1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рецепти за храна што се прави во микробранова печка

Дискусија во 'Рецепти' започната од kiki-riki, 25 ноември 2009.

  1. savana

    savana Популарен член

    Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Пол:
    Женски
    Ја направив денес, навистина е вкусна :) Додадов и коцка чоколада. мммм
     
    На Angel-Wings му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stefigirl

    stefigirl Истакнат член

    Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    123
    Јас за тортата во микро немав дома каккао и стаив иста количина само прашок за топло чоколадо и исто така не стаив ванила туку внилин шеќер и е преубавоо!! :inlove:
     
  3. tweety26

    tweety26 Популарен член

    Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Пол:
    Женски
    Јас секој ден си правам сендвичи во микробранова и баш како што велите јадеш и нема крај,можам премногу да изедам. :lol:
    А сега ја прочитав тортата па да помине велигде и јас ќе ја пробам. :)
     
  4. MollyPhillips

    MollyPhillips Активен член

    Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    mene malku tvrda mi iskoci tortata za vo mikro, bidejki nemam od 1000w ja pecev na 800w 4 minuti, da ne sum ja prepekla malce ili takva treba da bide
     
  5. pamelche

    pamelche Форумски идол

    Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.306
    Допаѓања:
    16.767
    Сакам утре да ја пробам тортата, ама нашта мокробранова е од тие дигиталните и има само за време, нема температура, на колку време да ја ставам. :?:
     
  6. K.Mari4ka

    K.Mari4ka Популарен член

    Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Пол:
    Женски
    Памелче да не ја проба тортава, оти и јас сакам да ја правам ама и кај мене микробрановата е дигитална, па ако си ја пробала да знам на колку мин. ја стави :?:
     
  7. arontt

    arontt Популарен член

    Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    1.637
    Само што ја направив тортата. :)
    Толку едноставно, лесно и брзо а превкусно.
    Му се допадна и на моите, мајками дури рече дека ке барала некоја поголема чинија за да сме направеле поголема торта.
    Само јас би додала малце повеќе шеќер, не ми беше доволно благо. :lol:
     
    На Angel4eeee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angel4eeee

    Angel4eeee Истакнат член

    Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Пол:
    Женски
    Еве нешто и од мене вкусно е брзо и лесно.Без да изедам барем едно такво не одам никаде.
    Пица на парчиња
    Зимате леб на кришки,кришките ги мачкате само од една страна со маргарин, ставате кечап,кашкавал рендан,салама рендана и оригано и потоа за помалку од 3 минути си имате вкусна пица :P :rock:
     
  9. malenna

    malenna Истакнат член

    Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Најчесто лепчиња со салама и кашкавал, но бидејќи ми е преубаво лепчето од микробранова често ја користам.. денес на пример си направив сендвичиња со кренвишли (претходно сварени) и кога ги извадив од микро им ставив и павлака над виршлите... се топеа в уста ммммммм :P исто брзо и лесно: ќе изматите 2 јајца, ќе ги посолите и в микро 1-2 минутки зависи од јачината, кога ќе ги извадите сечете ги на половинки и направете си сендвичиња со додатоци по желба 8) јас студентски си ги правам со ајварче :lol:
     
  10. Divinebutterfly

    Divinebutterfly Популарен член

    Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.967
    Допаѓања:
    9.980
    Пол:
    Женски
    Јас понекогаш си правам топено сирење,во мали количини :) Ставам сирење фета,после малце доматен сос,понекогаш ако имам ставам и кашкавал и оригано.На medium 3 минути :) Иначе ќе се испржи сирењето и многу прска :lol:
     

    Прикачени фајлови:

    • DSC023861.JPG
      DSC023861.JPG
      Големина на фајлот:
      129,6 KB
      Прегледи:
      462
    На eli25, Hipica, Libera и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. eli25

    eli25 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    122.075
    И јас го правам топеното сирење во микро.Само на 5 минути.
    Сиренце,кечап,врат,оригано и кашкавал,превкусно
     
  12. simona.7

    simona.7 Активен член

    Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    4 лажици шеќер
    3 лажици какао
    4 лажици брашно измешано со малку прашок за печиво
    3 лажици млеко
    3 лажици масло
    1 - 2 лажици еурокрем
    1 јајце
    Може да ставите коцки чоколадо, лешници, ореви, некое овошје значи се по желба ...

    Подготовка:
    сите состојки се ставаат во чаша и се мешаат потоа се става во микробранова печка и се пече 3-5 мин. на највисоката температура.
    На крај може да украсете со шлаг пена, чоколаден прелив или некое обошје (пр. јагоди).

    Уживајте во оваа слатко задоволство и верувајте нема да зажалите :* :)
     
    На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Srce-123

    Srce-123 Активен член

    Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    7
    А за оваа тортава..Филџани за кафе ако ставиш во микробранова(најобични финџали од сервис)нема да распукаат,малку глупаво прашање ама се плашам да не им се случи нешто на финџалите а и на микрото.. :lol: :worried: ??Help!!
     
  14. Srce-123

    Srce-123 Активен член

    Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    7
    Јас сега баш ја направив!Превкусна е само што треба повеќе шеќер!!Во едно од филџанчињата ставив оревче..Мммм.. :)
    Другиот пат кога ќе правам,ќе ставам 3 лажици шеќер и половина пакетче ванила..Фала за рецептот.. :*И морам да кажам дека ништо не им се случи ни на микрото ни на финџалите :D
     
  15. Serafima

    Serafima Форумски идол

    Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.266
    Сите керамички садови кои на себе имаат од онаа сребрена или златна боја на себе (претежно постарите типови на керамика се правеле со оваа боја), тие пукаат.
    Само тие садови не се ставаат, додека другите што се со обични бои може слободно да се ставаат :) .

    Исто не се става нешто метално (како лажичка, или друг прибор, или пак метални садови). Од нив може да се направи дури и експлозија и потполно уништување на микробрановата.
     
    На Srce-123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LuxyFeminist

    LuxyFeminist Активен член

    Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    15
    Еве еден брз,здрав и лесен рецепт за во микробранова.Јас го јадам како ужина или понекогаш како појадок.Се прави за 5 минути и вкусен е.

    Една чаша се полни до половина со овесни снегулки , се додава едно јајце , шеќер по избор и на крај можете да ставете дали боровинки , аронија или какво сакате овошје.
    Го мешате и го ставате во микро на најјака брзина околу 2-2.5 минути.

    Уживајте :)
     
  17. Mimi123

    Mimi123 Популарен член

    Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Кубети

    Лебот исечкај те го на мали коцки ( онолку колку што сакате ) Ставете ги во длабок сад и потоа во микробранова на 800 вати една минута. Отворете ја микробрановата и оставете да излезе пареата, промешајте ги и зачинете ги по вкус ( бибер, пипер, оригано и сл. ) Вратете ги во микро на пола минута.
     
  18. Mimi123

    Mimi123 Популарен член

    Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    И на мојата нема вати туку се low, medium, high итн... една половина направив на највисока темп хај на 3 мин. за проба и ми излезе многу цврсто како камен :D
    А другата половина од смесата на медиум.хај ја направив и излезе таман како тортиче :) и одозгора и ставив бел еурокрем и убаво се растопи од жешкото и беше многу вкусно.
     
  19. macence85

    macence85 Популарен член

    Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    821
    Чипс во микробранова

    Многу вкусен ама малку бавно се прават. Ги сечиш компирите најтенко што можеш, ја прскаш самата чинија која е во микрото, она стакленото што се врти со малку масло, ги редиш компирчињата, ама да не се допираат и посолуваш. За време неможам да ви кажам, кај мене зема 3 минути за едни, ама би ви препорачала да стоите на првите и да видите кога ке почнат да позлатуваат,тогаш се готови. Ако ви се уште меки додадете 30 секунди. Кога ке се оладат се уште покрцкави. Истото го правам и со јаболко и цимет.
     

    Прикачени фајлови:

    На Annath и Cka им се допаѓа ова.
  20. slavica999

    slavica999 Популарен член

    Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.333
    Со оглед на ова
    Луѓето, денес , умираат делумно и поради тоа што и понатаму јадат мртви намирници кои се убиени во микробранова печка.
    Тие земаат совршено здраво парче сурова храна, богато со витамини и природни лековити материи, а потоа го бомбардираат во микробранова и ја уништуваат неговата хранливост. Луѓето се единствени суштества на планетата кои ја уништуваат хранливата вредност на нивната храна пред јадење.


    Сите останати ја конзумираат храната во природна, непреработена состојба, но луѓето всушност заминуваат од тој пат за да нутритивно ја обезвреднат храната пред јадење. Не e ни чудо што се најмалку здрави цицачи на планетата.
    Во Русија, микробрановите печки се забранети уште од 1976 година поради негативните здравствени последици како што покажале многу студии кои се спроведени за нивната употреба.
    Забраната е укината по Престројката во раните 90-ти години. Можат да се најдат бројни документи кои се однесуваат на оваа тема.
    Изумот микробранова печка и нејзиното масовно усвојување од страна на населението се поклопува со почетокот на дебелината во развиените земји ширум светот. Не само што микробрановата станала погодна за конзумација на храната која ја поттикнува дебелината, туку таа уништува и многу корисни состојки во тие намирници оставајќи ги корисниците во состојба на потхранета прејаденост.
    Со други зборови, луѓето денес јадат премногу калории, но храната не е доволно богата со нутриенти. Резултатот е, секако, она на што сме сведоци денес: епидемија на дијабетес, рак, болести на срце, депресија, оштетување на бубрезите, нарушување на црниот дроб и уште многу други.
    Овие болести се последица од комбинација на потхранетост и изложеноста на отровни хемикалии (плус други причинители како што се емоционалните трауми, недостаток на вежби итн.).
    Микробрановите овозможуваат потхранетост речиси автоматски и изложеноста на отровните хемикалии лесно се постигнува, само треба да се јаде обработена микробранова храна ( се мисли општо на производите со додаток на токсични хемикалии кои дејствуваат како конзерванси, бои, засилувачите на вкус и сл.).
    Микробрановата, технички, е вид на храна која се добива со зрачење. Мислам дека е интересно што луѓето кои велат дека никогаш не би јаделе „озрачена“ храна не се колебаат кога е во прашење микробрановата храна. Тоа е иста работа (само различна бранова должина на зрачење). Всушност, микробрановите зраци изворно се наречени „радар зраци“. Звучи чудно денес, зар не? Но, кога за прв пат се воведени микробрановите во 1970 година, гордо биле рекламирани како радар зраци.
    Вие ја бомбардирате храната со високо интензитетен радар и таа се загрева. Тоа, во 1970 година, е видено како некое космичко чудо. Можеби, некој ден изумителот ќе создаде уред за загревање на храната која не ја менува радикално нејзината хранлива вредност, но да не се надеваме премногу. Веројатно, најдобриот начин за загревање на храната сега е едноставно користење на шпорет држејќи ја топлината што е можно пониска.
    Патем, микробрановата не работи на оној начин како што се рекламира. Но, механизмот со кој се создава топлина предизвикува внатрешно оштетување на осетливите молекуларни структури на витамините и фитонутриентите.
    Минералите се, воглавно, неизменети така што ќе го добиете истиот магнезиум, калциум и цинк во микробрановата храна како и во не-микробрановата, но сите важни Б витамини, антоцијани, флавоноиди и други прехранбени елементи се уништени од страна на микробрановата печка.
    Микробрановата печка е уред на живи мртовци. Луѓето кои редовно користат микробранова печка се на пат према дегенеративни болести и доживотна битка со дебелината.
    Колку повеќе користите микробранова печка, вашата состојба ќе биде сè полоша и веројатно ќе ви бидат дијагностицирани разни болести и ќе станете зависни од лекови, кои, секако, ќе создадат други здравствени проблеми кои доведуваат до големо спирално деградирање на здравјето.
    Направете си услуга: фрлете ја вашата микробранова печка.
    Заштитата на здравјето е ваша сопствена одговорност, на нас е да донесуваме одлуки за тоа што ќе купиме, подготвиме и конзумираме. Морате да се спасите.
    Овде се некои од најновите здравствени сознанија за микробрановата храна:
    1. Микробрановата храна губи 60-90% од виталното енергетско поле и микробрановите го забрзуваат структурниот распад на храната.
    2. Микробрановата создава канцерогени материи во млекото и житарките.
    3. Микробрановата ги деградира основните материи на храната, што предизвикува потешкотии при варењето на храната.
    4. Микробрановата ја менува хемијата на храната што може да доведе до нарушување во лимфниот систем и дегенерација на телесната способност да се заштити од канцерогените израстоци.
    5. Микробрановата храна доведува до зголемен број на канцерогени клетки во крвотекот.
    6. Микробрановата печка го менува распаѓањето на елементарните материи кога суровото, готвено или замрзнато овошје се изложува дури и на многу кратко време и за ова време се создаваат слободни радикали.
    7. Микробрановата храна предизвикува желудечни и цревни канцерогени израстоци, општа дегенерација на периферното ткиво, распад на дигестивниот и секрецискиот систем кај статистички висок процент на луѓе.
    8. Микробрановата храна ја намалува способноста на телото да ги користи витамините Б комплекс, витаминот Ц и Е, есенцијалните минерали итн.
    не користам и не правам јадења во микробранова печка.
     
    На Annath и Glasna им се допаѓа ова.