Samo jas im staviv cimet na jabolkite i vanila i gi izmesav. Od pandispanot sipav vo tavce za da go pokrie dnoto, gi rasporediv jabolkite nasekade, pa go dosipav vrz niv ostanatiot pandispan. Ne sakav jabolcinjata da podgorat, zatoa gi staviv da se na sredina. Otkako ispekov posipav so prav seker. Isto preubavo ispaga i po ovoj recept, praveno kako sto ti opisav pogore Pisi kako ti izlegla ako ja pravis. Ako ti uspee da ti otstoi - prenoki e mn socna i ubava. Kaj mene ne uspea da prenoki
Ај те молам обајсни ми како ја правеше тортата, чекор по чекор. Филот ми е битен. Пандишпан знам да направам, ама фил немам правено досега.
Го сецкам ако е поголем на еднакви парчиња, го ставам во сад со масло, сол, црн бибер, кари, оригано, соја сос, сусам и ким. Го протресувам убаво да се измеша и го истурам во тавче и печам на 220степени 30мин, го вадам ставам околу 50грама путер одозгора, па враќам на максимум уште 10минути.
Па бидејќи се благи ги правев поголеми од обичните кифлички за убаво да се познава разлиснато, 20-25 мислам беа. Зависи колкави сакаш
Јас ќе ти кажам за јагнешко како правам. Најчесто тегавоста оди со староста на месото за жал... Инаку јас го маринирам со сенф малку, вегета, бибер, и го оставам или преку ноќ или два саата пред да го печам. го ставам во тепсија, ставам зејтин, филџан вода и филџан вино, го покривам со фолија и печам околу саат време, после ја вадам фолијата и печам уште минимум 20 минути, Ако печам на 180 во фурната се пече два саата минимум, ако печам на 200 околу саат и 50 минимум, ама секој пат си зависи од месото. За да не ми мириса ставам и малку ама ептен малку рузмарин зошто јас не го сакам тој зачин. Ако има посебна процедура за телешко тогаш извини ПС. компарација - свинското секогаш го подварувам пред да го печам, освен ако не станува збор за кременадли
Има ли некоја рецепт од чоколадните колачиња валкани со прав шеќер што се печат. Не им знам ни име ни презиме ама многу ми беа убави ги пробав на едно место ама немам рецепт. Така како испукани испаѓаат ама се многу меки. Потребни ми се