Сама ги смислив и од око правев, затоа не можам да ти кажам количина. Има ореви, малку лешници и бадеми, урми, сува брусница, сок од портокал, мед, какао, чоколада,кокос и бисквити. Прво ги сомелив јатките, урмите и брусницата со сок од 1 портокал, па ставив чоколадо растопено со малку путер, мед, кокос, какао и мелени бисквити колку прима. Потоа ги обликував во топчиња.
Се надевам не се од замрзнатите кои се продаваат по маркети. Ако може рецепт, ептен ми паднаа во око.
Ne,ne se od zamrznatite, Testoto go zamesiv za lisnato testo i so normalna postapka kako za kroasani gi oblikuvav...No,ne gi secev na pomali parcinja tuku pogolemi(za decata na skolo da mnozat da si nosat)i plus odozgora gi premackav so puter... I epten narasnaa,prvpat mi izlegoa taka.. Aaa da,receptot za lisnato e na @Val-Dim Pozdrav do tebe
Многу убаво изгледаат. И јас го имам рецептот, ама знам дека помали излегуваат. Ќе пробам како тебе да ги направам, фала ти.
Дајте ми го рецептот за лиснато и ако може постапката да ми ја кажете како се обликуваат вакви кроасани? Ептен сум неискусна, знам само обични кифлички да правам.
Nema problem poveli 500gr.maslac se renda na rende krupno ,6 zolcki i 1 jajce i 500 gr.brasno .Se zamesuva testo ama rabotava e sto koga ke se zamesi testoto bukvalno treba da se udira od masa nekolku pati poubavi bile taka mi kazaa . I se formiraat topcinja pa se pomali i se ostavaat na nekolku saati vo frizider.Posle se rasucuva sekoe topce so niseste i se pravi kocka i se formiraat kolacite . Potoa ide sherbet od 1kg.seker ,750gr.voda i kora od 1 limon .Otkako ke pocne da vrie 5 min ostavi go i na kraj se parat nazlifatmite koi treba da bidat topli a serbetot laden . Se nadevam ti objasniv .Pozdrav
Повели 800 гр интегрално брашно 250 мл пиво 250 мл масло 1 пециво Семиња пи желба (јас ставив ким,тиква,сончоглед,чиа,ленено и сусам )
Пандишпанот е готов. Сварив еден пудинг со 300 мл млеко, 5 лажици шеќер и ванилин шеќер. Одгоре ставив сецкани јагодки. Готов десерт за 5 минути
Ставив 50гр киноа со одприлика 250мл вода да се вари. Во друг сад, налеав топла вода и ја ставив црвената леќа, за 5мин е варена. На маслиново масло пропржив праз,тиквичка,модар патлиџан,морков и пченка. Зачинето само со хималајска сол и оригано. На крај додадов и свеж црвен патлиџан. Ги додадов леќата и киноата во зеленчукот, и имав вкусен ручек кој ми одзема 15минути