Рецепти од Фемина Инстаграм

Дискусија во 'Рецепти' започната од Cakica, 27 јануари 2015.

  1. NarCis@

    NarCis@ Форумски идол

    Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.386
    Допаѓања:
    183.430
    Пол:
    Женски
    На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dust

    Dust Game Over

    Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    173.372
    Пол:
    Женски
    Всушност овие се од оние за "мрзливи":tmi: а за какви да биде кога е во 11:30 навечер, сигурно не би месела и да чекам 5 саати лиснато да стане:rofl:

    Готово лиснато тесто е, расукано и полнето едните со сирење а мнозинството со кашкавал, шунка, кечап и оригано..
    Инаку користам бугарско лиснато, еднаш земав од тие нашите на трио мислам беа ама мнооогу мрсно ми се виде, па и кашкавалот кога си пушти мрсно, претерано ми беше. Ова на Фамилиа ми е најубаво..
     
    На Sexybaby86, joy1, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

    NarCis@ Форумски идол

    Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.386
    Допаѓања:
    183.430
    Пол:
    Женски
    Ок, јас сум мрзлива и преку ден, таман е рецептот за мене :rofl:
     
    На Sexybaby86, Bozica1980 и Dust им се допаѓа ова.
  4. papillonP

    papillonP Популарен член

    Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Пол:
    Женски
  5. Queen Leah

    Queen Leah Активен член

    Се зачлени на:
    12 декември 2019
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    120
    Пол:
    Женски
    На La.RagazzaMisteriosa и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  6. hermosa

    hermosa Популарен член

    Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.713
    Допаѓања:
    9.451
    Пол:
    Женски
    На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marijana93

    Marijana93 Популарен член

    Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    11.635
    Најпрво ги вариме макароните, но да не се преварат. Додека се варат макароните го подготвуваме сосот. Во тенџере на многу тивок оган го налеваме млекото, додаваме сол, бибер и промешуваме. Треба малку да замлачи и го додаваме маргаринот исечкан на мали коцки и мешаме со жица да се растопи. Потоа го додаваме брашното и мешаме нон стоп со жицата. Сосот го готвиме околу 5 минути треба да се згусни и потоа го додаваме кашкавалот ( но оставаме малку за наросување одозгоре ). Откако и кашкавалот ќе се растопи сосот е готов и го истураме кај макароните. Убаво ги промешуваме макароните со сосот и ги префрламе во намрсен огноотпорен сад и одозгоре го додаваме останатиот кашкавал. Печеме во загреана рерна на 200 степени околу 10 - 15 минути убаво да се запечат.
     
    На Thallia и hermosa им се допаѓа ова.
  8. AngIv

    AngIv Популарен член

    Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    На LejlaD, Мариаа. и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.
  9. piksooki

    piksooki Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.934
    Пол:
    Женски
    На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

    mariz Форумски идол

    Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.711
    Допаѓања:
    76.991
    Пол:
    Женски
    @piksooki ја смислив во моментот :lol: Испеков пандишпан (класичен рецепт од нет). Филот светло розевкаст ми е фил од пудинг и путер (се лади пудингот (ставив два од малина и ванила), се мати путер убаво да стане кремаст и се додава оладениот пудинг се матат заедно и станува убав крем фил.. и ова со мерки од око).

    Црвениот фил е шумско овошје замрзнато. Го сварив малку со лажица мед.

    Горе стопено чоколадо со путер.
     
    На Sexybaby86, Thallia, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Love 83

    Love 83 Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.696
    Пол:
    Женски
    @Sexybaby86 ќе може рецепт за мафините и @LiliBoz за убавиот ручек :)?
     
  12. LiliBoz

    LiliBoz Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Пол:
    Женски
    700 гр бутче, зачин од зеленчук, морска сол, свеж магдонос и кромид. запржено малку, па додадено барбикју сос. се пржи уште пет мин и се додава вода . динстам 60 мин и додавам вода ако снема. потоа томатело од око и уште 20 мин.
    се на се 90 мин.
    има пире од компири под сосот. :*

    инаку истово го правам и до печурки и со праз.. основата е таа, додаваш што сакаш
     
    На 24.07, joy1, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Love 83

    Love 83 Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.696
    Пол:
    Женски
    Фала тии...а за тоа со праз и печурки мислам вечно ќе ти бидам благодарна :).
    Кога го направив прв пат ептен ми го бендисаа дома а претходно ич не сакаа тави со печурки .Па сега редовно ни е на мени :inlove:
     
    На Sexybaby86 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

    Sexybaby86 Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Пол:
    Женски
    Од Дејвс кичен е, се прави за цели 10 минути :D Повели :)
    1B36F496-419E-4A26-A25A-25A74F26F503.png
     
    На 24.07, joy1, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. riba79

    riba79 Популарен член

    Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    6.581
    Пол:
    Женски
    На boomsleng, Ctete и LejlaD им се допаѓа ова.
  16. Dust

    Dust Game Over

    Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    173.372
    Пол:
    Женски
    Фала..
    Исто е тестото за се од сликите..
    Брашно квасец вода малку шеќер, сол, малку масло и капаче од шише ракија..
    Месено на малку помеко и стасано 2 пати ... после за другите работи 6додадов малку брашно кога го премесив..
     
    На Thallia, boomsleng и riba79 им се допаѓа ова.
  17. Saraahh

    Saraahh Популарен член

    Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    2.353
  18. MiAmor

    MiAmor Популарен член

    Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Пол:
    Женски
  19. happygirl

    happygirl Форумски идол

    Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.042
    Пол:
    Женски
    Печени пилешки прсти.
    Ги валкан во брашно, оваа во јајце+зејтин, и на крај во корнфлекс.
    Претходно да отстои во сенф и зачини.
    Печам на 200 степени по 15мин од двете страни.
     
    На MiAmor му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubce38

    Bubce38 Форумски идол

    Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.648
    Допаѓања:
    175.093
    Пол:
    Женски
    https://www.coolinarika.com/recept/978303/
    По овој го правев.
    Само јас капини користев.
    И во филот ставив 2-3 лаж кисело млеко, зошто го сакам' покиселкаст':)
     
    На Saraahh и Thallia им се допаѓа ова.