Рецепти за торти

Дискусија во 'Рецепти' започната од white-chocolate, 25 март 2010.

  1. Hortenzija

    Hortenzija Популарен член

    Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    15.343
    Пол:
    Женски
    Imam zamrznati visni da spodelite tortice/kolac da iskoristam del od niv...
     
  2. **MajkaE **

    **MajkaE ** Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    298
    Пол:
    Женски
    Дали може некоја да сподели фил за торта со кикирики?
     
  3. Rafafa

    Rafafa Истакнат член

    Се зачлени на:
    8 март 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    21
    Денес се решив да ја правам тортата Јапонски ветер но 6 саати ја правев сушејќи ги 3 кори посебно од кои првата не ми испадна убаво т. е. горниот дел беше печен а внатре жива.
    Печев на 100 степено 7 белки со 350гр. шекер и 1 лајца лимонов сок, корите испаднаа толку суви исто како пуфлици или целуфки дури и во филувањето целата испука.. дали некој што ја има правено би знаел каде погрешив?
    Филот испадна преубав, печев во плех 43 x 34
     
    На mal.ecka и mira.mira им се допаѓа ова.
  4. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.773
    Пол:
    Женски
    Па треба да се суви, ако се само белки и шеќер, баш како целувки. Никаде не си згрешила, а првата кора ако ти била жива внатре или на прејака температура ти била загреана рерната или не ти се изматени убаво белките.
     
    На Rafafa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cosmic Girl

    Cosmic Girl Популарен член

    Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    9.305
    Пол:
    Женски
    Свекрва ми ја правеше оваа торта кога беше жива. Таа печеше една голема кора, во голем плех, доста тенко, така да не остануваше неиспечена и потоа ја сечеше на три дела. Веројатно така и било побрзо, наместо три посебно да ги пече, ама потоа сечењето е предизвик. Знам само дека кога го правеше сечењето ептен, ептен внимателно и со концентрација го правеше тоа за да не и се распарчат премногу. Баш ќе го побарам вечер рецептот и ако го најдам ќе го пишам.
     
    На mal.ecka и Rafafa им се допаѓа ова.
  6. Rafafa

    Rafafa Истакнат член

    Се зачлени на:
    8 март 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    21
    А како би се сечела филувана? Уште ја немам пресечено од страв да не ми испука цела
     
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.773
    Пол:
    Женски
    Ќе омекне, нема да испука. Слободно пресечи ја, ќе видиш. Од филот корите ќе бидат меки, ама и воздушести како целувки.
     
    На Cosmic Girl, mal.ecka и Rafafa им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

    mal.ecka Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Можи рецепт и целата постапка?
     
  9. Rafafa

    Rafafa Истакнат член

    Се зачлени на:
    8 март 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    21
    На Cosmic Girl и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

    mal.ecka Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    На Rafafa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anastasia9228

    Anastasia9228 Истакнат член

    Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    543
    Пол:
    Женски
    Кажете некој рецепт екстра кремаста и екстра чоколадна.^_^
     
  12. Hecate

    Hecate Истакнат член

    Се зачлени на:
    9 јануари 2022
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    948
    Пол:
    Женски
    Некоја рецепта да не имате со банани и чоколадна торта
     
  13. Kikiccc

    Kikiccc Популарен член

    Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Пол:
    Женски
    Некој да сподели слика и рецепт
    Посна торта без масло...
     
  14. MeowMeow

    MeowMeow Популарен член

    Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    2.609
    Пол:
    Женски
    Овде има неколку:
    https://nmd.mk/11-retsepti-za-posni-kolachi-bez-maslo-na-voda-koj-od-koj-povkusen-najdobriot-izbor/

    А оваа сум ја правела и ако сакаш да биде посочна можеш да намачкаш слатко или џем врз неа наместо овошје:
    https://sezahrana.mk/посна-чоколадна-торта-без-масло/
     
    На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ladybug98

    Ladybug98 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.200
    Пол:
    Женски
    Читам сегде сок од портокал се ставал брз готовите кори, со што можам друго да ги омекнам оти сок немам? :D
     
  16. edna_malecka

    edna_malecka Популарен член

    Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Пол:
    Женски
    Млеко можеби? :wasntme:
     
    На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ladybug98

    Ladybug98 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.200
    Пол:
    Женски
    Се познава колку сум домаќинка хахах :D не ми текна ич..
    Фала ти :inlove: се пуштам у акција одма.
     
    На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. edna_malecka

    edna_malecka Популарен член

    Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Пол:
    Женски
    Ајде па пушти слика и кажи како испаднал.
     
    На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Снегулк@23

    Снегулк@23 Истакнат член

    Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    4.381
    Пол:
    Женски
    Може помош како да растопам чоколадо за готвење? На пареа треба или? Се додава нешто плус?
     
  20. Ladybug98

    Ladybug98 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.200
    Пол:
    Женски
    Во тенџере полно со вода стави ѓезве со чоколадото внатре, може малку и зејтин и ќе се растопи.
    Можеш и директно на оган ама не сум сигурна да не ти загори :)