Така ми треба кога не ги дочитувам работите. И сакам и овде да читам и филм да гледам. Рецепт за куглоф да ти било
Извини те заборавив, малку навака натака периодов и слабо сум дури и на фемина Матиш 6 жолчки, 200гр шекер па додаваш 200гр брашно, 200мл млеко, 100мл зејтин, 1 пециво, 1 ванилин и ова го ставаш да се пече. Во меѓувреме матиш 6 белки со 16л шеќер да стане цврст шлаг кога ке го превртуваш да не паѓа. Кога ке се испече пандишпанот го мачкаш со сок (јас му ставив фанта, не многу значи така со лажичка истураш насекаде, може и негазиран но овошен да е). Па горе го истураш шлагот од белки и ставаш да се допече на 150, мн малку кога ке пожолти горе е готово Тортава вака ми ја даде @Mariangel она така си ја јадела, а може да се стави и стопено чоколадо горе. Јас имам ставено чоко прелив од какао што сама го направив зашто немав чоколади дома и ореви
Ne ti ja dadov tortata, recept ti dadov Tortata ne ja davam Inaku vo pravilniot recept se stava kakao vo pandishpanot a na kraj odozgore se poliva cela torta so chokoladna glazura ama mm ne ja saka taka pa ja pravam kako receptot pogore
http://moirecepti.mk/post/монте-торта-2 Во рецептов тортава е печена во плех, ама јас ја печев во тепсија бр. 26 со обрач. Да напоменам дека премногу е кремаста, пандишпанот дури и не се осеќа многу. За оние што сакаат кремасти торти оваа е правилен избор и превкусна е. Јас ставив плус една лажица рум и оревите ги ставив кршени.
@azelea палачинки се. Со малку ефекти на сликата за поубави да се. Покасно ке го пишам рецептот, да прашам за точни мерки. Дело на маjка ми се, jас само сликам. И jaдам де
Во тенџере се сипаат 2,5 чаши вода,1,5 чаша шеќер едно лажиче цимет и ванилин шеќер.Се остава да проврие,а во исто време во тавче се пропржува 1 чаша гриз со пола чаша зејтин додека гризот не порумени.Потоа се додава во водата што врие и се меша постојано додека не згусне.Вака смесата се става во силиконски калапчиња за ситни колачи,или било каков друг калап и се остава во фрижидер да се олади и стегне.Се вади па се наросува со какао.Полесно здравје,а многу вкусно и брзо
@azelea 2 jajца Ванилин шекер 1 лажица зеjтин Брашно, млеко и вода отприлика од око. Мерки нема за тоа За палачинките
http://najbolji-receptii.com/2017/0...-kasike-nastala-kombinacijom-najljepsi-torti/ Еве!! Да префкусна! Јас за жал не ставив шлаг оти го утнав изгледа ќесето во маркет па не се измати!! Несомнено со истиот верувам е подобра. Правев 3 кори во мало тавче 25. Вреди да се проба.
2 чаши брашно,1,5 чаша јогурт,пола чаша зејтин,1 лажиче сода,3 полни лажици квалитетно какао,1 чаша шеќер. Ги матиш со лажица сите овие состојки убаво и откако ќе се испече правиш прелив од 100 гр путер,пола чаша млеко,пола чаша шеќер и темно чоколадо со висок процент какао.Се прелива изладена со жежок прелив за да впие а да не се распадне. Излегува малку блага,ако сакаш можеш да намалиш шеќерот зависно од вашите навики.