Секако. Во едно тенџере ставам околу 300мл. вода да зоврие, но пред да зоврие кога ќе се појават малите меурчиња ги ставам овесните. Најчесто ставам по 4 или 5 супени лажици од поситните на Кам и шпоретот го исклучувам кога ќе почнат да варат. Мешам цело време со исклучен шпорет бидејќи се надигнуваат и можат да потечат. Ставам какао, мед и цимет и околу 50мл. млеко и мешам. Ако сакаш погусти да бидат можеш уште малку да ги вариш. Сецкам банана и некој орев или лешник и ставам уште малку мед. Искрено многу време ми требаше додека да се научам да ги правам, но со вежбање се се постигнува . Бон апетит
Koristev gotov pandishpan od tie vdlabnatite, ke prikacham slika podolu. Izmativ puding na dr. Oetker od tie Galetta za 1 minuta shto se gotovi, a ako nemash takov mozhe so obichen puding od vanila. Go isturash vrz pandishpanot. Vo tendzerche svariv tortenguss (taka se vika kaj nas a ne znam koj e zborot na makedonski ama e neshto slichno na zhelatin..) i go ostaviv 1-2 minuti da se izladi malku. Narediv praski od konzerva vrz kolachot a sekako mozhe i bilo koe ovoshje ili od konzerva ili svezho, i isturiv tortenguss vrz nego. Stavash da se izladi i toa e toa
500 гр брашно 200гр шеќер 250гр путер 1 јајце 1 пециво 1 ванилин шеќер Се мешаат зааедно сите состојки и од смесата се одвојува 1/3 на страна. Останатото ќе го распределите во форма за печење. Се сечат и редат јаболки. Се прскаат со две лажици шеќер. Одозгора се додава смесата од тестото. Се пече на 180 степени,отприлика 40 мин или зависи колку сакате да ви биде запечено. Еве го рецептот,на германски е,ама можете постапката да ја погледнете.
За дали се добри мафините, има една многу важна вријабла. Дали си тикварка? Состојки: 4 јајца 2 cups (cup = 250ml чаша користам) шеќер 1 1/2 cup масло 1 3/4 cup пире од тиква (варена во вода или на пареа и згмечена) 3 cups брашно 1 лајче цимет 2 лајчиња сода 2 лајчиња пециво Подготовка: Се матат малку јајцата, па се додава шеќер, масло и тиква и се меша. Башка се мешаат сувите состојки (без шеќер нели) и се додаваат во течните и се мешаат. Се печат нешто меѓу 22-25 минути, така и ми стој во рецепт и вистина така е. Сега на 20тина минути ги дупнувам да видам и не се готови, по три минути готови се кога ќе ги дупнам. Ако ги остајш подолго посуви се па штом чукнат 20 минути дупи ги да ги начекаш одма ко ќе се готови. А, се печат на 190 степени.