Филетите месо ги измив и избришав со крпа. Потоа направив резани низ нив(2-3) и внатре ставив еден кашкавал со чили нота. Може и со обичен а може и без ништо. Само зачини во резаните. Секоја филета убаво ја посолив и истапкав со зачини. Тавата имаше само минимално масло, колку да не лепи. Зеленчукот пушта водичка па нема потреба од плус. Јас користев брокула, млад кромид, паприка и ротквица мислам(што најдов дома). Само ги измив, исецкав и ставив во тавата. Тука беше првиот слој на кашкавал. Моцарела парчето беше поголемо, па го исецкав на помали парчиња и го распределив низ цела тава. Озгора ставив и патчиџан сечен на тенки резани. Потоа остакот од ренданиот кашкавал. Не гледав на саат, но помеѓу 60-70 минути беше под фолија на 200степени. Потоа ја тргнав фолијата и без неа се печеше околу 20 миниту. Од око најдобро се следи, кога ќе се добие убава боја.
@IronLady recepta za bombicite pliiiiz preubavo izgledaat! @sanjaeva pudinzi se ili sto se? Yummy! Davajte recepti za utre da se pravi se toa Odam sefa da smatam nesto na brzina blago oti sekjerov epten padnat...
Потребни состојки: - 250 гр. рендана чоколада - 100 гр. мелени ореви - 2 лажици рум - 2 лажици шеќер - 2 лажици мед - чоколадни трошки - вишњи ( ја ги правев со дупла доза , и излегоа околу 26 бомбици, а можеше и повеќе) Подготовка: Прво се мешаат мелените ореви, чоколадата и шеќерот. Потоа се додаваат румот и медот, па убаво се меша се додека не се добие убава смеса. Од смесата се обликуваат топчиња и внатре во нив се става вишња. Потоа се валкаат во чололадни трошки.
@Acka22 Повели Бела фантазија За пандишпан: Се мати 7белки,7лажици шеќер ,7лажици брашно.Се пече 15 мин на 200°.Откога ќе се олади се прелива со 250мл зовриено млеко. Фил: 750мл млеко,7лажици шеќер,2пудинга ванила,7 жолчки.Се вари како пудинг и кога ќе се излади се додава изматен 1путер/маргарин со 150гр шеќер во прав и се мати да се соедини.Се филува и за одозгора се матат 2 шлага.
Да се изматат убаво со миксер пенесто и се меша заедно со филот со млеко пудинг и жолчки кога е скроз оладен .