Рецепти од Фемина Инстаграм

Дискусија во 'Рецепти' започната од Cakica, 27 јануари 2015.

  1. kanella

    kanella Популарен член

    Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Пол:
    Женски
  2. mariz

    mariz Форумски идол

    Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Пол:
    Женски
    Имав мармалад кој сакав да го дотрошам па си го најдов на нет. Еве го :)
    https://moirecepti.mk/post/брз-ролат
     
    На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nigredo Odor

    Nigredo Odor Популарен член

    Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Заборавив многу важна информација да пишам. Користев калап за торта со пречник од 24-28 сантиметри. Да знаеш, оваа количина одговара за толкаво калапче.
     
    Последна измена: 26 март 2020
    На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tatjanasakalieva

    tatjanasakalieva Истакнат член

    Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
  5. mariz

    mariz Форумски идол

    Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Пол:
    Женски
    На tatjanasakalieva му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Orchidea

    Orchidea Популарен член

    Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.511
    Допаѓања:
    2.768
    Пол:
    Женски
    Dust зошто ракија? Прв пат слушам за во тесто. Поубаво е така? Да пробам и јас :lol:
     
  7. PrettyDramaQueen

    PrettyDramaQueen Истакнат член

    Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    Пол:
    Женски
    На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Leo_29

    Leo_29 Популарен член

    Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Пол:
    Женски
    Тестото е од оние бродовите сирењаци на Дејв, само со чаша сечени. Вкусот им е како варени ѓевречиња. ;)
     
    На boomsleng и Thallia им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

    theowndemon crazy cat lady Член на тимот

    Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.187
    Допаѓања:
    175.658
    Пол:
    Женски
  10. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.056
    Допаѓања:
    328.394
    Пол:
    Женски
    секако


    инаку додека се печат се меки ептен.Цело време мислев живи ке останат.По вадење се стврднуваат самите за некоја минута.Чисто да знаеш да не ги препечеш :)
     
    На cinderella5, Sexybaby86, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  11. tatjanasakalieva

    tatjanasakalieva Истакнат член

    Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
  12. Dust

    Dust Game Over

    Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.861
    Допаѓања:
    173.385
    Пол:
    Женски
    Викаат дека помалку зејтин упиваат кога пржиш мекици... кој знае, секогаш ставам:D
    А демек лебот да не ти се рони капаче оцет.. ама јас не сум осетила разлика па не практикувам
     
    На Sexybaby86, Orchidea и Thallia им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

    theowndemon crazy cat lady Член на тимот

    Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.187
    Допаѓања:
    175.658
    Пол:
    Женски
    Фала ти! Ептен ми личат на врста на нутелоти ама деф ќе ги пробам.
     
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sanja1105

    Sanja1105 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 август 2017
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    10.485
    Пол:
    Женски
    Recept
    6 zolcki
    10 lazici seker
    10 lazici brasno
    100 gr zejtin
    150 grama mleko
    2 lazici golemi kakao
    1 pecivo
    1 vanila
    Za fil
    6 belki
    10 lazici seker
    2 kujnski cokoladi
    Podgotovka :gi matime jajcata so sekeroti vanilata, otkako ke se izmatat ubavo postepeno go dodavame mlekoto otkako ke se zgusne isto taka postepeno go dodavame zejtinot. Otkako ke dobieme ubava gusta smesa go dodavame brasnoto zaedno izmesano so kakaoto i mesame so lazica. Nakrajta go dodavame pecivoto i go stavame vo zagreana rerna na 200 stepeni i peceme okolu 20 min.
    Gi klapame belkite so sekerot i otkako ke se zgusnat i stavame i serbet(10 laz voda so 10 lazici seker da zovrijat na ogan) i dodavame postepeno i mesame. Otkako ke se dobie cvrsrta smesa kako sneg ja isturame vrz korata i peceme uste 5 min da porumeni sampot.
    Rastopuvame na tivko dve kujnski cokoladi so malku zejtin i gi polevame vrz sampot.
    Podocna ja secime na kocki
     
    На PrettyDramaQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

    Sexybaby86 Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Пол:
    Женски
  16. lovemme

    lovemme Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Пол:
    Женски


    Јас само секогаш однапред го пржам месото .
     
    На joy1, Sexybaby86 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  17. Baby2018love

    Baby2018love Истакнат член

    Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    1.855
    Пол:
    Женски
    На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Love 83

    Love 83 Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.696
    Пол:
    Женски
    Повели .Само јас го правев место вода со млеко и плус пред да ја ставам смесата во тавата,посипувам со сецкани ореви па потоа смесата .
     
    На marchi-cool, Thallia и Baby2018love им се допаѓа ова.
  19. papillonP

    papillonP Популарен член

    Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Пол:
    Женски
  20. Dream-Girl

    Dream-Girl ☀️

    Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Пол:
    Женски
    На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.