Можеби малку задоцнето, ама посна варијанта за шлаг е течноста од наут во тегла, мискирана со миксер со најголема брзина и подолго време. https://moirecepti.mk/post/%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%88%D0%BB%D0%B0%D0%B3
Здраво ми треба рецепт за некоја чоколадна торта, не многу голема. Со некој лесен пандишпан за правење, хаха, многу пати сум пробала да правам пандишпан ама никако не ми излегува како што треба. Последниот пат правев ледени коцки и веројатно тепсијата ми била поголема и на средината пандишпанот беше ем тенок, ем препечен, ронлив.. Ќе научам можеби некогаш, којзнае..
Како да спојам да направам фил од кондензирано млеко и маскарпоне? Сакам фил за торта, цврст да испадне. Има некој што се разбира во слаткиве работи?
За ледени ветер какви ви се корите? Очекував многу повеќе од оваа торта, читав коментари сите кажуваат многу вкусна, мене некако ме разочара, очекував повеќе. Дали ви крцкаат корите, моите не, мислев како целувки ќе има вкус, а многу лесно ја направив како за прв пат.