Падишпан: 3 чаши брашно 2 чаши шеќер пола чаша какао 1 кафена лажичка сол 1 супена лажица пециво Пола чаша кокосово масло Пола чаша maple syrup ( сируп за палачинки) Една и пол чаша млеко од соја или бадем (било кое- веганско млеко). Фил: 1 чаша посен маргарин или вегански путер. 2 чаши шеќер во прав ( по вкус ). 1 чаша какао 1 кафена лажица ванила екстрат Една четвртина чаша веганско млеко Состојките за падишпанот во длабок сад се мешаат додека не станат хомогени. Се става во две мали тепсии во големина отприлика колку тањир за пица. Се пече во претходно загреана рерна, на 190 степени, 30 минути или проверувајте со чечкалица да биде сува откако ќе се боцне. Припрема на филот: Претходно наведените состојки се матат со миксер на најголема брзина додека не добиете кремава смеса. Откако ќе се олади падишпанот, првиот падишпан се премачкува со смесата и врз него се става вториот. Со остатокот од филот се премачкува цела торта. Може и на поинаков начин, двата падишпана да се преполоват по должина на пола со што ќе имаме четири падишпана. Постапката е иста,падишпан и крем.
Секако само ќе треба да ја препишам бидејќи е комбинација од повеќе рецепти. Штом ја напишан ќе ви ја пратам
https://www.crnobelo.com/hrana/recepti/52887-desert-na-denot-kremast-monte-kolac Нема димензија за печење на сад во рецептот(пто многу ме нервура) и бидејќи прв пат го правев се двоумев меѓу 20х34 или24х40 цм.. Одбрав 24х40 и таман излезе големината.
И по мој... Кремасто, преубаво... Јас не додадов шеќер во темниот крем.. Не сакам преблаго... И мој совет, почни со готвење обратно од рецептот.. Прво спреми го црниот фил, па белиот.. Тестото последно... Дури се ладат да користиш време.
бејб бг е ама мерки немам. изматена слатка павлака со крем сир, додадено чоколадо на пареа со путер (е чоколадо памтам 200 гр стајв) шеќер во прав зејтин и брашно од из виџење .. и печев... и оваа комбинација одеше..
Фала ти, преубаво звучи. Со крем сир, може! Јас веќе си го замислив прелиено со изладен англиски крем.
Спојлер Od poveke recepti ja kombinirav tortava... Za beliot fil Dva pudinzi od vanila ,600 ml mleko , edno paketce zelatin i se vari puding otkako ke se svari edna cokolada bela se krsi . Se ostava da se ladi ... Za cokoladniot fil Dva pudinzi od cokolado , 600 ml mleko i edno paketce zelatin .Se pravi puding i pak edna ipol cokolada krsena vnatre. Vo meguvreme dodeka se ladat 1 slatka pavlaka se mati so mikser. Otkako ke se oladat dvata pudinzi izmatenata slatka pavlaka se deli na pola i pola ja stavas vo pudingot od vanila pola vo pudingot od cokolado . Vrz pandispanot isturas od vanila filot pa vo zamrzunac 15 min megu niv staviv orevi meleni pa posle cokoladniot i vrakas vo frizder pak 15 min... I odozgora dekoracija jas staviv lesnici meleni i rendano cokolado ... Спојлер Pandispanot po ovaa recepta go pravev samo ne staviv cresi .