Никогаш. Јас сакав да го пробам во елементарна форма, следно ќе го прам како некоја импровизирана мусака, ред вака зеленчук ред сос со вегапчич, пченка, домат нешто така, па пак ред вака зеленчук. Нешто така имам на ум ама да си дојадам она горе еднаш инаку ќе ме карат дома.
Неам поима како ги викате Нема рецепт. Од ѓутура ги правам. Вода ,зејтин ,квасец , брашно и сол. Ги замесувам, откако ќе стасаат ги увалкувам во многу сусам, брцкам во топла вода и печам на 220. За зејтинот и водата, од прилика 1:3 сооднос. Тестото замесено на 'средно', ни меко ни тврдо. Кој знае бев ли одпомош некако
Па искрено мош на лик да ти се свиѓаат. Ама онака не се баш ништо посебно. Т.е јас ги јадам само топли, штотуку извадени од рерна . После тоа ми се катастрофа. Суви, тегави... Ама мм сака вакви 'глупости' па он си ги јаде 2 дена Јас тесто без млеко и јајца Не признавам
2 јајца се матат со пола шолја шеќер (можеш и повеќе или помалку во зависност од тоа колку сакате да е благо) Потоа се додава една шолја брашно, една шолја гриз, една шолја јогурт, пециво, пола шолја зејтин (се со истата шолја) потоа се мати и се става во калапот за мафини па се редат вишните. Се печи ма 200°С, 15 мин.
Подлога: 250 гр бисквити (пола мелени, пола ситно искршени) 300 гр грчки јогурт 1 лажица какао Фил: 250 гр маскарпоне 250 гр грчки јогурт 15 гр желатин 250 гр слатка павлака 100 гр шеќер во прав 3 лажици сок од лимон 300 гр замрзнато шумско овошје Желатинот го мешаш со 7лажици од слатката павлака, па кога ќе набабри го топиш на тивок оган. Шумското го вариш додека да заврие, па го блендираш и го прецедуваш. Другите состојки се матат убаво па го додаваш растопениот желатин. Го делиш филот на 2 дела, и во едниот дел го додаваш шумското. Врз подлогата најизменично ставаш една лажица од белиот една од филот во боја да испадне шарено (кај мене не испадна баш така). Калапот ми е 24.
Здраво женски еве ви рецепт за прекрасен фил....кој можете од него и тортичка да направите и торта и од овој еклери сум полнела.... Ако ви се свиѓа еден
За тестото: брашно (зависи колку пици правиш, по потреба), мала лажичка сол, малку зејтин ставиш во тестото и вода за да се замеси. Не го правам тестото по некој си рецепт, од состојките колку сакам толку ставам али нема шанси да се утне. Откако ќе го замесиш тестото го оставаш да отстои 15мин па веднаш го рассукуваш во тркалезен плех (која големина си сакаш таа), го премачкуваш со кечап, па редиш шунка, кашкавал, печурки, како си сакаш така. И веднаш го ставаш да се пече.Ќе го надгледуваш често зошто многу брзо се запекува, мојава пица за 20мин беше готова.
Може Ова е додуша повеќе banana cake отколку bread според рецептот. Не баш здрв, прилично калоричен 125 гр путер, омекнат 200 гр шеќер 2 големи јајца 60 мл млеко 1 лажичка екстракт од ванила 2-3 позрели банани 250 гр брашно 1 ќесичка прашак за пециво Прстофат сол По желба: сецкани јаткасти плодови, суво грозје, брусница, исецкано чоколадо, урми... што сакаш Рерната се загрева на 180. Обложи го калапот за печење со хартија за печење и намрси го. Со миксер измати го путерот со шеќерот убаво. Додавај постепено прво јајцата, па млекото, екстракт од ванила. Брашното помешај го со прашакот за пециво и солта, и измати го во смесата. Додај ги и испасираните банани и измешај. На крај додади се што сакаш од сецканите ореви, чоколадо и сл. Истури ја смесата во калапот за печење. Одозгора наредив исецкана банана на кругови (оваа банана е екстра), и исецкани јаткасти. Печев околу 1 час и 10 мин, зависи од рерната. Проверувај со чечкалица, додека да излезе сува. Ако колчот од надвор е печен, а внатре уште не, го покривам со фолија хартија за печење, да не изгори. После печењето остави да се одмори околу 15 минути пред да го извадиш од калапот. Пријатно јадење Спојлер
https://www.google.com/amp/s/tasty.co/amp/recipe/ratatouille I samo parcinja banana makav vi smesava i praev :3