Со ништо . Само ги мешам и кратко ги варам. Ама по 3 -4 варам,ги вадам па пак 3 -4 и така не ми се лепат .
Кога ги редиш лазањите, имај на рингла поголемо тенџере со вода што врие, и почни да ставаш во водата по две кори истовремено, омекнуваат брзо, ќе пазиш да не се лепат. После минутка вриење ги редиш во тавчето, две по две ги вариш. Додека редиш мастраф на корите, ти се варат други кори и така со ред до крај. Евентуално, може да ги спремиш и повариш подолго, две или три наеднаш, па да ги редиш на некоја намрсена подлога, ама не една врз друга. Јас во принцип доста вода им ставам на лазањите за печење оти не ги варам, ама не знам какви би биле овие лазањи со пица фил ако им ставиш вода ко за класични лазањи.
Фала женски. Мислев јас нешто не правам точно. Инаку стандард фил ги правам со бешамел и мелено месо ама овоа ме ваде од кожа Како ги правиш директно со вода цели ли ги поливаш?
Зависи и за кои кори се работи. Од КАМ лазањите ми се таман за јадење и без претходно варење, од други фирми кога сум земала, не баш. Кога ќе завршам со редење на лазањата, полнам вода во тавчето од болоњезе, да зоврие, и ги полевам барем три четвртини да е полна тавата. И секогаш ги печам покриени, посочни се така, пет минути пред крај ги печам отворени. Иначе едно 40 минути се печат сигурно.
Една шолја варен или конзервиран наут, сок од еден лимон, две три лажици маслиново масло, чешне лук (јас ставив пола лажичка лук во гранули, може и повеќе, по желба е), лажица таан, сол по вкус. Се блендира да добие густа конзистенција и се додава малку ладна вода за да биде покремав. Произволно го правев, не е со точни мерки. Јас додадов малку италијански зачин од КАМ, мешавина од зачини за да е повкусен, може да додадеш кари зачин, црвен пипер, црвена печена пиперка, семки, луто пиперче...
Ги правев со црвена леќа, кромид, магданос, сок од лимон и зачини (јас ставив црвен пипер, малку црн пипер, сол и веѓета). Леќата се вари околу 10-15 минути, ја цедиш и ги додаваш кромидот, магданосот и зачините. Јас додадов и презла за да може поубаво да се формирираат. Се печат околу 20-30 минути и тоа е тоа.
Zdravo, se izvinuvam no recept nemam, go sledev od nekoj portal receptot i ne mozam da se setam kade bese. Mozes da go najdes ako go izguglas. Znam samo deka ne e ic kompliciran. Dolniot del e so biskviti mleko, kakao, sredniot griz, mleko, kokos i posle glazurata. No toccno vo gramaza ne mozam da kazam.