Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рецепти од Фемина Инстаграм

Дискусија во 'Рецепти' започната од Cakica, 27 јануари 2015.

  1. Bubce38

    Bubce38 Форумски идол

    Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.316
    Допаѓања:
    170.678
    Пол:
    Женски
  2. eli25

    eli25 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.959
    Допаѓања:
    123.542
    Може:)
    За кората ти треба 200 мл млеко , во него се топи 125гр маргарин/путер, па се додаваат 300 гр мелени бисквити (јас ставив плазма).Измешај и убаво затапкај во плехот.
    Фил-200 мл хопла и 100 гр шеќер се матат. Се додава 1 кисела павлака и 250 гр крем сир. Се мати и се посипува врз кората.
    Потоа 300 гр малини со 100 гр шеќер се топат дури не се растопи шеќерот. Се додава желатин и се посипува:) Ептен е едноставна само уште не сме ја пробале :)
     
    На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. iloveyou29

    iloveyou29 Queen of beauty

    Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Пол:
    Женски
  4. LiliBoz

    LiliBoz Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.402
    Пол:
    Женски
    4 банани, 1 шоља шеќер, 2 јајца, 2 шољи брашно, пола шоља зејтин, лажичка пециво, цимет.
    прво матиш јајца со шеќер и пециво, потоа додаваш се друго. бананите ги додаваш испасирани. 40 мин на 180 °
     
    На oblace1, Arendelle, baba Rada и 2 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

    sanjaeva Форумски идол

    Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
  6. Rubiii

    Rubiii Популарен член

    Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Пол:
    Женски
    @Mariangel алал нека ти е за печениот компир.
    Јас обожавам печен, фино го спремам, ама ставам масло,путер и вода, а ти како што си пишала само малку маслиново,а баш сочен ти излегува.
    Која е тајната? Можеби потенко исечен и внимателно подреден во тепсија..?

    ПС.Не знам колку дебелее или недебелее компирот, поделени се мислењата кои сум ги прочитала, ама знам дека го обожавам, минимум 2 пати неделно го правам и никако да ни здосади.
     
    На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mariangel

    Mariangel Форумски идол

    Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Пол:
    Женски
    Nemam poim kolku e tajna, go gledav receptot na net go ima istiot i so sladok kompir i sluchajno go probav. Od togash mislam deka 90% od vremeto zhiveam na kompir :D Gi secham na ne mnogu debeli parchinja kompirite i gi isturam vo plastichen sad stavam maslinovo maslo ( a koga nemam i obichno stavam) i mnogu zachini. Omilen mi e zachinot za pomfrit pa od nego stavam najmnogu. Gi mesham so raka da se soedinat zachinite i na pleh stavam hartija za pechenje i gi redam i najchesto odozgore pak im isturam od zachinot za pomfrit. :smirk: se pechat okolu 20-25 minuti.. Ednostavno e a stvarno se prevkusni i meki sochni ^_^
     
    На oblace1 и Rubiii им се допаѓа ова.
  8. manako1

    manako1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Пол:
    Женски
    Замесувам тесто од 1кг брашно,1диго сув квасец,1пециво,1лажица сол,пола лажица шекер малку зејтин и млака вода. Правам мали топчиња и по три ги слепувам со парченца маргарин.Од нив расукувам голема кора исто премачкувам со маргарин,ставам фил и замотувам. Од една таква кора ми излегуваат три кои ги замотувам во плехот. Мачкам со маргарин стасува малку и печам.
     
    На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. victoria

    victoria Форумски идол

    Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Пол:
    Женски
  10. vitamina

    vitamina Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Пол:
    Женски
    4 јајца се матат со малку сол во погуста смеса. Се додава 5 лаж.брашно 1 пециво и 400 гр обарен и блендиран спанаќ.
    Се меша и пече 30 мин. На 180 степени.

    Во друг сад се сецкаат 4 цврсто варени белки се става сирење крем сир и 2 лаж павлака.
    Сирење и крем сир околу 150 грама од тоа и 150 од другото.
    Се меша.
    Втор фил. 4 цврсти варени жолчки 1 лаж сенф 150 грама салама или кој не кунзумира може пушеница да се стави исецкана.

    Кората еенаш извадена од релна се покрива со крпа за да не се стврди. Се мачка белиот фил па се става на почеток тврдиот жолт фил изработен со раце како ролат врз белиот фил.
    Се мота и стои во фрижидер 2 часа.

    Мн е вкусен.
     
    На Arendelle, Lejla8, victoria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. jovana03

    jovana03 Популарен член

    Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Пол:
    Женски
    Путерот го топиш прво или така го матиш со шекер?
     
  12. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.797
    Пол:
    Женски
    Така се мати, омекнат да е. Ако го стопиш нема убаво да се измеси тестото.
     
    На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. oblace1

    oblace1 Популарен член

    Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.441
    Пол:
    Женски
    @Val-Dim Ке може рецепт за интегралните колачиња и колачот со вишњи?
     
  14. izabela.nik

    izabela.nik Популарен член

    Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Пол:
    Женски
  15. Mari*

    Mari* Форумски идол

    Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Пол:
    Женски
    Кнедлите ги купувам готови
    А во водата прво варам морков и компир ситно сецкани и малку рендам ѓумбир и пашканат
    Една коцка маги,бибер,магданос и кога е при крај ги додавам кнедлите
     
  16. Ketchup

    Ketchup

    Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
  17. danichap

    danichap Moderator Член на тимот

    Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.324
    Кромид, лук, зелени маслинки, црни маслинки, печурки и јапанелос запржувам на масло. Малку кога ќе почнат да руменеат дотурам домата и оставам да чемрее додека густината не биде по желба. Ставам и различни зачини, последно, нане ми е хит, ми дава одличен вкус.
     
    На joy1, azelea, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Beatris

    Beatris Популарен член

    Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Пол:
    Женски
    Јас правев по овој рецепт и испадна се супер, но еве денес по два дена не се става во уста, кисело, никакво. Не знам кај сум утнала? А во понеделник кога го направив, јадевме убаво на вкус и на изглед. Го замрзнуваше ли ти и колку дена го чуваше? Маж ми со право ми вика што се правиш домаќинка...
     
  19. eli25

    eli25 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.959
    Допаѓања:
    123.542
    :( Не го замрзнав еве и денес јадев од саботата одлично е. Да не не е нешто од крем сирот или во матењето стварно незнам. А и самите малини го прават покисел.
     
  20. Beatris

    Beatris Популарен член

    Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Пол:
    Женски
    Јас го замрзнав, ми се чини од тоа е. А и филот мислам дека требало уште да го матам. Ќе оди во канта, се откажувам од правење благо.