Јас го топам директно во тенџерче или големо ѓезве, немам трпение на паре. Некад ако споредмрецепт треба додавам зејтин, но секогаш топам кандит без зејтин. Само често мешање и за брзо се топи
За плех со димензии 30×25 како да направам да ми биде само една кора Пред некој ден правев по рецептот кој го имам но морам да ја сечам бидејки е висока
Може ли некој да ми пише рецепт за по густ /тврд фил за торта? Сакам да декорирам со фондан па за да стои стабилно.
https://www.google.com/search?q=кар...ate=ive&vld=cid:b1ebdb46,vid:4OSHqs9NChw,st:0 Ти го препорачувам овој карамел фил, мене доста цврт ми излегува, инаку јас ставам уште еден фил врз овој за да биде по кремасто. Иначе за да ти добие тортата поубав изглед откако ќе ја исфилуваш стави ја да се заледи и потоа премачкај ја со маргарин и шеќер во прав па стави го фонданот.
Дали некој го пробал швајцарскиот путер крем што се користи за декорација. Ме интересира како е на вкус и цврстина
Купив силиконски калап за мали колачиња, но немам идеја за посен рецепт каде би можела да ги искористам. Гледав ги обложуваат со чиколадо и да бидат како од бомбоњера, но не знам со што би ги полнела. Некое слатко (од продавница) да ми предложите можда?
https://www.crnobelo.com/hrana/recepti/74219-nugat-sovrshena-torta-so-leshnici-i-nutela Јас ја правев и многу е добра.