https://moirecepti.mk/post/posen-kolac-kokos-marmalad Само што би ставила помалку брашно, и повеќе мармалад. Првпат го правам, вкусен е, ама дека е посен, не е толку мек како колач со јајца.
Фала, на Мои Рецепти го најдов https://moirecepti.mk/post/милиброд-со-џем-од-шумско-овошје Само јас во плетенки го направив
Извини малку касно шо враќам. Емби (корнфлекс) 100гр. чоколадо за готвење 1 маргарин 150гр. шеќер 4 лајчина какао 4 лажици мед 100гр. сусам / мрвици Цела смеса се растопува, потоа се додава сусамот или мрвиците,се меша и се додадаваат и ембите (корнфлексот), (јас емби ставив околу 400гр, зависи смесата). Се остава да излади и се прај форма.
Сега го видов прашањето. Ми излегуваат две средно-мали теглички, ги чувам затворени со капак во фрижидер, 3-4 дена
240 мл. топла вода 240 мл. зејтин 1 лажица сол 20 гр. квасец 840 гр. брашно 1 жолчка (за премачкување) Прво тестото се замесува целосно, се остава малку да отстои отприлика еден час, потоа формирав мали топчиња тесто, се расукуваат и се сечат на 8 еднакви делови, како триаголничиња доаѓаат. Потоа можеш внатре кашкавал, сирење, урда, и ги завиткуваш. На крај со жолчка, потоа сусам и на крај изрендав замрзнат маргарин, и се печат едно 15 минути на 200°, мада зависи од печката, најбитно е да станат црвени како на сликата.