1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рецепти од Фемина Инстаграм

Дискусија во 'Рецепти' започната од Cakica, 27 јануари 2015.

  1. Ladybug98

    Ladybug98 Истакнат член

    Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    4.138
    Пол:
    Женски
    И јас чекам :)

    Едит: во исто време го пишала и @Bubce38 , а затоа дојдов на темата :)
     
  2. Thallia

    Thallia Популарен член

    Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Може рецепт за лазањата (и постапка како ја правиш)?
    Ептен убаво и вкусно изгледа :)
     
  3. Natali.3

    Natali.3 Форумски идол

    Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.589
    Пол:
    Женски
    Ти благодарам. :)

    Варени гевречина

    - 1кг. брашно
    - 1 рака шеќер
    - 1 филџан масло
    - 1 квасец
    - малку сол
    - 500мл. млака вода
    Сите состојки се замесуваат, се формираат гевречината, потоа се ставаат во врела вода, се вадат од водата и се наросуваат со сусам. Се редат во плех и се печи.
     
    На tatjanasakalieva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Noemi

    Noemi Популарен член

    Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    1.719
    Допаѓања:
    7.085
    Секако. :)
    Една главичка кромид ја запржувам на малку масло и додавам 500гр мелено месо.
    Додавам оригано, босилек, сол, бибер.
    Додавам околу 700мл томатело или домашна салца.
    Се крчка уште 10-15минути.
    Во тавата ставам малку томатело и редам од корите, сурови, никогаш не ги варам.
    Ред фил од месо ред кори и завршувам со кори.
    На тавче ставам 20гр путер кога ќе се растопи додавам 3 лажици брашно и околу 300мл ладно млеко. Готвам до згустување како секој бешамел сос и го прелевам најгорниот слој од корите.
    Печам со фолија 25мин, тргам фолија редам моцарела, назад уште 10тина минути и воала.:smirk:
    IMG_20200405_160201.jpg
     
    На marchi-cool, Sexybaby86 и Thallia им се допаѓа ова.
  5. papillonP

    papillonP Популарен член

    Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Пол:
    Женски
  6. Thallia

    Thallia Популарен член

    Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Од тука ми е рецептот и мене благодарение на @lovemme :inlove:
     
    На lovemme и papillonP им се допаѓа ова.
  7. lovemme

    lovemme Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    81.318
    Пол:
    Женски
    Веднаш го препознав... преубаво го имаш направено :inlove:
     
    На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Thallia

    Thallia Популарен член

    Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Лесно и превкусно, ти благодарам уште еднаш за рецептот :*
     
    На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  9. La.RagazzaMisteriosa

    La.RagazzaMisteriosa Популарен член

    Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    10.843
    Пол:
    Женски
  10. smooch

    smooch Популарен член

    Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    3.889
    Пол:
    Женски
  11. LiliBoz

    LiliBoz Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    17.890
    Допаѓања:
    223.727
    Пол:
    Женски
    Од око е све.
    Соленото има основ на царска пита ( јогурт пециво зејтин брашно) само мастравот го сменив со - ајвар лут (лажица) маслинки кашкавал чајна сирење.

    колачот е со малини аронија и чоколадо во прав . основа брашно зејтин пола чаша јогурт пола млеко, ванила и шеќер.

    мафините се со аронија. ист основ.
     
    На LivingGlam, smooch и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

    LivingGlam Форумски идол

    Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.100
    Допаѓања:
    56.330
    Пол:
    Женски
    @Мариаа. може ли рецепт за баничките? Преубаво изгледаат.
     
  13. Мариаа.

    Мариаа. Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    24.035
    Пол:
    Женски
    На joy1 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  14. Noemi

    Noemi Популарен член

    Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    1.719
    Допаѓања:
    7.085
    На La.RagazzaMisteriosa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rubiii

    Rubiii Популарен член

    Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    5.416
    Пол:
    Женски
    @Love 83 рецепт за полнетото пилешко плис :)
     
    На Love 83 и Thallia им се допаѓа ова.
  16. Love 83

    Love 83 Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    31.694
    Пол:
    Женски
    Повели :)
    Вака ги правам како на видеото ,печени се ,само овој пат без преливот одозгора.Значи ги печам само иако можеш да пробаш и со преливот ,многу се вкусни и така .И да,јас правам од поголемо парче стек :)
     
    На Antolinaa, Sexybaby86 и Thallia им се допаѓа ова.
  17. ludoto19

    ludoto19 Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.222
    Допаѓања:
    41.456
    @dayla Ај рецепт за полнетата тиквичка,превкусно делува:smirk::inlove: и за компирот
     
    На dayla му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dayla

    dayla Популарен член

    Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    5.606
    Пол:
    Женски
    @ludoto19 фала ти. :hug:

    За печење: компирот го мачкам со путер и вегета, и го оставам да се пече околу 40-45 мин. на 160 степени (со вентилатор), инаку на 180 без.
    Тиквички: се сечат на пола, се вади средината со лажица, ги премачкувам со маслиново и мешавина италијански зачин и ги ставам да се печат 15-20 мин на иста температура, убаво да омекнат.

    Полнењето го правам во меѓувреме, тука можеш да експериментираш, количината зависи колку порции ќе правиш и како ти е вкусот. :) за компирот (го сервирам со ладна салата): пропржив кромид, млад кромид и лукче убаво да омекнат. Во ист сад го измешав тоа,
    со едно и пол пакување крем сирење со зачини, додадов грашок и пченка од конзерва, три варени јајца исецкани на коцкички, лажица мајонез (може и без) и варен морков исто сецкан на коцкички. Скоро ко руска. :D Кога го вадам компирот од релна, оставам да се олади 10-15 мин за да не се распадне кога го сечам, премачкувам пак со малку путер и зачин, сечам на пола и ја вадам средината, додавам во полнењето и ставам еден куп зачини: свежа мајчина душичка, рузмарин и босилек, плус сол, бибер, оригано, и црвен пипер за мирис. Додадов и кршени ореви и лажичка сок од лимон. Превкусно, полнењето дм го сркаше со лажица ко компир салата, морав физички да интервенирам. :D

    За тиквичката: пропржив кромид и лукче убаво да омекнат, го додадов месото од тиквичката ситно исецкано и веги мелено месо (можеш со обично мелено или сланина) да се пропржат уште пет минути. Додадов куп зачини и мала конзерва (70гр) доматно пире. Додов и пченка, грашок и варен морков. Штом омекнат тиквичките, ги полнам и назад во релна на 10тина минути да испари течноста. Ги вадам, ставам малку моцарела, назад на 5 минути да убаво се стопи и ручекот е готов, на здравје. :)
     
    На Thallia и ludoto19 им се допаѓа ова.
  19. Thallia

    Thallia Популарен член

    Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Може рецепт за хумусот и постапка како го правиш?
    Благодарам :)
     
  20. LiliBoz

    LiliBoz Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    17.890
    Допаѓања:
    223.727
    Пол:
    Женски
    рецепт за колачот?