Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рецепти од Фемина Инстаграм

Дискусија во 'Рецепти' започната од Cakica, 27 јануари 2015.

  1. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.689
    Допаѓања:
    202.281
    Пол:
    Женски
    Фала ти. Ќе се снајдам, немам мака за тесто.
     
    На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SofiMar_

    SofiMar_ Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.546
    Допаѓања:
    66.844
    Пол:
    Женски
    @Saraahh Рецепт за еклерите може? Преубави се. :inlove:
     
  3. lovemme

    lovemme Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Пол:
    Женски
    На мажево дома исто криза го фака ...
    Не е лошо да го имам рецептот при рака :D
     
  4. mal.ecka

    mal.ecka Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.405
    Допаѓања:
    126.850
    @jasbi
    Ако можи рецепт за тортето со јаболка:bow:
     
  5. jasbi

    jasbi Популарен член

    Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.572
    Пол:
    Женски

    Samo jas im staviv cimet na jabolkite i vanila i gi izmesav. Od pandispanot sipav vo tavce za da go pokrie dnoto, gi rasporediv jabolkite nasekade, pa go dosipav vrz niv ostanatiot pandispan. Ne sakav jabolcinjata da podgorat, zatoa gi staviv da se na sredina. Otkako ispekov posipav so prav seker.
    Isto preubavo ispaga i po ovoj recept, praveno kako sto ti opisav pogore Screenshot_20200427-152821.png
    Pisi kako ti izlegla ako ja pravis.
    Ako ti uspee da ti otstoi - prenoki e mn socna i ubava. Kaj mene ne uspea da prenoki:lol:
     
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Berguzar

    Berguzar Популарен член

    Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    7.663
    На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  7. wendy2

    wendy2 Популарен член

    Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    11.724
    Ај те молам обајсни ми како ја правеше тортата, чекор по чекор.
    Филот ми е битен.
    Пандишпан знам да направам, ама фил немам правено досега.
     
  8. Noemi

    Noemi Популарен член

    Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.317
    Допаѓања:
    8.796
    Го сецкам ако е поголем на еднакви парчиња, го ставам во сад со масло, сол, црн бибер, кари, оригано, соја сос, сусам и ким.
    Го протресувам убаво да се измеша и го истурам во тавче и печам на 220степени 30мин, го вадам ставам околу 50грама путер одозгора, па враќам на максимум уште 10минути.
     
    На Minniie.s, manako1, Izaabella и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Berguzar

    Berguzar Популарен член

    Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    7.663
    Ти благодарам, изгледа превкусно
     
    На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BabyT*

    BabyT* Популарен член

    Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Пол:
    Женски
  11. Chanell*

    Chanell* Форумски идол

    Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Пол:
    Женски
  12. Thallia

    Thallia Популарен член

    Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BabyT*

    BabyT* Популарен член

    Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Пол:
    Женски
  14. Thallia

    Thallia Популарен член

    Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Па бидејќи се благи ги правев поголеми од обичните кифлички за убаво да се познава разлиснато, 20-25 мислам беа.
    Зависи колкави сакаш :)
     
    На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BabyT*

    BabyT* Популарен член

    Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Пол:
    Женски
    Може ли некој да ми каже како да испечам телешко да не е тегаво :$
     
  16. S.J.Parker

    S.J.Parker Популарен член

    Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Јас ќе ти кажам за јагнешко како правам. Најчесто тегавоста оди со староста на месото за жал... Инаку јас го маринирам со сенф малку, вегета, бибер, и го оставам или преку ноќ или два саата пред да го печам. го ставам во тепсија, ставам зејтин, филџан вода и филџан вино, го покривам со фолија и печам околу саат време, после ја вадам фолијата и печам уште минимум 20 минути, Ако печам на 180 во фурната се пече два саата минимум, ако печам на 200 околу саат и 50 минимум, ама секој пат си зависи од месото. За да не ми мириса ставам и малку ама ептен малку рузмарин зошто јас не го сакам тој зачин.
    Ако има посебна процедура за телешко тогаш извини :*

    ПС. компарација - свинското секогаш го подварувам пред да го печам, освен ако не станува збор за кременадли :D
     
    На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BabyT*

    BabyT* Популарен член

    Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Пол:
    Женски
    Ќе пробам и ќе ти кажам како испаднало, фалаа:hug:
     
  18. lovemme

    lovemme Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Пол:
    Женски
  19. IM.TMKQ

    IM.TMKQ Форумски идол

    Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Пол:
    Женски
    Еве :)
    Во пандишпанот и белиот фил се додава и 100 мл масло или стопен путер.
     
    На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tsukinory

    Tsukinory Популарен член

    Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Пол:
    Женски
    Има ли некоја рецепт од чоколадните колачиња валкани со прав шеќер што се печат. Не им знам ни име ни презиме ама многу ми беа убави ги пробав на едно место ама немам рецепт. Така како испукани испаѓаат ама се многу меки. Потребни ми се :P