Ако се погоди, а не сумЊам у тебе дека ќе го натаманеШ , да ставиш слика по печењето И те молам ако имаш време да ми објасниш некако како да ја направам таа китката у средина шо е. Да се редактирам. Сконтав и за китката. Преубаво изгледа и печена. Почнувам со правење
За питата ако можи рецепт! Со спанаќ се? Ако да, што и да е, со спанаќ сакам. А вака нешто немам пробано! Како ги правиш палачинките? Јас имам неколку различни начини, за зависно од расположение, па да видам да ги пробам и вака. Од прилика можам да видам што има, ама ако можи подетално, редоследно. И за ова видов поназад и ќе го пробам најбрзо шо можи. Прекрасно!
Јас не месам често, да речам, не сум надарена со тесто. Па за мене е предизвик да го смесам тестото, ова другото е голема екстра. @referentka
Абе многу да не ти дојдат сите рецепти? Па рецептот не е толку битен, колку што е битно да имаш тавче како што треба. Јас ставам онолку лажици брашно колку што сакам палачинки, малку сол, едно јајце и мешам, па после постепено додавам млеко од око, дури не ја погодам густината на тестото (да не е ни премногу густо, ни премногу течно). Во врска со кремот, мачкам најобичен еурокрем, ставам мелени печени лешници и овошје во зависност од што имам дома. А уште поубаво ако го изматиш еурокремот со хопла Само јас немав во моментот и затоа така.
Да со сода. Извини сега видов 700 гр. брашно, 1 мала лаж сол. 1 мала лаж сода, 1/3 квасец и прстофат шеќер ( вода нели по потреба) се замесува ама помеко кога ќе стаса пак се размесува се пече во плех бр 28. Се шара со вилушка одозгора
Ја пак каснам, ама ретко седам тука Потребни состојки: - шеќер во прав - путер - млеко И ова на сликава, но само една паковка Бевита употребив. Карамелите се 800 гр. Подготовка: Се прави смеса од мелените бисквити со малу путер во округло тавче и се става во фрижидер да се стегне. Во длабок сад се става слатката павлака и се мати. Се дели на два дела. Во едниот дел се додават крем сирот од Мегле и Абц двете паковки крем сир. По желба и вкус се додава шеќер во прав во зависност колку сакаш ти. Во меѓувреме се топат карамелите со малу млеко ( отприлика околу 200-300 мл) на тивко. Откако ќе се стопат, се чека да се олади и потоа смесата се додава во претходната смеса со крем сир. Се става во фрижидер да се стегне смесата. Во другиот дел од слатката павлака се додава маскарпонето во голема паковка што е и се мати. Откако ќе се соедини смесата убаво се нанесува и се става во фрижидер. Искрено, не знам што ми дојде и ова белово да го ставам, дали дека на сладолед ме асоцира вкусот ..ама знам за нареден пат само со карамели ќе терам. Предобар вкусот беше
@theowndemon Вака прво се сецкаат пиперки,потоа ајсберг или зелена салат,па домати,крставица,пченка и кафеав грав. На страна се меша пола шише Salsa Texicana (доматен сос лут со зачини) и две павлаки и се става врз салатата. Се пржи пола кило мелено месо и се меша со останата половина од доматниот сос. Се става врз салатата. Се ренда кашкавал одозгора. На крај се реди чипсот.
Овој рецепт е на @Mrs.Bass Повелете 1кг.брашно 1коцка свеж квасец 4 мали лаж.шеќер 2 мали лаж.сол 2 големи лаж.омекнат путер 500 мл.топла вода Се замесува тестото од сите состојки(прво се ставаат сувите состојки)и замесено се остава да стаса.Кога ќе биде тестото стасано уште еднаш се премесува. На страна се става вода да зоврие во која има 3 пакетчиња сода бикарбона додадено.Кога водата ќе зоврие се намалува температурата и се почнува со обликување на переците.Переците се спуштаат во водата и после 30 секунди(тие сами испливат на површината)се вади со тие лаж.решетки и се става во тава за лечење. Можете исто и крупна( морска)сол да ги наросите,јас не ставам,моите не сакаат. Ставам исто хартија за печење во тавата,полесно се вадат. Се печат околу 15-20мин.на 200*C.но сепак тоа зависи и од рерната. Готови се кога ќе фатат убава боја. Е сега за обликувањето на переците: Се прави како ваљак од тестото,не многу тенок ниту предебел.Двата краја од ваљакот се прекрстуваат и едниот крај се лепи на едната страна од тестото и исто е со другата страна. Не знам колку ме разбравте но има видеа,можете да ја видете постапката на приготвување.
Те молам пиши го рецептот за супава, одлично изгледа. Јас никако не можам да погодам да ми биде ваква бистра, ем сите намирници да бидат сварени ко што треба.