Вака ми треба рецепт за торта во која филот ке е од јајца , значи да не е пудинг и шлаг кремови . Пример јас правам еден фил со 4јајца 8л шекер , 1 маргарин,250 гр прав шеќер и 2 Чоколада. Ама овој фил го правев прошлата година. Имате некој ваков или сличен?
8 жолчки и 2 пудинг од ванила се раствораат заедно со околу 50 мл. млеко. Во сад на оган се става 650 мл. млеко и 7-8 лажици шеќер.Откако ќе зоврие млекото се истураат жолчките и пудингот и се вари во густ крем. Откако ќе се згусти се трга од оган и се остава да се излади. Потоа му се додава 300 гр. растопено црно чоколадо(млечно или кухинско) и се меша додека се соедини. И на крај се додава 25 гр. мелени или сецкани (ореви, бадеми или лешници) . Јас ставам околу 2 лажички рум или коњаче
Пробај го овој фил. Тортата ја има правено повеќе пати. Нема јајца, ама е многу вкусен. Плус може да изматиш шлаг или слатка павлака и да го измешаш заедно. http://sezahrana.mk/чоколадна-торта-со-еурокрем/
ај кажете некој рецепт за чоколадна торта ама она баш чоколадна целата да е со чоколадо фала однапред
Во сад се става 250 гр шеќер, 6 жолчки и 2 јајца. Се мати и се додава 100 гр брашно се додека не се изедначи. Во посебен сад се ставаат 1 литар млеко и ванилин шеќер. Кога ќе зоврие млекото се додава припремената смеса. Се намалува температурата и се меша да не загори со дрвена лажица. Се вари неколку минути додека кремот не се згусне. Се трга од шпорет и се остава да се излади.
Aj ve molam za recept za vocna torta so slatka pavlaka ili nekoja druga torta so slatka pavlaka. Mm ima rodenden pa sakam da go iznenadam
Не знам дали поводот помина, сепак можеби некогаш некому ќе помогне рецептов Преубава тотра, се вика еврејска Тесто 10 белки 10л.шеќер 250 гр мелени бадем/лешник/орев ( бадем најубаво) 3 лајци брашно Се матат белки +шеќер па се вмепуваат јатки и брашно На 180 околу 20 минути, во кружно тавче 28ца се пече на 4 тури, во плех од шпорет на две па се дели на пола и се добиваат 4 кори Фил 10 жолчки 10 лајци шеќер 250 бела чоколада 250 путер На пареа жолчки и шеќер + се додава стопена чоколадата + на оваа смеса изладена матен путер Превкусна е, за родендени ја правам тродупла доза
Чкоколадни мафини Состојки: 250gr темно чкоколадо/за готвење 250gr путер 300gr шеќер 130dr брашно 6 јајца 1 кесичка ванилин шеќер Подготовка: Путерот се остава да омекне на собна температура,а потоа измешајте го со шекер.Јајцата додавајте ги едно по едно,а потоа измешајте го и брашното. Чкоколадото стопете го на пареа и додајте го во смесата.Ставете ја густата смеса во калапи за мафини и се печат 10min. на 200 степени. *резултатите се многу вкусни...
Одамна барам соодветен рецепт за чоколадни мафини, само да те прашам - за колку мафини е овој? Зашто 6 јајца се многу, а 130 грама брашно е малку
за од 10 до 12 мафини. Доколку сакаш стави 4-5 јаца.. Ги имам правено доста пати навистина убави испаѓаат мене калапот за мафини ми е за 12 и цел го потполнувам со оваа смеса.. пробај па ќе кажеш резултат се надевам ке биде позитивен
200грама бисквити 1 банана пола чаша сок од портокал 100грама ресана 30грама суво грозје пола кисело млеко 1 супена лажичка шеќер ЗА ДЕКОРАЦИЈА прехранбена црвена боја 1шлаг 125мл млеко 1.Во длабок сад се кршат 200грама бисквити и во нив се сечка една банана и се додава сокот од портокал и се промешува. 2.Потоа се сечка ресаната и таа се додава во претходната смеса,исто така и сувото грозје 3.Земаме една чаша и во неа го истураме киселото млеко и шеќерот и промешуваме.Доколку некој сака поблага торта може да додаде уште 1 супена лажичка шеќер 4.Киселото млеко и шеќерот ги додаваме во садот со претходните состојки и промешуваме убаво. 5.Потоа од смесата правиме торта. 6.Во друг сад го ставаме шлагот,млекото и прехранбената боја и матиме.Потоа ја премачкуваме тортата со шлагот и доколку сакаме можеме да декорираме со нешто
Има ли некоја да ми напише рецепт за пита/торта со јаболки,да е со тесто не со готови кори.Некој поедноставен рецепт
БАБИН КОЛАЧ Состојки: 3 јајца 12 лажици шеќер 12 лажици масло за јадење 12 лажици млеко 15 лажици брашно 1 пакетче прашок за пециво ½ килограм јаболка Шеќер во прав Цимет Подготовка: Направете смеса од јајца, шеќер, брашно, масло, млеко и прашок за пециво. Јаболката се рендаат и се додава цимет. Половина од смесата се става во калап за печење и се пече 15 минути на 180 степени. После тоа кората се вади од рерна, се додаваат врз неа ренданите јаболка, а врз слојот со јаболка се додава вториот дел од смесата за кора и се враќа колачот во рерна каде се пече уште десетина минути. Печениот и изладениот колач се поросува со шеќер во прав.