Аааааа не се важи вака. Кај се топките Кажи ми врз сланината вака редиш уште еден ред сарми? Или толку правиш,само еден ред
@smooch @toogood се извинувам што почекавте Изволте рецепти. Некои од колачите и немаат некој конкретен рецепт. Дома што се нашло, тоа се ставило. https://moirecepti.mk/post/бомбици-фереро-посно Посни бомбици солени 500гр компир 100гр маргарин 100гр кашкавал 200гр сусам малку сол и маслинки Компирот се вари како за пире, се додава маргаринот, капкавалот и сол. Се лади, се прават топчиња се става маслинка и се ваљаат во кашкавал или нешто друго по избор Спојлер: рецепти
Matish 6 belki i 300gr sheker vo cvrst sneg. Posle dodavash 6 zholchki edna po edna i matish vo isto vreme. Dodavash 300gr brashno, 1 pecivo i 1vanila i pak matish da se soedini. Pechesh 10 min na 220stepeni i posle namaluvash na 180-190 ushte 20 minuti. So chachkalica ke proverish dali e pechen pandishpanot. Na strana matish 750ml presno kravjo mleko 3,5% maslenost, 400ml hopla i 300ml kondenzirano mleko 10%maslenost. Koga e gotov pandishpanot dodeka e zhezhok isturash od mlekata no poleka. Jas isturam malku, pa go navaluvam tavcheto na site strani da primi mleko pandishpanot i celo vreme taka. Ostavash na sobna temperatura malku pa go stavash minimum 2h vo frizhider da izladi. Posle si sechesh na kocki i na sekoja kocka machkash karamel pred serviranje Mene mi e omilena i mnogu lesna
@ludoto19 Повели трудничко, те настрвив Ќе објаснувам редоследно 150 гр лешници, истолчени на крупно се ставаат во плехот за печење. За пандишпан се матат 6 белки со 6 лаж големи шеќер. Кога ќе изматиш стави го миксерот на најмала брзина и додади 6 гол лажици брашно. Смесата истури ја врз лешниците и печи 10 мин на 180 степени. ( јас ставив хартија за печење). Кога ќе се излади , ја вадам хартијата и го вртам пандишпанот така да лешниците да дојдат одозгора. Врз лешникот мачкај нутела. Врз нутелата реди бисквити , јас ги кршев на 2 пати. Фил 800 мл млеко се вари со 1 ванила до зовривање. Настрана- 6те жолчки се матат со 100 гр шеќер. Се додаваат 2 пудинзи од ванила , 2 гол лажици шеќер и 200 мл млеко. Оваа смеса се истура во претходно зовриеното млеко и се меша исто како кога правиш пудинг. Матиш цел маргарин со 100 гр прав шеќер. Кога ќе излади смесата го ставаш во неа и мешаш. Совет-(дури ја ладиш смесата мешај постојано да не ти се направат грутки). Смесата ја делиш на 2 дела ,во едниот ставаш 100 гр растопено чоколадо ( јас ставив алпико-од кам) другото останува бел фил. И филувај
Da sega vidov, blagodaram Mislam deka imam doma 2 paketcinja resani I puding od vanila, ke gi napravam bas utre, pa ke postoram slika
@LiliBoz ако примети добро риби се дека на брзина не се ни познаваат добро Тестото го месиш како за кифли. Значи било кој рецепт го имаш ок е, додека нарасне тестото си правиш фил, моите се со салама кашкавал, кисели краставички, урда, морков (варен) сецкаш на ситни коцки како за руска салата, мерка нема се е од око Може и со мелено месо, кромид, габички. Од тестото кинеш топче колку што сакаш да биде голема рибата, расукуваш јајцевидна кора, од двете страни ја расекуваш како што ги засекуваме кифлите по малку, горната и долната страна ги оставаш не засечени за уста и пашка, на средината го ставаш филот и ја затвараш со засечените парчиња, едно од едната страна па друго од другата страна се така од горе до доле. Горниот дел само го преклопуваш на пола и ставаш парче маслинка демек око Долниот дел останува така, пашката. Одозгора се мачка со жолчка од јајце, сусам, маргарин и се печи на 180° околу 30 мин. Се надевам ме разбра нешто
Да, приметив дека се риби, имам пробано по слави ама твоиве ептен вкусно делуваат па велам чекај да не сум пропуштила нешто Фала ти
@eli25 за монте тортата треба скробно брашно? Тала прочитав на интернет.. какво е тоа, од каде се купува? Фала.