Еве го рецептот. Јас наместо ванилин шеќер ставив екстракт од ванила, и наместо сецкано чоколадо ставив од тие готовите чоколадни топчиња или какао капки ги викаат. Другото е сѐ исто.
Печурки се со изваени дршки и печени со млечни производи. Е сега јас ставам тенок слој павлака, околу 2 зденки ми влегоа за 12 печурки али имаше и поголеми и помали. И после ставив и внатре и надвор горе како кула од кашкавал, малку магданос, малку оригано од горе и на 250-300 скоро ми крена ова на дрва дур печев убо да потпечи кашкавалот горе и тогаш се спремни за јадење.
Sure 10 belki so 200 gr shekjer se rabotat pa se dodava 4 lazici brashno, prashak za pecivo I 200 gr.seckani orevi.Se pece vo zagreana rerns na 200,pa se namaluva na 170 Stepena. 10 zolci se varat na parea.Poske 2 pudinzi od vanila se varat so 500ml mleko I 10 laz sheker.Se topi 200 gr cokolado, se dodava tuka .Nastrana se rabotat 250gr shekjer vo prav so eden margarin.Site tri fila gi soedinuvash, filuvash,stavash vo friz da se stegne malku, posle secesh I jadesh I se debeleesh
Ааа оваа од скапите кога бев дете штом е со 10 јајца и ореви, се знаеше скапа. фала ти, ќе биде направена
За топчињата од месо: 500 гр месо, мешан зачин, магдонос, презла, црвен пипер, црн пипер, оригано и едно јајце. Оставаш да стои саат, да се впијат состојките. За компирот: Варени компири ( од око). Жешки ги гмечиш како за пире, додаваш путер/маргарин, магдонос и зачин по желба, јас ставам само малку сол. Од двете смеси правам топчиња и ги редам во тава како на сликата. Потоа ставаш малку доматен сос, колку на дното да има, не ги преливај цели, рендан кашкавал и се печат околу половина час.