Рецептот е ист со колачот со вишни само јас наместо вишни ставив еурокрем и мали коцки киндер. Чим мм ја изеде цела значи по негов вкус е.
Кравјо потврдо сирење сечено на подебели парчиња, брашно од сите страни и на пржење во загреано масло во нелеплива тава. Причекај убаво да се запржи од едната страна да фати убава кора па потоа сврти го.
https://nmd.mk/kotski-so-vishna-i-chokolado-brza-podgotovka-sovrshen-vkus/ Повели. Ако ги правиш во поширок сад, ќе ти испаднат како моиве посплескани. Какви-такви, комбинацијата на вкусови е феномална, па вкусни се за јадење иако не изгледаат како од списание. Нареден пат ќе се потрудам да бидат подобри.
Фалааа.....Инаку супер ти се ,многу ми се допаднаа ,јас пак и ги сакам вака пониски а за комбинацијава на вкусови ,не коментирам ...добитна е ,нема што
Компирот е засецкан од сите страни, целиот е засолен со вегета и малку оригано, и одозгора ставив масло и на печење Инаку може и кашкавал и сирење да се изренда, преубав е.
Лесно и едноставно: Пиперки печени, печен модар патлиџан, ги чистиш и ги ставаш у сецко. Ставаш и чесниња лукче (количина по желба), магдонос, сол, лимонов сок, ореви, леблебија и лешник (по свој избор) и блендираш се дури не стане кашесто. Ставаш во чинија и зовриваш зејтин на страна и полеваш низ пинџурот и послем со лажица мешаш да се соедини. Се јаде со сирење е превкусно!
Receptot mi e od nekoja online strana, mislam deka bese na MOI RECEPTI ke go najdam I ke ti pisam vo lp
Kolacot e kuglov. Smesata e ista kako za torta. 4 jajca 12 lazici seker go matis dodavas 10 lazici voda i na krajta 12 lazici brasno i go peces. Koga e ispecen go polivam so dve rastopeni kujnski cokoladi.