар 24 см ставете хартија за печење и добро премачкајте ја со путер. Сипете ја подготвената смеса, израмнете и печете 40 минути во рерна загреана на 180 степени. Извадете го печениот пандишпан и оставете го да се излади, а потоа напрскајте го со млеко. Пирето од костени разредете го со 100 мл слатка павлака. Во сад ставете го ладното млеко, додајте го остатокот од слатката павлака и содржината од кесичката за кремот. Матете со миксер на средна брзина околу 2-3 минути, додека не добиете крем. Во него додајте го стопеното чоколадо и разреденото пире од костени. Веднаш нанесете врз оладениот бисквит-пандишпан и израмнете. Потоа тортата ставете ја во фрижидер да се лади, после што е спремна за послужување. Дополнително можете да ја украсите со шлаг или чоколадна глазура.