Kugla 6 jajca 1 pecivo 18 lazici seker 20 lazici brasno Eden fildzan mleko Eden fildzan zejtin Tavce br 32
Мм за две недели прави роденден,го прашав каков вкус да биде тортата,нормално ми рече -Не сакам торта. Давајте рецепти за посна кремаста торта.(во петок му паѓа роденденот)
Ми треба рецепт за торта, колач, шо и да е благо со банани/јаболка/ореви, ама да не се користи миксер.
Комбинација на крем сирење и хопла мене ми е секогаш погодок, матиш хопла до цврст снег, настрана крем сирење со шеќер во прав, ги соединуваш и можеш да додаваш што сакаш по вкус, парчиња овошје, слатко, чоколада, јаткасти плодови...
http://gotvi.mk/2018/03/31/brza-cok...kser/?utm_source=daily.mk&utm_medium=daily.mk https://moirecepti.mk/post/овошна-пишкота-торта-без-миксер-и-пече И сите скоро торти и колачи со јаболка се прават без миксер, побарај на интернет. Често правам торти со јаболка и нема да погрешиш за ниеден рецепт, сите се превкусни. Најомилен вкус ми има тартот од јаболка.
Брзи гонзалес 4 јајца 18 лажици шеќер 18 лажици млеко 18 лажици зејтин 18 лажици брашно 1 прашок за пециво и 1 ванилен шеќер Се матат јајцата и шеќерот се додека смесата не се соедини и не добие посветла боја не стане како шлаг после се додава млекото и зејтинот и се мати додека не се соединат после се додава брашното, ванилен шеќер и прашокот за пециво Пред да се стави да се пече тавчето се подмачкува со зејтин и после брашно се става и се распространува насекаде се пече на 1890 степени 15 минути ( зависи од релната ) После филот се става 25 лажици млеко и 18 лажици шеќер се додава 1 / 4 маргарин и 2 лажици какао
Дали корите од Кам се добри? Предложете некој фил со пудинг, чололадо и маргарин. Не знам што точно и колку...
Сакам да ја полијам тортата одозгора со бело чоколадо. Дали ќе може некој да ми каже колку чоколадо, колку путер е потребно за да се растопи чоколадото и да не пука кога ќе се сече парче?
Торта со фил со жолчка ми е најубав, пудинг некако не ми е по мерак. Го делам на пола и во едниот растопувам црно чоколадо, а другиот останува само со жолчките. Посебно се мати маргарин и се соединува со секој од филовите и на крај се матат со веќе подготвен шлаг крем од ванила и чоколадо. Не се ни познава дека има маргарин. Пандишпанот стандард со 6 јајца.