Нa втoрa прoбa мaлa мoдификaцијa, пa дa спoделaм aкo некoј реши дa прaви. Зa дa биде пoкoмпaктнa лешниците ги измaшaв вo филoт (не ги стaвив пoмеѓу двaтa) и нaјгoре чoкoлaдo и слaткa пaвлaкa зa дa oстaне глaзурaтa мекa и не се крши нa сечење.
@mareane би те замолила за рецепт од тортата во ФИ. Убаво изгледа, веројатно и на вкус. Однапред фала
фала ти драга. рецептот е стандард. стасан квасец во млака вода со малце брашно и шеќер. замесено со брашно масло и сол и стасано на собна околу десетина минути..
Плазма нутела: 200 гр.маргарин се мати па му се додава 400 гр.мелена плазма,5 лажици мед и пола чаша сок од портокал.Се замесува и се плеска во плехче.Се мачка со 5 лажици нутела .Се мати пола литар хопла и се дели на два дела,во едниот се додава 2 топени црни чоколади,а во др.дел две бели топени и оладени чоколади.Се става прво темниот па белиот фил и најзгора две матени шлаг креми од ванила.
Ептен. Кој е по чоколадото ко мм, екстра Веке за следниот пат ке го модифицирам малку. Мене ми фали некој момент да ми разбие малку, па мислам џем од кајсија или малини мегу двата дела да ставам.
Може постапката да ја пишеш како го правиш? Си земав земјена тава и баш се мислев што друго освен селско месо може да правам.
Рецептот е мој авторски и преубави излегоа. Во Америка ќе најдеш конзерва кондензирано млеко,тука јас не најдов па го спремив дома. Значи ќе ти треба Кондензирано млеко Слатка павлака 200 гр темно чоколадо со 80%какао Мелени бисквити Мелени лешници 100 гр несолен путер Сурово какао за валкање Од око ја правев смесата,ќе си видиш и ти какви сакаш да бидат,дали потврди или помеки.Се топат путерот и чоколадото на пареа.Се се меша заедно,формираш конуси и ги валкаш во какаото па во замрзнувач да се стегнат убаво.
@savana recept za kolachite so resani, tetka mi porano mi gi praveshe i gi obozhavav a nikogash ne se setiv da pobaram recept od koga stanav domachica Me vrati vo detstvoto
Сварив еден пудинг од ванила, кога малку се излади додадов помалку од пола маргарин дијамант, убаво избив да се соедини. Ресаните се сечат на пола и на бисквидната страна се става од пудингот, убаво се спојуваат и се валкаат во кокос, се оставаат во фрижидер да се стегнат и тоа е тоа.