1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рецепти за торти

Дискусија во 'Рецепти' започната од white-chocolate, 25 март 2010.

  1. Malesia

    Malesia Истакнат член

    Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    2.793
    Пол:
    Женски
    Зошто пецивото ми се осеќа на јазик?
    Денеска правев пандишпан, и ме штипе на јазик дури и други работи кога правам.
     
  2. forumce

    forumce Форумски идол

    Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.585
    Пол:
    Женски
    Од децата има еден куп благи работи од пакетчињата, а треба да правам слатки за името на мм па сакам да ги искористам. Дали може нешто да се направе со ресани, бананки, медењаци, орео? Ако може некој рецепт? Исто имам и многу солени крекери, дали може за нешто да ги искористам? Салата или бомбици некои. Идеи?
     
  3. lovely91

    lovely91 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    4.201
    Пол:
    Женски
    Ме интересира рецепт за торта со искршен пандишпан? Најдов готов купечки таков па ми гледа интересно ...
     
  4. blessed.an

    blessed.an Популарен член

    Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Пол:
    Женски
    Не барам рецепт само сакам да прашам како можам да добијам ваква боја. Неможам да најдам кафеава боја се некој други
    Сакам да направам нешто слично ваква торта па секој совет е добредојден како би можела да направам вака
    Screenshot_20240125-174712_Facebook.jpg
     
  5. Зак од Андромеда

    Зак од Андромеда Истакнат член

    Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    320
    Пол:
    Женски
    Шлаг кремата од чоколадо ми се чини дека е ваква боја, можеш да ја употребиш
     
    На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pamelche

    pamelche Форумски идол

    Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.437
    Допаѓања:
    17.074
    Сакам да го оравам пандишпанот со потпечени ореви, прво се печат оревите и после врз нив се става смесата јајца, брашно, пециво (не знам точно како идеше). Е сега проблемот е што рецептот е за правоаголем плех, како точно да измерам за да направам 2 во кружен калап 22-24?

    @Annath
    @Anika55
     
  7. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.469
    Допаѓања:
    201.244
    Пол:
    Женски
    Ако е рецептот за плех од рерна, претпоставувам идат доста јајца. За тркалезен калап треба да го намалиш, ако ти треба само една кора, направи третина од рецептот, ама може да излезе дебела, може ќе треба двапати да печеш од таа количина.
     
    На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    59.123
    Пол:
    Женски
    Пробај да најдеш ист/сличен рецепт подготвен во округол калап за да видиш колку јајца и брашно одат и можеш според тоа да пресметаш приближно.
    Доколку рецептот е за во голем правоаголен плех и се сече на пола, веројатно може со истите мерки да направиш две кори во кружен калап (22-24цм), со тоа што може да ти излезат малку потенки корите. Имај предвид дека кружната форма зафаќа малку повеќе површина од четвртастата.
     
    На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pamelche

    pamelche Форумски идол

    Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.437
    Допаѓања:
    17.074
    Најдов рецепт за торта, сега дилема ми е украсувањето.
    Сакам да ја прекријам со фондант, е сега јас имам 3 теста 24 плус филување, нели. На фондантот од долчела пишува дека е за 24цм торти, тоа е 1 тесто и филување или како?
    450 грама е фонданот се раставара со 4л вода. Ќе ми стаса, или малце ќе дојде?
     
  10. peperutkaa

    peperutkaa Популарен член

    Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Пол:
    Женски
    За нареден пат, стави какао во шлагот или хоплата.

    Малку е. Или направи го потенок.
     
    Последна измена од модератор: 25 март 2024
    На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ne znam koj

    Ne znam koj Истакнат член

    Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    246
    Пол:
    Женски
    Жени
    Давајте идеи за торти со вишни без хопла и да не е многу блага?
     
  12. IRBBB

    IRBBB Форумски идол

    Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.559
    Пол:
    Женски
    Јас оваа ја правам со малини, претпосавувам исто убава ќе биде и со вишни. Ако одлучиш да ја правиш, не ставај бисквити колку шо пишува во рецептот, многу се, ќе треба да ставаш плус млеко.
     
    На Antebellum и Ne znam koj им се допаѓа ова.
  13. i-v-a-n-4-e

    i-v-a-n-4-e Популарен член

    Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    1.116
    Пол:
    Женски
    Zdravo, ne baram recept tuku ako nekoj znae da mi kaze od okruglite modli za torta so precnik 24cm kolku parcinja bi imala. Fala odnapred
     
  14. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    59.123
    Пол:
    Женски
    16 парчиња
    Screenshot_20240828_210232_Google.jpg
     
  15. Lisandra

    Lisandra Популарен член

    Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.854
    Пол:
    Женски
    Сакам да направам торта обична како пандишпан, но да биде ровка и вкусна, без чоколадо, направив денес 5јајца, 5лажици шеќер и брашно, ванилин шеќер и прашок за пециво, не ми излезе убава, можи требаше и путер?
     
  16. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.469
    Допаѓања:
    201.244
    Пол:
    Женски
    Масло секако требало. Мој рецепт за обичен пандишпан е ова:
    4 јајца се матат со 3 филџани шеќер да се добие пенлива воздушеста смеса што ќе се тегне. Со миксер се матат едно 10-15 минути, може и повеќе, ќе видиш самата кога смесата ќе стане светложолта кон бела и ќе се зголеми тројно.
    Се додава филџан јогурт, филџан масло, 3 филџани брашно и ќесичка прашок за пециво. Брашното и пецивото просеани да бидат. Се меша со шпатула внимателно, да не излезе воздухот. Се истура во подмачкано тавче (со масло и брашно). Ако сакаш потенка, во плех од рерна може да го направиш, ама да не ти излезе претенко. Јас ова го печам во правоаголно длабоко тавче, мислам 30ка дека е. И одозгора пред печење ставам овошје, најчесто вишни.
     
    На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Зак од Андромеда

    Зак од Андромеда Истакнат член

    Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    320
    Пол:
    Женски
    Женски ми треба помош, правев бајадера торта ама поединците воопшто не се стегнаа одозгора и не ми постигнат ефектот што го гледав на интернет, за да не ја фрлам цела дали мислите дека ќе ми успее да ги соберам пудинзите одозгора да ги измешам со мелена бисквити и да ги направам бомбици?
     
  18. i-v-a-n-4-e

    i-v-a-n-4-e Популарен член

    Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    1.116
    Пол:
    Женски
    Zdravo devojki,mi treba mala pomos. Mi treba Posen slag krem ili posna slag pena. Dali znaete kaj nas vo Mkd koja e,dosega sto barav vo marketive nemozev da najdam(na site pisuva mlecen protein)
     
  19. Maca Macka

    Maca Macka Истакнат член

    Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    2.857
    Пол:
    Женски
    И јас барам, дали најде?
     
  20. i-v-a-n-4-e

    i-v-a-n-4-e Популарен член

    Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    1.116
    Пол:
    Женски
    Zdravo,seuste ne najdov