Жени,девојки не знаев каде да го поставам ова,претпоставувам тука треба . Дајте ми рецепт од некоја чоколадна торта/колач со ореви,без филови и по можност без маргарин,да наликува на браунис ама повеќе суво (ако ме разбравте што сакам ) . Благодарам однапред .
Женски се изначитав рецепти за торти...е сега мене меинтересира дали можам да ги правам со фондан...наместо со шлаг...?
еве јас да ви споделам еден рецепт за Шпански ветер (оригинален рецепт) Шпански ветер 12 белки и 250 гр шеќер во прав се матат како шампа, се додава 4-5 лажици мармалад од кајсија. Се става во намрсен плех посолен со брашно и сецкани ореви (оревите треба да го покријат цел плех). Се ече 5 мин на 250 степени и 45 минути на 150 степени. Фил 12 жолчки и 100 грама шеќер во прав се мешаат во миксер. Во посебен сад се меша 300 гр маргарин и 150 гр шеќер во прав. Маргариновата смеса се додава во жолчките. Им се додава и 200 гр рендано црно чоколадо. Испечената кора се дели на 3 еднакви дела. Првиот дел од кората го ставаме на чинија за тора со ореовата страна нагоре. Филуваме и истата постапка ја правиме со останатите кори , но третата кора ја свртуваме надолу со оревите. Цела торта ја филуваме со остатокот од филот. Шампа 3 белки и 12 лажици кристал шеќер се матат со мискер на млака рингла додека не згуснат. Се филува тортата и се декорира по желба
Некоја торта убава вкусна по можност чоколадна со ресани или нешто да има во неа блага сакам да е..Не сакам смокви урми такви раб..За некој ден му е роденден на мм па сакам да направам..Благодарам
Од неодамна гледав на интернет еден рецепт од торта, од состојките знам дека имаше компот од вишни,гриз,хопла,млеко и јајца.Сега го барам и неможам да го најдам.. Дали можеби некому му е познат?
Се ближи роденден и во план сум да спремам торта. Ништо комплицирано, купив готови кори, шлаг крем еден ванила еден чоколадо, и пудинг исто така, еден ванила еден чоколадо. Сега во потрага сум по фил. Мајка ми секогаш кога спрема торти филовите што ги прави ми се многу тешки за јадење затоа што таа става се внатре, јајца, маргарин, суво овошје, мелени ореви она ептен класичен домашен фил за торта. Мене ми е претежок за јадење и сакам нешто полесно. Без јатки, без овошје или желе бонбони. Кремаст и едноставен. Предлози?
500 мл млекo свaри 2 пудинзи,дoдекa е тoпoл пудингoт дoдaди 50гр белo чoкoлaдo и убaвo измешaј дa се стoпе.Oткaкo ќе излaде се дoдaвa 100гр измaтен путер сo 100гр шеќер вo прaв.Нaстрaнa се мaте 200мл хoплa и се дoдaвa вo филoт.
Мене ми треба рецепт за тесто за торта, ама сакам да биде меко ко воздух. Бев на свадба во Континетал и имаа преубава торта од хотелот. Пандишпанот беше прелесен и превкусен за јадење, а и филот. Лиги ми течат. Ве молам ако имате некој рецепт за преубав пандишпан (како и да се вика тестото) да го споделите.
1јaјце,1 лaж брaшнo,1 лaж шеќер и пецивo.Пред дa филувaш пoпрскaј пaндишпaнoт сo шербет,млекo или oвoшен сoк.
девојки ми треба рецепт за торта, лесен, не многу благ и по можност со јагоди или киндер торта Сакам да направам ваква некоја за роденденот од дм
Феминки знаете ли некој рецепт за торта со ресани и банани? Сакам таква да направам ама не можам да најдам рецепт. Може и со печење и без да биде освежителна.
http://moirecepti.mk/post/бајадера-торта-со-ресани-и-бисквити мене оваа торта ми е мн убава и плус лесно се прави можеш да додадеш банани доколку сакаш,јас лично не јадам банани па затоа не ги додавам
мојата ЦРНЕЦ БЕЗ ЈАЈЦА Ммногу е вкусна .3 филџани јогурт .2 филџани шеќер .3 филџани брашно .2 лажички сода бикарбона .3 лажички какао .1\2. филџан зејтин СЕ СЕ МЕША ЗАЕДНО И СЕ ПЕЧЕ Прелив: 100грама чоколадо 100грама маргарин 8лажици шеќер 10 лажици млеко се растопува заедно и се прелива тортата ..