@Umbrella22, ова последново ти е нешто со желатин... значи некој крем, обоен по желба, додадено му е желатин. Јас барем така би го правела.
Поента да не знаеш какво тесто би требало за првата сликичка? Многу ми се допадна идејата па сакам да си напраам. Мајка ми вика ко она запица што е, ама мислам ќе биде многу тврдо... Или како за кифлички е подобро...? Што мислите?
@mims-89 Го делам мислењето со тебе дека треба помеко тесто од причина што корите треба лесно да се сечат и наредат во дадената форма. Ако го направиш колачот, пиши за видот на тестото (потврдо или помеко).
Сега ги разгледав сите, па ако тато ми земи утре кашкавал онака неделно ќе се фатам за работа. Од сите шо ги разгледав (сите слики се од претходните страници), планирам да пробам: Ама најмногу ова ми кради околото па веројатно тоа прво ќе пробам, па некој следен пат некое од погорните. Само ова прв пат ќе ми биди да се фатам со тесто. Планирам да го прам со тесто за кифлички, дали е то добра идеја или ... ?
@theowndemon Мила мислам дека можеш комотно спрема овој рецепт да одиш за тестото де.Ова малку појако ми стои кога е испечено ама ке пројде.Пробај ако сакаш http://moirecepti.mk/post/полнет-венец/