Колач Медено Срце - Посно 1 шолја кисела вода 2 шолји брашно 1 шолја шеќер 5 лажици масло 7 лажици мармалад или маџун (може и комбинирано) 1 кесичка цимет 1 кесичка сода Состојките се мешаат и смесата се истура во намрсена тепсија. Се пече на 180° околу 30мин. Одозгора се прелива со растопено чоколадо за готвење. Под чоколадото може да се намачка мармалад. Превкусен и брз колач.
Еве јас ако може да ти кажам една Мене многу ми е убава Песок торта.А ако ти е сложена оваа,секогаш можеш да си направиш ред бисвити натопени во млеко или кафе,па ред пудинг 1л млеко 5 лажици шеќер 3 пудинга ванила 250 гр мелени бисквити 200 гр мелени ореви 100 гр кокос 1 млечно чоколадо 200 гр шеќер во прав 250 гр путер Подготовка: Прво се варат млекото и шеќерот, потоа се додава пудингот. Исто како да правите обичен пудинг. Потоа тргате го од оган да се олади. Во миксер матите 200 гр. шеќер во прав и 250 гр. путер, се додека убаво не се соедини смесата. Потоа додајте го на веќе изладениот пудинг од ванила. Така подготвената смеса поделете ја на три дела: во првит дел додадете 250 гр. мелени бисквити во вториот дел додадете 200 гр. мелени ореви во третиот дел додадете 100 гр. кокос Во стаклен сад за торта прво нанесете ја смесата со бисквити првитот дел, одозгора над неа вториот дел со ораси и најгоре нанесете го третиот дел со кокос. Внимавајте, многу е битно да се запази редоследот. Одозгора нарендајте едно млечно чоколадо. Декорирајте по желба.
Епа вака дечки.. За брзо ми се ближи роденден, па деновиве разгледувам рецепти, барам нешто интересно.. Традиција ми е веќе 7 години сама да си правам торта.. Па ако имате некаков предлог, повелете со рецепт Нека биде нешто едностсвно ама роденденски. Нема нешто што не јадам во тортите, па сите рецепти се добредојдени П.С. Честам парче, нема проблем
Nekoj recept za torta so jabolki... samo edna znam so peceni jabolki i posle pecenjeto smesata za pecenje so se stava.. mi treba drugo nes zas jabolki vo izobilie imame a se kapat ko ludi haha
Има готови, само треба да се залепат деловите и да се декорираат. Ама кај нас не знам дали има. Мене ми имаат донесено од странство.
ги најдов тие што се на нет,нема многу избор. Сакав некоја филеста повеќе. јадев пред некое време,донесе свекрвами од работа ,имало некое славење,ама неможам да го најдам рецептет,незнаеше и таа од кого била тортата сепак фала
Торта од лешници Потребно е: 6 јајца 250г шеќер 250г лешници Брашно за посипување Приготвување: Се одделуваат жолчките и се матат во 250г шеќер. Белките се матат во цврста пена. Кога се готови, бената од белките се поврзува со жолчките и се додаваат 250г мелени лешници. Тестото се пече во загреана рерна на 180°C. Тестото се вади од рерна, се пресекува на половина и се остава да се излади. Се премачкува со мармалад или со крем од кафе.
Во основа е тоа, белки со шеќер. Ако сакаш да биде подолготраен шамот и поцврст, треба да ги матиш белките со шербет. Значи според потребната количина во рецептот колку шеќер на колку белки, се прави густ шербет од шеќерот и се додава во танок млаз, малку по малку во тек на матење на белките.
Здраво, сакам да направам на другар за роденден торта со чоколадо и портокал дека кажа му се омилени тие и барам некој рецепт, малце по-прост. Он го опиша како фил од портокал желе и одгоре прелиено со топено црно чоколадо. Некои рецепти слични да не имате?
Здраво, јас сакам торта во облик на срце да направам и да е овошна. Некој рецепт да споделите ? А и немора да е овошна, само главно да е во облик на срце.