Дали треба за готов фондан да се залепи да ја премачкам тортата со тенок слој шлаг или со филот само од тортата? И како се прави над фонданот како на сликата растечено чоколадо?
Еве видео за drip-cake. Не е комплицирано. Со фондан не сум работела, така што не знам што да ти кажам.
Можеби роденденот е поминал, јас ја правев за роденденот на син ми, мене ми е превкусна затоа што е на шлаг повеќе. Корите се ептен тенки, скоро и да не се приметуваат.
Некоја рецепта за чоколадна торта ама баш чоколадна чоколадна по можност многу блага на мојот сопруг наскоро му е роденден и би сакала да го изненадам затоа што обожувам чоколада
Урма торта баш е блага или овој фил па корите по избор направи ги...само ко ја правиш оваа од видеото кога ќе го стопив шеќерот стави прво само млеко а пудингот со малку млеко размати го оти ако го истуриш и пудингот со млекото одма ништо од филот ем карамелот ќе остане здрвен а пудингот ќе загори а дали е вкусен превкусна е
Ова е многу лесно за правење, а почоколадно и поблаго, здравје. Не е класична торта, ама врши работа. Само ќе внимаваш кога ќе ги додаваш маргаринот и чоколадото во жолчките, не цело наеднаш, туки малку по малку со постојано мешање да не ти се сварат.
Феминки, ми треба помош... Сакам да направам ванила крем со ананас и ванила крем со вишни, ми треба како за фил за торта , кремот да биде по можност од жолчки, затоа што пандишпанот ми е со белки
Buttercream е путер крем. Се прави од путер, шеќер во прав, екстракт од ванила и млеко. Buttermilk е течноста што се добива при производство на путер. Мислам дека кај нас се вика матеница.