1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рецепти од Фемина Инстаграм

Дискусија во 'Рецепти' започната од Cakica, 27 јануари 2015.

  1. toogood

    toogood Популарен член

    Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.324
    Stvarno mnogu ubavo gotvite so majka ti. :inlove:

    Bas bi sakala da se nametnam gostinka :lol:

    Od tie malite posni saramicinja, pa ova so sosot, slika pred ovaa…… Ako moze recept od ova so sos:clap::hai:
     
    Последна измена: 6 јануари 2019
    На boomsleng и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. oblace1

    oblace1 Популарен член

    Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    8.114
    Пол:
    Женски
    Може рецепт од ролатот од свинско? Си ги навеле постојките, ме интересира околу печењето.
     
    На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  3. toogood

    toogood Популарен член

    Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.324
    Svinsko kare go presekov po dolzina samo kolku da go otvoram I potoa go iscukav vo debelina kolku prst. Go namackav so zejtin I posoliv so biber I sol.
    Vo drug sad staviv positno seckani pecurki (od prilika, zavisi kolku meso ke upotrebis), seckan kaskaval I pusena slaninka bez mrsnoto.
    Go rolas I okolunego mu sroluvas slanina (taa bi trebalo da ima mrsnicko). Za da ne se otvori rolatot go vrzuvas I peces na 170 stepeni so polivanje so supa na sekoj 20 min.
    Se pece eden cas.

    Eve link od ideata. Jas si go napraviv so ona sto moeto semejsvo jade.
    Zenava upotrebuva meso od kremenadla koe e isto dobro no mnogu potvrdo.
    Izgledaj go videovo I napravi nesto treto po svoj ukus.

    Brzo se pravi, za 1:15 min imas rucek

    Punjeni svinjski kare s pancetom - Recepttura
     
    На Acka22, oblace1 и baba Rada им се допаѓа ова.
  4. MamacitaBuena

    MamacitaBuena Форумски идол

    Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.397
    Пол:
    Женски
    @AngelOfArh рецепт за ронливата пита со јаболка?
     
  5. AngelOfArh

    AngelOfArh Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    17.648
    Допаѓања:
    95.733
    Пол:
    Женски
    80гр путер, 150гр брашно, една ванила и кора од рендан портокал, се проаѓа низ раце да го впие путерот брашното, како трошки ќе стане, се додава и 1л вода ладна и се месо меко тесто. Се става во стреч фолија во фрижидер додека се спреми филот. Филот е од 2 јаболки, малку кафеав шеќер, сок од портокал и водичка малку, когс зовре и се сварија јаболките додадов една лажичка густин да стане како пудинг со парченца јаболки внатре. Тестото се развива во кора, се сечат кругови и се ставаат во калап за мафини. Се полнат со филот. Од остатокот од тестото се прави крамбл со малку толчени ореви, овесни и уште малку брашно, како трошки ќе стане, се посипува и се пече 20мин на 180 степени. Превкусно е.
     
  6. Darlingzz

    Darlingzz Истакнат член

    Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    665
    Пол:
    Женски
  7. lost123

    lost123 Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.731
    Допаѓања:
    55.482
    Пол:
    Женски
    Пилешко и свинско месо, исецкано на коцки заедно со компири исто така сецкани на покрупно и додадов сецкано морковче и кромид. Сето тоа го зачинив по вкус и многу малце масло за јадење, го наполнив со вода да ја прекрие смесата и го покрив со алуминиумска фолија. 10-15 минути пред крај ја извадив за да фати убава боичка и да биде малце крцкаво.
     
    На oblace1 и Darlingzz им се допаѓа ова.
  8. Acka22

    Acka22 Истакнат член

    Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    995
    Пол:
    Женски
  9. sr@cen&ce)

    sr@cen&ce) Истакнат член

    Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
  10. oblace1

    oblace1 Популарен член

    Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    8.114
    Пол:
    Женски
  11. saramila09

    saramila09 Истакнат член

    Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.635
    Пол:
    Женски
  12. ivi1987

    ivi1987 Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    76.008
    Пол:
    Женски
    1 чаша (200 мл) бело брашно
    1чаша (200 мл) палента
    200 грама сирење (некогаш ја правам со чајна, маслинка, кашкавал)
    1 прашок за пециво
    100 мл. масло
    1 чаша (200 мл) јогурт
    4 јајца
    Во длабок сад ги кршиш јајцата и матиш. Го додаваш јогуртот и маслото и повторно матиш. Сирењето ситно го рониш и додаваш со мешање. После тоа пецивото, брашното и палентата ги додаваш и мешаш се додека не се соединат убаво состојките.
    Во тава со хартија за печење ја истураш смесата и ставаш во претходно загреана рерна на 200 степени да се пече.
    По желба од горе можеш да наросиш и сусам, јас овојпат не ставив.
    Печеш додека да се зарумени и готово е :D
     
    На Thor, Acka22, saramila09 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. saramila09

    saramila09 Истакнат член

    Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.635
    Пол:
    Женски
    Фала душо :l:
     
    На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. samovila.red.

    samovila.red. Истакнат член

    Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    184
    Пол:
    Женски
  15. Mari*

    Mari* Форумски идол

    Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.616
    Пол:
    Женски
    @referentka рецепт од домашните грицки ако се може :D
     
  16. referentka

    referentka Moderator Член на тимот

    Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.699
    Допаѓања:
    322.331
    800 гр брашно
    еден маргарин
    еден сув квасец
    една шоља млеко (200 мл)
    сол по желба (убави се посолени)
    150 гр дробено сирење
    100 гр зејтин
    1 јајце (жолчката во тестото а белката за мачкање врз стапчињата)

    Смесата се меси со рака.
    По потреба да се достави брашно, додека тестото не се засити.

    Си расукуваш кора дебела колку прст, ја мачкаш со белка, ја сечеш на стапчиња, озгоре ставаш по желба зачини (може сусам, кечап и оригано,мак,црн сусам, вегета, едра сол....се што јаде фамилијата) и редиш во тавче.
    Не оставш да кисне, веднаш се пече.Дури пожелно е штом ќе почнеш да сукаш кори да ја вклучиш рерната за да биде спремна.

    Бидејќи излегуваат количински, откога ќе се изладат ги складирам во платична кутија и ги чувам во фрижидер.Понекогаш и ги смрзнувам, брзо се одмрзнуваат кога ќе ми текне да извадам (10 минути се потребни).
     
    На cresa-jagoda, Acka22, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

    Bubce38 Форумски идол

    Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    10.622
    Допаѓања:
    161.265
    Пол:
    Женски
    @referentka Рефке , воопшто не ги стасуваш ?
    И де кажи ми ти точно колку сол им ставаш . Јас не знам од око да ставам .
    И уште ова .
    Тврди се многу ?:)
     
  18. referentka

    referentka Moderator Член на тимот

    Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.699
    Допаѓања:
    322.331
    Рофки се.
    Не се ,,заби да искршиш,, со нив.

    Сол едно мало лажиче ставам, со тоа што и озгоре ги солам.
    Нели - грицка би требало да е малку по солена.
    озгоре наросувам едра сол
     
    На Bubce38 и Mari* им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

    Bubce38 Форумски идол

    Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    10.622
    Допаѓања:
    161.265
    Пол:
    Женски
    И пак најглавното не ми го кажа :!:
    Ич-ич не ги стасуваш ?!
    Го месиш тестото ,расукуваш кора ,сечиш на ленти и право на печење, така ?
     
    На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. referentka

    referentka Moderator Член на тимот

    Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.699
    Допаѓања:
    322.331
    Ич,ИЧ нема киснење.
    Сеа...ти додека исечеш, додека ги насолиш...наредиш...поминуваат 5-8-10 минути, ама битно ИЧ да не стојат за да стасаат.Не треба волумен да имаат
     
    На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.