@Emy867 @irena.1 Мислев ја памтам а ја правев пред саат ама пусти памет не ме држи баш. Чекајте сеа пак ќе редактирам
Не. Се мешаат во смесата јаболката. А последната јаболка се реди одозгоре. Веќе биднало мислам.. касно палам со коментарот извини. Финтата е да има малку тесто а више јаболка.
@oblace1 со брокула и пилешки стек е . Но може со што сакаш . Вариш ориз посебно . Во тава запржуваш пилешко , кромид ,морков и брокула , се динста околу 15 мин и после внатре го ставаш сварениот ориз и додаваш павлака за готвење и малку вода . На крај пармезан малку и готово . Ручек за 20 мин мн е вкусно Пс.ориз користам од кам тој што е во кесенца.
Рецепт https://moirecepti.mk/post/шарен-куглоф-3 Само јас во правоаголен калап го печев, ќе ставам слика и во пресек, вкусно е.
Мислам дека кога се пишуваат рецептите најдобро би било и сликата да стои, да знаеме за што станува збор, а не да листам по двете теми за да најдам што e Just saying...
Истата што си ја правев за роденденот ако се сеќаваш ти пратив тогаш рецепт https://moirecepti.mk/post/роденденска-торта-8 Втор пат ја правам преубава е Пандишпаните се превкусни особено тој со урмите, филовите се кремасти и многу густи. Тортава ми е полн погодок поубава не сум јадела. Првиот пат ја правев ми се чини цел ден сега за 2 сати беше готова пошто ми беше позната постапката. Јас ставив и мелени лешници и наместо 5 белки ставив 7 во 2 от пандишпан и ми дојде поголем а и пециво ставив. Ако ја направите пофалете се