Готвам без рецепт нешто вака Леќата ја вариш, малку ја процедуваш ја пасираш ја измешав со старо лебче можеш и презла додаваш зачини месиш формираш плескавици. Ги печев во рерна попрскав со зејтин од око печев.
@IronLady, ако може рецепт за Kinder тортата, феноменално изгледа а верувам дека е исто таква и на вкус
Во тегле ставам 100 мл млеко, мало лажиче мед, голема лажица чиа семе, по вкус малку цимет, затварам и протресувам и оставам преку ноќ да стои во фрижидер. Утрото претурам во чинија, додавам овошје што имам и појадокот е спремен
https://www.instagram.com/p/B5SW-Y4KhIu/?igshid=xfrdq6uqj1t1 Ова е линк од инстаграм со видео рецепт. Рецептот е: 200 г мелена плазма, 120г прав шеќер, 80 г мелени ореви се мешаат во сад. На оган се става 120мл вода со лажица кафе ( јас ставив турско немав нес дома) и 80г чоколадо. Се топи чоколадото и се истура во сувите состојки и се меша. Се остава малку да се излади и се прават топчиња и се валат во мелена плазма.
Recept neznam mi ja podarija,a nisto posebno ne bese. Vo kalap so obrac redis plazma biskviti,prethodno potopuvani vo mleko ,bies hopla i ja delis na dva dela .Vo edniot imase cokolado ,a drugiot bese bel.Prvo kafeniot del,pa ja zamrznuvas malku pa beliot i vrz nego rendani orevi.
Здраво девојки, ми треба рецепт за медено срце(посно), би ве замолила ако некој има нека го пише. Благодарам
Ги посолуваш парчињата месо од двете страни и гги ставаш во плек за печење,врз месото ставаш три големи лажички зејтин. Печеш 20 мин на 200 степени ,ги обракаш парчињата месо на друга сттана и печеш уште 10-15 мин. Во мегувреме во друг сад ставаш една голема лажичка брашно,две мали лажички вагета,малку црн бибер додаваш 600мл млака вода и бркаш додека убаво да се соедини. Кога месото ке биде готово, брашното со водата го истураш во плекот кај месото и ставаш во рерна уште 20 минути додека да се згусне.