Рецепти од Фемина Инстаграм

Discussion in 'Рецепти' started by Cakica, Jan 27, 2015.

  1. Annath

    Annath Форумски идол

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    23,917
    Likes Received:
    203,151
    Gender:
    Female
    Фала ти. Ќе се снајдам, немам мака за тесто.
     
    LejlaD likes this.
  2. SofiMar_

    SofiMar_ Форумски идол

    Joined:
    Oct 5, 2016
    Messages:
    2,552
    Likes Received:
    66,867
    Gender:
    Female
    @Saraahh Рецепт за еклерите може? Преубави се. :inlove:
     
  3. lovemme

    lovemme Форумски идол

    Joined:
    Oct 1, 2013
    Messages:
    2,977
    Likes Received:
    81,972
    Gender:
    Female
    На мажево дома исто криза го фака ...
    Не е лошо да го имам рецептот при рака :D
     
  4. mal.ecka

    mal.ecka Форумски идол

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Messages:
    9,420
    Likes Received:
    127,009
    @jasbi
    Ако можи рецепт за тортето со јаболка:bow:
     
  5. jasbi

    jasbi Популарен член

    Joined:
    Sep 16, 2016
    Messages:
    917
    Likes Received:
    7,573
    Gender:
    Female

    Samo jas im staviv cimet na jabolkite i vanila i gi izmesav. Od pandispanot sipav vo tavce za da go pokrie dnoto, gi rasporediv jabolkite nasekade, pa go dosipav vrz niv ostanatiot pandispan. Ne sakav jabolcinjata da podgorat, zatoa gi staviv da se na sredina. Otkako ispekov posipav so prav seker.
    Isto preubavo ispaga i po ovoj recept, praveno kako sto ti opisav pogore Screenshot_20200427-152821.png
    Pisi kako ti izlegla ako ja pravis.
    Ako ti uspee da ti otstoi - prenoki e mn socna i ubava. Kaj mene ne uspea da prenoki:lol:
     
    mal.ecka likes this.
  6. Berguzar

    Berguzar Популарен член

    Joined:
    Jul 22, 2012
    Messages:
    396
    Likes Received:
    7,787
    Како го правиш компирот ваков?
     
    LejlaD likes this.
  7. wendy2

    wendy2 Популарен член

    Joined:
    Aug 17, 2012
    Messages:
    789
    Likes Received:
    11,897
    Ај те молам обајсни ми како ја правеше тортата, чекор по чекор.
    Филот ми е битен.
    Пандишпан знам да направам, ама фил немам правено досега.
     
  8. Noemi

    Noemi Популарен член

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    2,659
    Likes Received:
    10,019
    Го сецкам ако е поголем на еднакви парчиња, го ставам во сад со масло, сол, црн бибер, кари, оригано, соја сос, сусам и ким.
    Го протресувам убаво да се измеша и го истурам во тавче и печам на 220степени 30мин, го вадам ставам околу 50грама путер одозгора, па враќам на максимум уште 10минути.
     
    Minniie.s, manako1, Izaabella and 3 others like this.
  9. Berguzar

    Berguzar Популарен член

    Joined:
    Jul 22, 2012
    Messages:
    396
    Likes Received:
    7,787
    Ти благодарам, изгледа превкусно
     
    Noemi likes this.
  10. BabyT*

    BabyT* Популарен член

    Joined:
    Jun 3, 2019
    Messages:
    4,517
    Likes Received:
    17,622
    Gender:
    Female
  11. Chanell*

    Chanell* Форумски идол

    Joined:
    Sep 24, 2016
    Messages:
    4,392
    Likes Received:
    32,765
    Gender:
    Female
  12. Thallia

    Thallia Популарен член

    Joined:
    Oct 10, 2013
    Messages:
    2,805
    Likes Received:
    18,795
    BabyT* likes this.
  13. BabyT*

    BabyT* Популарен член

    Joined:
    Jun 3, 2019
    Messages:
    4,517
    Likes Received:
    17,622
    Gender:
    Female
  14. Thallia

    Thallia Популарен член

    Joined:
    Oct 10, 2013
    Messages:
    2,805
    Likes Received:
    18,795
    Па бидејќи се благи ги правев поголеми од обичните кифлички за убаво да се познава разлиснато, 20-25 мислам беа.
    Зависи колкави сакаш :)
     
    BabyT* likes this.
  15. BabyT*

    BabyT* Популарен член

    Joined:
    Jun 3, 2019
    Messages:
    4,517
    Likes Received:
    17,622
    Gender:
    Female
    Може ли некој да ми каже како да испечам телешко да не е тегаво :$
     
  16. S.J.Parker

    S.J.Parker Популарен член

    Joined:
    Jul 3, 2014
    Messages:
    1,086
    Likes Received:
    7,347
    Јас ќе ти кажам за јагнешко како правам. Најчесто тегавоста оди со староста на месото за жал... Инаку јас го маринирам со сенф малку, вегета, бибер, и го оставам или преку ноќ или два саата пред да го печам. го ставам во тепсија, ставам зејтин, филџан вода и филџан вино, го покривам со фолија и печам околу саат време, после ја вадам фолијата и печам уште минимум 20 минути, Ако печам на 180 во фурната се пече два саата минимум, ако печам на 200 околу саат и 50 минимум, ама секој пат си зависи од месото. За да не ми мириса ставам и малку ама ептен малку рузмарин зошто јас не го сакам тој зачин.
    Ако има посебна процедура за телешко тогаш извини :*

    ПС. компарација - свинското секогаш го подварувам пред да го печам, освен ако не станува збор за кременадли :D
     
    Dust likes this.
  17. BabyT*

    BabyT* Популарен член

    Joined:
    Jun 3, 2019
    Messages:
    4,517
    Likes Received:
    17,622
    Gender:
    Female
    Ќе пробам и ќе ти кажам како испаднало, фалаа:hug:
     
  18. lovemme

    lovemme Форумски идол

    Joined:
    Oct 1, 2013
    Messages:
    2,977
    Likes Received:
    81,972
    Gender:
    Female
    Рецепт ?
     
  19. IM.TMKQ

    IM.TMKQ Форумски идол

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Messages:
    4,535
    Likes Received:
    37,505
    Gender:
    Female
    Еве :)
    Во пандишпанот и белиот фил се додава и 100 мл масло или стопен путер.
     
    lovemme likes this.
  20. Tsukinory

    Tsukinory Популарен член

    Joined:
    Jan 13, 2019
    Messages:
    1,107
    Likes Received:
    5,867
    Gender:
    Female
    Има ли некоја рецепт од чоколадните колачиња валкани со прав шеќер што се печат. Не им знам ни име ни презиме ама многу ми беа убави ги пробав на едно место ама немам рецепт. Така како испукани испаѓаат ама се многу меки. Потребни ми се :P