Прв ред компири па мелено месо со кромид и ориз, па модар домат. Да искрчка водата и на крај јајца, јогурт и кашкавал.
Јас ги правев горе долу по овој рецепт https://moirecepti.mk/post/солени-мафини-со-тиквички АМА Не ставив конзервирана пиперка, туку исецкав зелена.. Не ставив пимент.. Ставив најгоре малку рендан кашкавал и сусам.. Ставив внатре и малку сирење плус малку кечап Јас по оваа(со шеќерот и ванилин шеќерот најдолу напишани), само ставав и чоко капки кога ги вртев..
@piksooki Повели Проја со спанаќ и сирење 3 јајца 1 шоља јогурт (јас со шољи од нескафе мерам) 2/3 шоља масло 1 шоља пченкарно брашно 1 шоља обично брашно 1 пециво 100 гр. Сирење 100 гр. спанаќ(блитва или нешто слично) Се матат јајцата како пена да станат, потоа се додаваат сите намирници една по една со константно мешање , да не се направат грутки. Се пече во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути. Добар апетит!
Уште кога е полу смезнат се љупи. Сол, соја сос ,некој зачин што си го сакате ( јас го наросив со купечки зачин за риба). Така сосе зачини се одмрзна. Ја ставив под фолија со вода што пуштила таа и зачини. Еден час варење. Вадиш фолија, додаваш зејтин и додека зарумени ја печеш.